Bramborové knedlíky s jahodami a mátovým cukrem

Suroviny

500 g brambor uvařených ve slupce
1 vejce
100 g polohrubé mouky + podle potřeby
100 g krupice
špetka soli
čerstvé jahody
cukr krupice
lístky máty
tvrdý tvaroh
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Studené brambory nastrouháme a s moukou, krupicí, vejcem a solí zpracujeme na nelepivé těsto.

  2. Z těsta uděláme váleček a nakrájíme na kousky. Do každého zabalíme jahodu. Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10-15 minut podle velikosti.

  3. Cukr a mátu společně rozmixujeme. Okapané knedlíky sypeme tvarohem, ochuceným cukrem a poléváme rozpuštěným máslem.

Poznámka od kuchařky

Do cukru při mixování přidávejte mátu postupně, až docílíte vaši chuť.

Komentáře k receptu Bramborové knedlíky s jahodami a mátovým cukrem

Tématické fráze: bramborové jahodové knedlíky bramborové knedlíky jahodové plněné jahodové bramborové knedlíky bramborové knedlíky bramborové knedlíky plněné jahodami bramborové knedlíky s jahody jahodové bramborové knedlíky jahodový knedlíky brambory jahodové knedlíky jahodové knedlíky z brambor bramborové knedliky plněné jahodou jahodové knedlíky s bramborového těsta jahodové knedlíky recept jahodové knedlíky bramborove bramborove jahodove knedlicky recept na jahodové bramborové knedlíky bramborové knedlíky recept bramborové knedliky s bramborove knedliky jahodovy jahodovýeknedliky bramborove testo