Salát z barevných rajčat s bylinkami
Recept ještě nebyl hodnocenRajčata nakrájíme na stejně velké kousky, dáme do cedníčku, posolíme a necháme okapat tekutinu.Pažitku a mátu nasekáme najemno a promícháme se strouhanou citronovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rajčata nakrájíme na stejně velké kousky, dáme do cedníčku, posolíme a necháme okapat tekutinu.Pažitku a mátu nasekáme najemno a promícháme se strouhanou citronovou…
Všechny suroviny na hummus kromě vody rozmixujte dohladka. Pokud je hummus příliš hustý, přidejte i vodu.Zeleninu nakrájejte na dlouhé kousky a můžete servírovat dvěma…
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do kastrolku, podlijeme několika lžícemi vody, mírně zakápneme citronem (pro zachování světlé barvy) a podusíme.…
Jablka oloupeme a omyjeme, nakrájíme a dáme do kastrůlku. Zalijeme sklenkou vody a ohříváme, dokud se jablíčka nerozvaří.Pak jej rozetřeme přes sítko. Vymačkáme šťávu z…
Quinou uvařte dle návodu ve vývaru a nechte zchladnout. Mandle spařte vroucí vodou a oloupejte. Pokud máte sušené datle, zalijte je malým množstvím vroucí vody, aby…
Odkrojte vrchní část rajčat tak, aby na ní zůstala stopka, a vydlabejte je.Připravte náplň: všechny ostatní suroviny dejte do mísy a ušlehejte je.Rajčata naplňte,…
Okurku nakrájíme na tenké půlměsíčky. Promícháme ji se solí a necháme ji na sítku nejméně 30 minut "vyplakat". Jogurt promícháme s octem, pepřem, solí, kořením a jemně…
Lístky máty opláchnene, necháme okapat a osušíme. Pak je nakrájíme najemno, smícháme s moučkovým cukrem, dáme do menšího sekáčku potravin a rozsekáme.Mouku smícháme se…
Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…
Jednou z nejchutnějších mořských ryb je treska, jejíž maso má nízký podíl tuku. Treska, podávaná s mrkví a cuketou, má díky čerstvé mátě příjemně svěží chuť. Perfektně…
Nápoj plný energie, který spojuje pikantní chuť zázvoru s jemnou sladkostí medu. Tato domácí limonáda nejen skvěle chutná, ale také posílí imunitu a osvěží vás během…
Kousky pomalu pečené kachny skvěle ladí s pečenou dýní, která díky skořici krásně voní. Obojí podáváme zalité výraznou orientální zálivkou a posypané čerstvými bylinkami…
Pikantní kuskus s lilkem a hlívou je exotické a výživné jídlo, které zaujme svou bohatou kombinací chutí a vůní. Jemný kuskus se skvěle doplňuje s pečeným lilkem,…
Spojení svěžích jahod, voňavé máty a originálního nápadu dává vzniknout dezertu, který vypadá jako sushi, ale chutná jako léto. Ideální na zahradní párty, dětskou oslavu…
Jemná, sytá a přitom krásně svěží – taková je krémová hrášková polévka s mátou. Sladkost hrášku se skvěle doplňuje s mátou a vytváří neobvyklou, ale velmi příjemnou…
Čočkové ragů : Čočku namočíme cca na 2 hodiny před vařením. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, koř. zeleninu na kostičky. V hlubší pánvy orestujeme cibuli s česnekem.…
Gril v troubě rozpalte na maximum. Lososa nejdříve zbavte šupin tak, že proti jejich směru přejedete několikrát nožem po kůži ryby. Všechny porce ryby pořádně omyjte…
Diamantové rybky umyjeme a do misky pripravíme marinádu z citrónovej trávy, galangalu (ovocný zázvor), kafirových lístkov, chilli a čerstvých byliniek: koriander a…
1) Oloupeme pomeranč a limetku. Z každého dílku se snažíme oloupat šlupku, alespoň trošičku. Poté nakrájíme na menší kousky. V dlani lehce vymačkáme šťávu z obou citrusů…
Avokádo vypeckujte, lžící vyberte dužinu. Zázvor nastrouhejte najemno, pekanové ořechy slijte. Přendejte do mixéru a přidejte všechny ostatní ingredience. Rozmixujte do…
Celer oloupejte a omyjte. Oddělte asi 1/4, nakrájejte ji na silnější, asi centimetrové plátky a z těch poté postupně škrabkou po zahnuté části oškrábejte tenké plátky.…
Do hrnku si dáme levanduli, 2 větší listy máty a zalijeme horkou vodou. Odložíme pár minut k louhování, přidáme med a necháme zcela rozpustit. Mezitím si dáme do džbánu…
Nejdříve připravte rajčatovou salsu a mátový jogurt. Oboje nejlépe chutná poté, co nějakou dobu odleží v chladu. Rajčata nakrájejte na malé kostičky, smíchejte s olejem…
Rybíz očistíme, rozmixujeme spolu s limetkovou šťávou a sirupem (množství podle sladkosti rybízu). Přecedíme přes jemné sítko, abychom v limonádě neměli pecičky. Přidáme…