Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě

danielle72 Kuchařka: danielle72

Doba přípravy: 20 minut + vaření řepy 4 porce Grilování 12 názorů

Suroviny

4 středně velké červené řepy
3 lžíce octa
2 lžičky soli
2,5 litru vody
plátky dobré slaniny na obalení řepy
2 hrsti slaniny nakrájené na tenčí špalíčky
oblíbený listový salát
4 cibule nakrájené na osminky
Marináda:
2 lžičky dijonské hořčice
100 ml olivového či řepkového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžičky nasekané čerstvé máty
sůl
pepř
1 vrchovatá lžička tekutého medu
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řepu uvaříme v ochucené vodě asi hodinu, dokud nezměkne. Pak ji nakrájíme na 1,5 cm silná kolečka a slaninou po obvodu obalíme. Konce slaniny spíchneme párátkem. Řezné plochy řepy potřeme marinádou a necháme chvilku odležet. Řepu pak z obou stran ogrilujeme do zezlátnutí slaniny. V průběhu grilování můežeme zeleninu marinádou dále potírat. Pak ogrilujeme i cibuli a špalíčky slaniny.

  2. Suroviny na marinádu vložíme do skleničky, pečlivě uzavřeme a důkladně protřepeme.

  3. Listy salátu omyjeme a osušíme. Polijeme je trochou marinády, která nám nyní poslouží jako zálivka. Salát posypeme špalíčky ogrilované slaniny a dozdobíme cibulí. Na salát pak položíme grilovanou řepu a ined podáváme.

Poznámka

Marináda/zálivka vydrží v lednici i týden (ale mátu je lepší přidávat vždy čerstvou). Řepu si můžeme připravit i den předem. Nemusíme ji vařit, lze ji také potřít olejem, zabalit do alobalu a upéct v troubě. Řepu uvaříme v ochucené vodě asi hodinu, dokud nezměkne.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 156 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Červená řepa ve slanině a hořčično-medové marinádě

  • sabipupp sabipupp

  • maris maris

    Moc se mi recept líbí a fotky jako ze žurnálu;-):-):yes:+

    Odpovědět

  • blanča blanča(neregistrovaná)

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Danielko,tak to musela být dobrota:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    danielle72:dík...:-K

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autorka receptu)

    magdalenka: Děkuji, Magdalenko:-K. Vařila jsem řepu neoloupanou a loupala ji až po částečném vychladnutí ;-) Kdybych ten den měla zapnutou troubu, raději bych ji upekla :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Skvelý nápad, bude to dobrota, fotky nádherné, ako vždy.
    Len by som poprosila - dopíš, či si varila repu olúpanú...ja ju zásadne varím neolúpanú, aby sa mi zbytočne nevylúhovala. Predpokladám, že si ju lúpala pred varením.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    To bude jednoznačně dobrota:yes: A ty fotky!! To je jak ilustrace do knihy, nádhera:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autorka receptu)

    Danca: Mockrát děkuji, vypadla mi jedna věta na začátku ;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Dani, nechybí ti v postupu úvod?? Jinak recept i fotka úžasné, řepu jsem ještě negrilovala, určitě to zkusím, máme ji rádi:-p:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Cviklu milujem v akjkoľvek forme. A tento recept sa mi veľmi páči. :yes:;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Medová marináda je vůbec vynikající, používám na ovoce. Tuhle si taky schovám a červenou řepu milujeme ve všech podobách :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: marináda na červenou řepu hořčično medová zálivka hořčično medová marinada medová řepa medová řepa medová zálivka na červenou řepou marináda na červené řepy medová červená řepa cervená řepa ve slanině marináda na řepu červená řepa v marinádě červená řepa marináda recept chřest červená řepa červená řepa recepty čerstvá grilovaná repa marinovaná červená řepa se skořicí řepa se slaninou červená řepa na slanině cervena repa na platky ochucena cervená řepa v alobalu

Zapomněl/a jsem heslo