Třešňový chia pudink s mátou

petram Kuchařka: petram

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Dia a bezlepkové 2 názory

Suroviny

200 g třešní
3 lístky čerstvé máty
cca 50 ml vody
cca 3 lžíce chia semínek
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Třešně umyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme s mátou a trochou vody dohladka. Poté vmícháme chia semínka a necháme 20 min odstát.

  2. Následně hmotu znovu zamícháme, rozdělíme do skleniček nebo mističek a uložíme do lednice.

  3. Necháme odležet nejméně 4 hodiny, lépe ale přes noc. Před podáváním ozdobíme snítkou máty a čerstvým ovocem.

Poznámka

U tohoto receptu se těžko udává přesné množství vody a chia semínek. Každé ovoce obsahuje jiné množství vody, chia semínka zase gelovatí lépe čerstvá než starší, takže je potřeba množství vyzkoušet. Pokud se vám po hodině stání bude pudink zdát velmi řídký, přidejte ještě trochu semínek. Počítejte s tím, že stáním v lednici ještě trochu ztuhne.

Pokud máte třešně málo sladké, můžete do pudinku přidat podle chuti libovolné sladidlo - med, agávový sirup, stevii, cukr... Já jsem pudink dochutila lžičkou prášku maca a několika kapkami tekuté stevie.

Tento recept naleznete také na mém blogu http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Třešňový chia pudink s mátou

Zapomněl/a jsem heslo