Hummus z bílých fazolí, s hráškem a mátou

Bramborbrambor Kuchařka: Bramborbrambor

Bezmasá jídla 10 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

500 g vařených bílých fazolí
400 g mraženého hrášku (jen jsem ho nechala rozmrazit, jinak není potřeba tepelně upravovat)
160 g tahini
160 ml olivového oleje
18 g soli
15 g česneku
20 g lístků čerstvé máty
70 ml citronové šťávy
12 g mletého římského kmínu
100 ml vody
K servírování:
90 g zeleninových hranolek (nakrájené kousky zeleniny o délce cca 8-10 cm) - použila jsem mrkev, okurek, žlutou a oranžovou papriku, ale hodí se i jiné druhy papriky, čerstvý celer…
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na hummus kromě vody rozmixujte dohladka. Pokud je hummus příliš hustý, přidejte i vodu.

  2. Zeleninu nakrájejte na dlouhé kousky a můžete servírovat dvěma způsoby - buď ve skleničce nebo v krabičce

Poznámka

Autorka receptu: food bloggerka Děvče u plotny

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Hummus z bílých fazolí, s hráškem a mátou

  • hosta hosta(moderátorka)

    Tak jak píše Lenunka - je v pořádku, když dáte recept z jiných stránek a uvedete odkaz, ale fotky opravdu musíte dát svoje. Ten blog znám, je moc hezký, ale souhlas nesouhlas - pravidla těchto stránek povolují fotky pouze vlastní. Takže všechny fotky, které jsou z uvedených stránek, musí být odstraněny.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Bramborbrambor: nikto nespochybňuje kvalitu receptov...ide o autorské práva. Dosť netradičný spôsob, aký foodblogerka zvolila.
    Nemôžete sa tomu diviť, že sa pozastavujeme, viackrát sa tu objavili užívatelia, ktorí vykrádajú rôzne weby.
    Tak isto je to zaujímavé u https://www.toprecepty.cz/recept/60082-velikonocni...

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Bramborbrambor: no, i kdyby to byla pravda, což se dá ověřit, autorka má na blogu uvedený email, tak cizí fotky se sem přidávat nesmí, jen vlastní - je to v pravidlech pro přidávání receptů.

    Odpovědět

  • magdalenka:

    Zdravím!
    Ano, zajisté mám její souhlas ke zveřejňování jak fotek, tak receptů.

    Tento "hummus" je vynikající, tak proč se o něj nepodělit s ostatními ;-)

    Krásný den :-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Bramborbrambor: A foodblogerka vám dala súhlas na zverejňovanie ?

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Bramborbrambor: aha, takže to nejste Vy a tudíž ani Vaše fotky...díky za odpověď

    Odpovědět

  • Lenunka:
    Dobrý den, autorkou receptu je vynikající food blogerka Děvče u plotny, jak je uvedeno v poznámce.

    S přáním krásného dne
    Brambora

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    já mám dotaz, ta autorka receptu, kterou máte uvedenou v poznámce, jste Vy, nebo je to někdo jiný?
    https://www.devceuplotny.cz/foodblog/starobrno-pik...

    Odpovědět

  • casino casino

    "Hummus z bílých fazolí, s hráškem a mátou"
    No, hummus to není...
    ...ale na rozdíl od různých celerových tataráků, či červenořepného carpaccia, to je chuťově podobné původní surovině, že :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    K podávání kdo má rád řapíkatý celer ( jako já...) tak taky moc dobrý...:yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo