Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meduňka - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie341 kJ /
82 kcal
Bílkoviny0,40 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,40 g
Tuky0,00 g
– nasycené0,00 g
– nenasycené0,00 g
–– mononenasycené0,00 g
–– polynenasycené0,00 g
––– omega 30,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Cupcaky s vanilkovým krémem

Cupcaky s vanilkovým krémem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Dokonalé vanilkové košíčky z jemného piškotového těsta naplníme po upečení oblíbenou marmeládou. Honosný vzhled jim navíc dodá máslovo-pudinkový krém. Dozdobit je pak…

Merylas

60 min

Bulgureto

Bulgureto

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme…

klukodvody

45 min

Mini Pavlova se šlehačkou

Mini Pavlova se šlehačkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pokud patříte mezi milovníky pusinek, jistě si oblíbíte i dezert Pavlova, nadýchaný jako baletní sukně. Připravuje se z ušlehaných bílků a po upečení je na povrchu…

Merylas

80 min

Švestkový pečený čaj speciál

Švestkový pečený čaj speciál

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené švestky a jablka bez jader. Vše dáváme na plech a zasypeme cukrem. Přidáme koření a…

Drauska

120 min

Staročeské vdolky

Staročeské vdolky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Ochutnejte poklad české kuchyně - nadýchané staročeské vdolky, které voní tradici. Jemné kynuté těsto doplněné sladkými povidly nebo lahodnými karamelovými jablky…

zizala

60 min

Staročeské vdolky

Staročeské vdolky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Ochutnejte poklad české kuchyně - nadýchané staročeské vdolky, které voní tradici. Jemné kynuté těsto doplněné sladkými povidly nebo lahodnými karamelovými jablky…

zizala

60 min

Litý koláč pod čepicí

Litý koláč pod čepicí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Koláče s čerstvým sezónním ovocem k létu rozhodně patří. V tomto zkombinujeme šťavnaté sladké jahody s lehce kyselými ostružinami. Ovoce na závěr pokryjeme vrstvou…

poslirecept

65 min

Meduňkový sirup Videorecept

Meduňkový sirup

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Domácí sirupy výborně chutnají a zároveň jsou skvělým zdrojem vitamínů. Vedle bezinkového a tymiánového sirupu patří k těm nejoblíbenějším meduňkový. Meduňka příjemně…

zizala

75 min

Velký ovocný dort

Velký ovocný dort

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dort se spoustou ovoce zalitého v průzračném želé je malé mistrovské dílo. Díky našemu receptu ho krok za krokem vykouzlíte i vy. Ovoce můžete obměňovat dle chuti nebo…

Ewik84

135 min

Jogurtové řezy s ovocem

Jogurtové řezy s ovocem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Připravte na nedělní odpoledne velice luxusně vypadající řezy s jogurtovou želatinovou vrstvou ukrývající čerstvé ovoce. Výborné budou s jahodami, ale stejně dobře…

Merylas

100 min

Bramborové placky s jablky

Bramborové placky s jablky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Brambory nastrouháme nebo rozmačkáme, přidáme změklé máslo, mouku a sůl. Vypracujeme těsto, které na pomoučněném válu rozvalujeme po částech na 1/2 cm silné placky…

Zemlbába (žemlovka) po našem

Zemlbába (žemlovka) po našem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Dno pekáčku vymažeme máslem a pokládeme plátky veky, namočenými v mléce. Na veku dáme polovinu ušlehaného tvarohu s pudinkovým práškem, žloutkem, vanilkovým cukrem a…

Valentýnská  srdíčka

Valentýnská srdíčka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj opatrně vmícháme žloutky.Nakonec opět zlehka vmícháme po částech mouku a lžíci kakaa.…

Mrkvové osvěžení

Mrkvové osvěžení

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Mrkve oloupene a nastrouháme na jemno. Z půlky citronu vymačkáme šťávu, přidáme meduňku dle chuti a zalijeme vodou. Necháme 30 minut louhovat a poté vychlazené podáváme.

Metyja - valašský dezert

Metyja - valašský dezert

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Metyja je sladkým jídlem, dezertem, původem ze Slovácka. Jde o spojení vařených a rozmačkaných brambor s povidly, mákem a cukrem. Nahoru můžeme doplnit také zakysanou…

Merylas

30 min

Ovocné poháry z kefíru

Ovocné poháry z kefíru

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Mléko ohřejeme na zhruba 55°C a rozpustíme v něm želatinu.Kefír prošleháme s vanilkovým cukrem a cukrem dle potřeby, přidáme citrónové aroma, ušlehanou šlehačku a…

Merylas

30 min

1 2 3 8

Naposledy jste si prohlédli