Ostružinové poháry
Recept ještě nebyl hodnocenJemně sladkokyselá chuť ostružin je osvěžující. Proto je lze dobře využít v dezertech. Ovoce a kokosový pudinkový mascarpone krém spolu vytvoří příjemný chuťový zážitek.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 341 kJ / 82 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jemně sladkokyselá chuť ostružin je osvěžující. Proto je lze dobře využít v dezertech. Ovoce a kokosový pudinkový mascarpone krém spolu vytvoří příjemný chuťový zážitek.…
Oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené švestky a jablka bez jader. Vše dáváme na plech a zasypeme cukrem. Přidáme koření a…
Domácí sirupy výborně chutnají a zároveň jsou skvělým zdrojem vitamínů. Vedle bezinkového a tymiánového sirupu patří k těm nejoblíbenějším meduňkový. Meduňka příjemně…
Děti milují sladké jídlo a my jim ho můžeme dopřát třeba v podobě těchto knedlíčků. Z tvarohového těsta s krupičkou připravíme malé knedlíčky, které po uvaření…
Dokonalé vanilkové košíčky z jemného piškotového těsta naplníme po upečení oblíbenou marmeládou. Honosný vzhled jim navíc dodá máslovo-pudinkový krém. Dozdobit je pak…
Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme…
Dezert jak z luxusní cukrárny připravíte jen z několika dostupných surovin. Pudinkové řezy s výraznou marmeládou a kopcem šlehacky na křupavém listovém těšte nadchnou…
Pokud patříte mezi milovníky pusinek, jistě si oblíbíte i dezert Pavlova, nadýchaný jako baletní sukně. Připravuje se z ušlehaných bílků a po upečení je na povrchu…
Nechce se vám zdlouhavě plnit knedlíky ovocem a přitom stoupá chuť na sladkou dobrotu? Zkuste připravit neplněné knedlíčky z tvarohového těsta a k nim přeliv z jahod se…
Hrušky nemusí být jen součástí pečených moučníků nebo sloužit jako povidla. Tento recept přináší netradiční kombinaci hrušky a zmrzliny. Půlky hrušek povaříme v karamelu…
V tomto koláči se snoubí sladká chuť tvarohu s kyselostí rebarbory. Koláč navíc doplňuje výborná ovocná omáčka, která chutě ještě více pozvedne. Příprava je sice časově…
Z čerstvé meduňky, máty či levandule můžeme jednoduše připravit výborný voňavý sirup. Stačí svařit vodu s cukrem a nať či květ v něm louhovat. Sirup podáváme zředěný…
Připravte na nedělní odpoledne velice luxusně vypadající řezy s jogurtovou želatinovou vrstvou ukrývající čerstvé ovoce. Výborné budou s jahodami, ale stejně dobře…
Z bílku a špetičky soli si ušleháme pevný sníh.Žloutek, citronové aroma, zhruba 1 - 2 lžíce vody z už odměřených 2 dl si prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme…
Košíčky s borůvkovým krémem jsou jednoduchý dezert, který zvládnete bez pečení. Spojení křehkého těsta, jemného mascarpone a borůvek vytváří svěží sladkost, která se…
Plech na pečení vymažeme lehce olejem. Všechny suroviny dobře promícháme a těsto nalijeme na vymaštěný plech. Pečeme na 180ºC cca 30 minut.Upečený perník necháme…
Brambory nastrouháme nebo rozmačkáme, přidáme změklé máslo, mouku a sůl. Vypracujeme těsto, které na pomoučněném válu rozvalujeme po částech na 1/2 cm silné placky…
Ochutnejte poklad české kuchyně - nadýchané staročeské vdolky, které voní tradici. Jemné kynuté těsto doplněné sladkými povidly nebo lahodnými karamelovými jablky…
Ochutnejte poklad české kuchyně - nadýchané staročeské vdolky, které voní tradici. Jemné kynuté těsto doplněné sladkými povidly nebo lahodnými karamelovými jablky…
Co mají děti (a nejen děti) v létě nejraději? Poháry. A nemusí být jen zmrzlinové. Pudink prošlehaný s tvarohem, piškot s vrstvou ovocného želé z čerstvého ovoce, vše…
Česnek prolisujeme do jogurtu a bylinky natrháme, aby pustily aroma. Přidáme olej a dochutíme solí a pepřem. Maso naložíme přes noc. Můžeme grilovat nebo smažit na…
Lístky natrháme na menší kousky a spolu s cukrem třeme v hrubším hmoždíři. Chvíli to trvá, musíte mít trochu trpělivosti. Já jsem ve finále ještě malinko projela tyčovým…
Osvěžující letní drink z mrkvového džusu, citrusů, zázvoru a bezinkového sirupu je plný vitamínů i svěží chuti. S ledem a lístky meduňky se stane ideálním společníkem…
Fazolové lusky na zimu: Lusky povaříme, zbavíme případně vláken, nakrájíme na kousky a plníme do sklenic. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky. Zalijeme nálevem a…