Trhané hovězí s domácí BBQ omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenNe nadarmo je označováno jako maso gurmánů. Rozpadající, skvěle dochucené maso s barbecue omáčkou, udělá každý burger lahůdkou. Dá se však použít i do salátů, baget či s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 105 kJ / 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 64,00 g |
– cukry | 20,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ne nadarmo je označováno jako maso gurmánů. Rozpadající, skvěle dochucené maso s barbecue omáčkou, udělá každý burger lahůdkou. Dá se však použít i do salátů, baget či s…
Měkké a šťavnaté maso, které jde dobře od kosti, skvěle chutná díky dobře ochucené barbecue omáčce. Dlouhá příprava se v tomto případě rozhodně vyplatí. Žebra podáváme s…
Švestková nutella je lahodný domácí krém, ve kterém se spojuje plná chuť švestek s jemným karobem, vanilkou a kořením. Díky oříškům získá příjemnou texturu a stane se…
Hustá, lehce pikantní, ideálně doplní grilované maso i zeleninu. Připravte si domácí barbecue omáčku. Hodí se k marinování masa před grilováním i jako omáčka k hotovému…
Muffiny s přídavkem dýňového pyré jsou vláčné a přímo se nabízejí k zakousnutí. S kousky vlašských ořechů a dozdobené na povrchu jsou ještě zajímavější. Vyzkoušejte je.…
Připravte si na grilu dokonalá lehce pálivá křídla s nasládlou chutí BBQ omáčky. Zpočátku se grilují při vyšší teplotě a poté se přesunou na nepřímé grilování, což jim…
Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhaný zázvor zalijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, přisypeme cukr s melasou a golden syrup. Citrony a…
V mise smichame vejce s melasou (cukrem), pridame jogurt, mouku, olej (maslo) a prasek do peciva. Pripravime si papirove kosicky, nechame do nich ze lzice dopadnout…
Brownies je dokonalý moučník plný čokolády. Ozvláštnit jej můžeme třeba ořechy a švestkami, jako je tomu v tomto případě. Se špetkou perníkového koření provoní nejen…
Na Madeiře můžeme kromě krásné přírody a pestrých květin obdivovat i lahodná místní jídla. Ochutnejte tento vánoční perník s voňavým kořením, trochou alkoholu a…
Mouku vsypeme do mísy, na jednu stranu přidáme sůl, na druhou droždí. Přidáme melasu a 2/3 vody a prsty začneme vypracovávat těsto. Je-li potřeba, přilijeme zbytek vody,…
Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem. Rostlinné máslo, cukr, melasu a vanilkový extrakt šlehejte asi minutu šlehačem (či vidličkou), poté přidejte…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu můžeme…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme cca 12 hodin vykvasit. Slunečnicová jadérka můžeme nasucho opražit na pánvi - více voní.K hotovému…
Do mísy prosijeme mouku a sodu.Přidáme sůl, zázvor, skořici, hřebíček a promícháme.Máslo nakrájíme na malé kousky.Do druhé mísy dáme cukr, máslo, melasu a horkou vodu…
Jahelná kaše s ovocem, doslazená rostlinným sirupem se může stát výbornou snídaní, odpolední svačinou pro školáky či zdravou večeří pro nejmenší. Stejně tak si…
Nejprve občerstvíme kvásek (suroviny smícháme a zakryté necháme asi 10-12 hodin v teple kvasit), pak umícháme rozkvas - všechny suroviny na rozkvas (včetně občerstveného…
Odměřte mléko a přidejte do něj jablečný ocet. Nechte asi pět minut odstát. Troubu předehřejte na 180°C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. V míse utřete…
V míse smícháme mouku, melasu (nebo třtinového cukru), směs koření, jedlou sodu, rozinky a sůl. V menší misce vyšleháme povolené máslo s vajíčkama, pak přidáme jemně…
Večer pred pečením chleba rozmiešame ražný kvások s vodou a ražnou múkou a necháme ho stáť 14 hodín pri izbovej teplote. Pred pečením si odoberieme malú časť kvásku, …
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Ke kvasnicím melasu či…
Zásadní surovinou, která dodává perníčkům tu pravou chuť je, kromě medu, perníkové koření. V tomto receptu naleznete poměr k přípravě domácího koření a recept na…
Tyto cupcakes, či dort ze stejného těsta, činí výjimečnými použití kandovaného zázvoru. Ten a ještě použité koření nabízí k výslednému dezertu orientální nádech. Ať již…
Rebi, už jsou tu další vánoce a nevím, zda jsi našla nějaké další staré recepty na pudding, podobné tomu, který jsi vložila před rokem. Já ve starých receptech objevila…