Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná kuřecí křídla

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tomas Dytrych

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 050 kJ /
1 207 kcal
Bílkoviny13,30 g
Tuky11,27 g
Vláknina5,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,99 g
Sůl22,02 g
Sacharidy260,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravte si základní barbecue omáčku - všechny přísady dejte do rendlíku a při vyšší teplotě uveďte do varu. Pak snižte teplotu a nechte mírně vařit, až omáčka ztmavne, zhoustne a pěkně voní. V čisté skleničce v lednici vydrží i několik měsíců. Krok 2: Z kuřecích křídel nejdříve odstřihněte konce křídel, na kterých není již maso a akorát se připalují. Křídla okořeníme a můžeme nechat několik hodin v lednici marinovat. Krok 3: Připravte gril na přímé grilování se "studenou zónou" kterou pak využijete k nepřímému grilování. Kuřecí křídla grilujte přímo z každé strany max. 2 minuty, aby se vám nepřipalovalo koření a následně je přesuňte do chladné zóny a dále grilujte nepřímo cca 30 minut. 15 minut před koncem grilování křídla potřete základní BBQ omáčkou. Krok 4: Výsledkem jsou dokonalá lehce pálivá křídla s nasládlou chutí BBQ omáčky. Právě kontrast pálivého se sladkým, vytváří perfektní požitek pro vaše chuťové buňky...

Zveřejněno 22. 10. 2013 13:00

Poznámka autora Tomas Dytrych

videorecept na grilovaná kuřecí křídla naleznete zde:http://www.youtube.com/watch?v=bnDJqK9ebsQ

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná kuřecí křídla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DxyA

Podobné recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná kuřecí křídla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DxyA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tomáš Dytrych 22. 10. 2013 14:16
Tekutý kouř je přírodní produkt - jen zkondenzovaný kouř z daného dřeva a podle jeho druhu se pak prodávají různé tekuté kouře. V nabídce máme např. hickory, ale viděl jsem i mesquite. Do BBQ omáček je tekutý kouř super přísada...

Křidýlka na grilu, ale i jen pečená jsou delikatesní. :yes::yes::yes:
Já věděla, co jsem sháněla za koření (no, koření není úplně správný výraz), leč neměla napsaný - tekutý kouř, já hlava dubová:-D:-D, už si píšu. Dík :yes::yes::-p:-p. U nás ho ve skleničkách prodává na trhu firma Luban. Existuje prý i forma uzeného kouře, ale tu jsem zatím neviděla. jenže podle vyhledavače by to mělo být to samé. Jak to je? b Existují 2 varianty, nebo jen 1?

Tématické fráze:
kuřecí křídla barbecue, grilování kuřecích křídel, grilovani kridel, barbecue křídla, grylovaná kuřecí křídla, kureci kridla, kuřecí křídla girlovana, grilovaná kuřecí křidélka, kuřecí křídla v troubě, kureci kridla pohlreich, grilovana kridelka, koreni na kureci kridla, bbq křídla, kuřecí křídla recept, grilovaná pikantní kuřecí křídla, grilovaná křídla v troubě, bbq kureci kridla, křídla v barbecue, barbeque křídla, pikantní grilovaná kuřecí křídla

Suroviny:
křídla kuřecí, koření grilovací, omáčka steak barbecue, kečup sladký, ocet jablečný, cukr hnědý, melasa, hořčice, tabasco, koření grilovací, koření tekutý kouř, pepř černý

Přidat fotografie receptu