Grilovaná kuřecí křídla

Tomas Dytrych Kuchař: Tomas Dytrych

Grilování 2 názory

Suroviny

kuřecí křídla
grilovací koření podle vaší chuti (já používám koření Fajita od Stevena Raichlena)
základní barbecue omáčka
2 hrnky kečupu
1/ 4 hrnku jablečného octa
1/4 hrnku worchesterové omáčky
1/4 hrnku hnědého cukru
2 lžíce melasy
2 lžíce hořčice
1 lžíce omáčky tabasco
1 lžíce grilovacího koření
2 lžičky tekutého kouře
1/2 lžičky černého pepře
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravte si základní barbecue omáčku - všechny přísady dejte do rendlíku a při vyšší teplotě uveďte do varu. Pak snižte teplotu a nechte mírně vařit, až omáčka ztmavne, zhoustne a pěkně voní. V čisté skleničce v lednici vydrží i několik měsíců.

  2. Z kuřecích křídel nejdříve odstřihněte konce křídel, na kterých není již maso a akorát se připalují. Křídla okořeníme a můžeme nechat několik hodin v lednici marinovat.

  3. Připravte gril na přímé grilování se "studenou zónou" kterou pak využijete k nepřímému grilování. Kuřecí křídla grilujte přímo z každé strany max. 2 minuty, aby se vám nepřipalovalo koření a následně je přesuňte do chladné zóny a dále grilujte nepřímo cca 30 minut. 15 minut před koncem grilování křídla potřete základní BBQ omáčkou.

  4. Výsledkem jsou dokonalá lehce pálivá křídla s nasládlou chutí BBQ omáčky. Právě kontrast pálivého se sladkým, vytváří perfektní požitek pro vaše chuťové buňky...

Poznámka

videorecept na grilovaná kuřecí křídla naleznete zde:http://www.youtube.com/watch?v=bnDJqK9ebsQ

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 88 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaná kuřecí křídla

  • Tomáš Dytrych Tomáš Dytrych(neregistrovaný)

    Tekutý kouř je přírodní produkt - jen zkondenzovaný kouř z daného dřeva a podle jeho druhu se pak prodávají různé tekuté kouře. V nabídce máme např. hickory, ale viděl jsem i mesquite. Do BBQ omáček je tekutý kouř super přísada...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Křidýlka na grilu, ale i jen pečená jsou delikatesní. :yes::yes::yes:
    Já věděla, co jsem sháněla za koření (no, koření není úplně správný výraz), leč neměla napsaný - tekutý kouř, já hlava dubová:-D:-D, už si píšu. Dík :yes::yes::-p:-p. U nás ho ve skleničkách prodává na trhu firma Luban. Existuje prý i forma uzeného kouře, ale tu jsem zatím neviděla. jenže podle vyhledavače by to mělo být to samé. Jak to je? b Existují 2 varianty, nebo jen 1?

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí křídla barbecue grilování kuřecích křídel grilovani kridel barbecue křídla grylovaná kuřecí křídla kureci kridla kuřecí křídla girlovana grilovaná kuřecí křidélka kuřecí křídla v troubě kureci kridla pohlreich grilovana kridelka koreni na kureci kridla bbq křídla kuřecí křídla recept grilovaná pikantní kuřecí křídla grilovaná křídla v troubě bbq kureci kridla křídla v barbecue barbeque křídla pikantní grilovaná kuřecí křídla