Grilovaná kuřecí křídla

Tomas Dytrych Kuchař: Tomas Dytrych

Grilování 2 názory

Suroviny

kuřecí křídla
grilovací koření podle vaší chuti (já používám koření Fajita od Stevena Raichlena)
základní barbecue omáčka
2 hrnky kečupu
1/ 4 hrnku jablečného octa
1/4 hrnku worchesterové omáčky
1/4 hrnku hnědého cukru
2 lžíce melasy
2 lžíce hořčice
1 lžíce omáčky tabasco
1 lžíce grilovacího koření
2 lžičky tekutého kouře
1/2 lžičky černého pepře
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravte si základní barbecue omáčku - všechny přísady dejte do rendlíku a při vyšší teplotě uveďte do varu. Pak snižte teplotu a nechte mírně vařit, až omáčka ztmavne, zhoustne a pěkně voní. V čisté skleničce v lednici vydrží i několik měsíců.

  2. Z kuřecích křídel nejdříve odstřihněte konce křídel, na kterých není již maso a akorát se připalují. Křídla okořeníme a můžeme nechat několik hodin v lednici marinovat.

  3. Připravte gril na přímé grilování se "studenou zónou" kterou pak využijete k nepřímému grilování. Kuřecí křídla grilujte přímo z každé strany max. 2 minuty, aby se vám nepřipalovalo koření a následně je přesuňte do chladné zóny a dále grilujte nepřímo cca 30 minut. 15 minut před koncem grilování křídla potřete základní BBQ omáčkou.

  4. Výsledkem jsou dokonalá lehce pálivá křídla s nasládlou chutí BBQ omáčky. Právě kontrast pálivého se sladkým, vytváří perfektní požitek pro vaše chuťové buňky...

Poznámka

videorecept na grilovaná kuřecí křídla naleznete zde:http://www.youtube.com/watch?v=bnDJqK9ebsQ

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 88 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaná kuřecí křídla

  • Tomáš Dytrych Tomáš Dytrych(neregistrovaný)

    Tekutý kouř je přírodní produkt - jen zkondenzovaný kouř z daného dřeva a podle jeho druhu se pak prodávají různé tekuté kouře. V nabídce máme např. hickory, ale viděl jsem i mesquite. Do BBQ omáček je tekutý kouř super přísada...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Křidýlka na grilu, ale i jen pečená jsou delikatesní. :yes::yes::yes:
    Já věděla, co jsem sháněla za koření (no, koření není úplně správný výraz), leč neměla napsaný - tekutý kouř, já hlava dubová:-D:-D, už si píšu. Dík :yes::yes::-p:-p. U nás ho ve skleničkách prodává na trhu firma Luban. Existuje prý i forma uzeného kouře, ale tu jsem zatím neviděla. jenže podle vyhledavače by to mělo být to samé. Jak to je? b Existují 2 varianty, nebo jen 1?

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: grilování kuřecích křídel kuřecí křídla barbecue grilovani kridel kuřecí křídla girlovana grilovaná kuřecí křidélka kureci kridla pohlreich grylovaná kuřecí křídla kureci kridla bbq křídla koreni na kureci kridla bbq kureci kridla pikantní grilovaná kuřecí křídla grylovaní kuřeecích křídel grilovaná křídla v troubě grylovana kuřeci křidylka kuřecí křídla videorecept pecena kridla bbq grilovana kridelka kuřecí křídla bbq grilovanákuřecí křídla

Zapomněl/a jsem heslo