Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskový chléb se syrovátkou

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 3. 2010 14:54

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 961 kJ / 3 337 kcal
Bílkoviny104,50 g
Tuky38,81 g
Vláknina38,89 g
Cholesterol 2 mg
Sodík 12,33 g
Sůl30,40 g
Sacharidy622,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Víc soli je třeba kvůli melase, aby chléb nebyl bez chuti.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 14 až 18 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Klara

7. 3. 2010 21:01

Cathleen, díky za připomínku o rozlišení žitného kvásku od kvasnicového, hned si to v receptech opravím :yes:

Lusinda79

7. 3. 2010 16:12

Jj, po komentíku jan.alois jsem se bála, že jsem mimo mísu;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

7. 3. 2010 16:10

Ano, žitný kvásek (v podstatě jen zkvašená voda s žitnou moukou) - výborná přísada do chleba:yes:

Lusinda79

7. 3. 2010 11:34

Cathleen já jsem dávala níže link na tvůj žitný kvásek, je to ten o kterém píše Marie Klara v případě tohoto chlebíku?

cathleen cathleen (moderátorka)

7. 3. 2010 11:06

:-//Myslím, že bys trochu mohl vážit slova, jane aloisi....každý kuchař se snaží, aby měl jídlo dobré a hezké a to tvé pojmenování "kuchty" si nezaslouží. A pokud vím - tekutina + cukr + droždí JE kvásek, třeba do buchet. Jiný název jsem nikde neviděla....
Pokud to chci v receptu rozlišit, píšu kvásek a žitný kvásek. Každý ví, o čem je řeč.:yes:

Marie Klaro, děkuji:-)

jan.alois jan.alois

7. 3. 2010 10:35

Marie je vidět že víš o čem mluvíš . Některé kuchty říkají kvásek kvasnicím s cukrem a moukou . Tak že sis vysloužila ještě jeden bodík a kytičku.:-K

Marie Klara

6. 3. 2010 18:46

Cathleen, melasa je tam spíš kvůli barvě, ale místo cukru vlastně taky.
Jane Aloisi, kvásek se dá i koupit a namnožit. Sama jsem se do něj pustila podle stránek www.kvaskovychleb.cz a od té doby, co jej neustále přikrmuji, už chleba bez kvásku vůbec nepeču. Naopak si různé recepty přidáním kvásku upravuji.

Lusinda79

6. 3. 2010 16:51

jan.alois jan.alois

6. 3. 2010 16:50

Neškodilo by pro ty co neumí kvásek :-? napsat recept. Je to zdlouhavá práce kvásek ze žitné mouky to trvá asi tři a čtyři dny. Nevím jestli z dnešních drobků starého chleba a žitné moky by šel udělat tak jak ho dělala naše babi do chleba. :-))

cathleen cathleen (moderátorka)

6. 3. 2010 16:46

Není tam melasa místo cukru?

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 3. 2010 16:25

:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kvasnicový chleb recept na kvasnicový chleba kvasnicový chleba kvasnicový chléb recept pečeme se syrovátkou chléb ze syrovátky pšenično žitný chléb z domácí pekárny s přidáním brambor buchta se syrovátkou v čem pečeme chleba kvásek ze starého chleba psenicno zitny chleb kvasnicovy melasa z cukrové řepy recept melasa recepty melasa recept chleba ze syrovátky zitny chleb se syrovatkou chléb z žitného kvásku chleba z žitného kvásku syrovátka chléb kváskový chléb

Suroviny: kvas žitný, voda, olej, melasa, mouka chlebová pšeničná, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, mouka žitná chlebová, sůl, syrovátka sušená, kmín celý, otruby, kvasnice

TopRecepty.cz

Kváskový chléb se syrovátkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/57lR