Mletý anýz - suroviny a ingredience
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 799 kJ / 430 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 15,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 15,00 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 55,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Recepty s touto surovinou
Medové cukroví
Recept ještě nebyl hodnocenVoňavé medové cukroví je sladká klasika, která provoní váš domov a přinese na stůl kousek tradiční vánoční atmosféry. Díky medu je těsto příjemně měkké. Ozdobené polevou…
Anýzové sušenky
Recept ještě nebyl hodnocenSypké suroviny smícháme, přidáme měkké máslo, olej, vodu a vytvoříme kompaktní těsto, které rukama pořádně hněteme alespoň 10 minut.Poté testem plníme různé formičky,…
Nakládaná červená řepa
Recept ještě nebyl hodnocenNakládaná červená řepa má skvělou sladkokyselou chuť a její zemitá příchuť je potlačena přidaným anýzem a fenyklem. Hodí se třeba jako salát k hlavnímu jídlu, ale můžete…
Jemne korenene orientalni sezamky
Recept ještě nebyl hodnocenZ mouky, halawi a koreni utvorime zmolenku, pridame na kousky nakrajene maslo a spojime v hmotu. Nechame v lednici 1/2 hodiny odpocinout. Pote rukou tvorime male…
Bramborový salát s mozzarellou a rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenMaličké zemiačky uvaríme v šupke a necháme dobre vychladnúť (najlepšie variť dopredu). Potom ich rozrežeme na polovice (nešúpeme ich), úplne malinké necháme vcelku…
Anýzové proužky
Recept ještě nebyl hodnocenVejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem a anýzem. Dáme na vál, zpracujeme v hladké těsto, které rozdělíme na tři stejné díly. Do jednoho dílu…
Jablkový koláč s medem
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky umícháme s medem a moučkovým cukrem, přidáme olej, koření jablka, mouku smíchanou s jedlou sodou, ořechy a nakonec sníh z bílků. Nalijeme na vymaštěný a hrubou…
Pikantní pomazánka s anýzovokoriandrovou vůní
Recept ještě nebyl hodnocenSardinky v misce rozetřeme a rozmícháme do pěny, chilli papričku nakrájíme na kousínky (nebo ji vyndáme) přidáme tvaroh, nadrobno nakrájenou cibulku a koření a vymícháme…
Perník na chaloupky - výborný
Recept ještě nebyl hodnocenMed, vejce, cukr ušleháme do pěny. Na vál si připravíme mouku s kořením a jedlou sodou a meruňkovou marmeládou. Přidáme ušlehanou hmotu a vše dobře zpracujeme na tuhé…
Koláč s dušenýma hruškama
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme mouku, cukr a máslo. Těsto dobře rukama zpracujeme, zabalíme do alobalu a vložíme na 30 minut do chladničky. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme…
Anýzové spirálky
Recept ještě nebyl hodnocenNetradiční rychlé vánoční cukroví. Kdo zná anýz, jistě mi dá za pravdu, že v cukroví dělá divy. Dodá příjemnou vůni a chuť. Tento recept zvládne i začátečník.
Kuřecí prsíčka s červenou řepou a kuskusem
Recept ještě nebyl hodnocenDo větší misky s víčkem dáme kuskus, přidáme lžičku másla nebo oleje, špetku anýzu a zalijeme vroucí vodou cca 300 ml, ve které jsme rozmíchali bujon nebo zeleninu.…
Vánoční perníčky s vůní koření
Recept ještě nebyl hodnocenSměs pikantního koření a medu tvoří, kromě jiného, základ perníkového těsta. Při jeho přípravě bychom také měli dbát na jeho odležení, aby se chutě správně rozvinuly.…
Datlové koláčky (cukroví)
Recept ještě nebyl hodnocenOchutnejte toto cukroví inspirované arabskou kuchyní. Těsto je ovoněné růžovou vodou a náplň tvoří datle, máslo a aromatické koření. Cukroví můžete tvarovat speciálními…
Plněné perníčky
Recept ještě nebyl hodnocenPerníčky v jakékoliv podobě doprovází vánoční svátky. Měkké, nadýchané, po koření vonící kousky vykrájené do libovolných tvarů můžeme k sobě slepit marmeládovou náplní a…
Anýzová kolečka
Recept ještě nebyl hodnocenAnýz je jedním z typického koření, které nesmí o Vánocích v cukroví chybět. Dodává pokrmům specifickou vůni a chuť. Nadýchané těsto tvarujeme do malých kupiček, které…
Vánočka od Pepy
Recept ještě nebyl hodnocenNa vánoční tabuli nikdy nesmí chybět krásně vláčná a hojně pocukrovaná vánočka, která zpříjemní svojí chutí svátky klidu a míru. Vánočka posypaná mandlovými plátky a s…
Další suroviny
Přečtěte si Zobrazit více