Aninky

hela22 Kuchařka: hela22

Cukroví , Pečené 27 názorů

Suroviny

550 g hladké mouky
100 g mletých ořechů
280 g másla
20 g kvasnic
kůra a šťáva z 1 citrónu
2 lžičky mletého anýzu
Na kvásek:
2 lžíce mléka
špetka cukru
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V mléce s cukrem necháme vzejít kvasnice.

  2. Do proseté mouky rozdrobíme máslo, přidáme ořechy, nastrouhanou citrón. kůru a šťávu, anýz a vzešlé kvasnice. Vše zpracujeme v hladké těsto. Rozdělíme ho na 4 části. Z každé částí tvoříme válečky, odkrajujeme kousky, které zformujeme v kroužek. Kroužky ukládáme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C přibližně 15 minut.

  4. Po vychladnutí každý kroužek potřeme rozšlehaným bílkem a obalíme v prosetém moučkovém cukru.

Poznámka

Tohle staročeské cukroví dlouho vydrží. Množství surovin odpovídá asi 100 kroužkům.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Aninky

  • Adina Adina(neregistrovaná)

    Dobrý den,
    jenom dotaz - těsto se nechá vykynout nebo ne?

    Odpovědět

  • hela22 hela22(autorka receptu)

    Jana Remkova:
    :-)Děkuji za fotečku, tak mají Aninky vypadat. (Nemám digi foťák, takže jen recept).

    Odpovědět

  • hela22 hela22(autorka receptu)

    Gabina: To mám radost ! Cukroví není moc sladké, takže v té záplavě ostatního cukroví si pochutnají i ti, co sladkému neholdují. Kdo se bojí toho anýzu, tak ho vynechá, ale je tam pro svou zvláštní chuť.
    Já ho melu na kávomlýnku. Bez anýzu si nedovedu představit ani vánočku.

    Odpovědět

  • hela22 hela22(autorka receptu)

    iveta: Ano Ivetko, je to staročeské cukroví a věšelo se na vánoční stromek. Tenkrát každý neměl na čokoládové kousky, tak se dělala domácí čokoláda a bílá kolečka byla na stromečku na parádu i na chuť.

    Odpovědět

  • hela22 hela22(autorka receptu)

    dripatka: Do každého těsta, když se při vyvalování láme (na př. vanilkové rohlíčky) přidáme kousek másla.
    V bílku obalovat nemusíme (ale jde to dobře), pak všechny kroužky srovnáme na tác a přes sítko pocukrujeme.

    Odpovědět

  • dripatka dripatka

    Chutove vyborne, akorat se mi pri tom vyvalovani to testo nejak lamalo...Trik na obalovani, mouckovy cukr jsem dala do zaviratelne plastove dozicky, vlozila cca deset krouzku, protrepala a bylo obaleno:-) A z uvedene davky mam minimalne 150 kolecek, a to sem je nedelala moc malinke...

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Zném je a jsou podle nás vynikající.Peču je už leta a každoročně je dělám nejméně ze dvou dávek.:-p:-p:yes::yes::-K:-K

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Mně tedy vůbec nechutnaly, obalování v bílku a pak v cukru - dělala se z toho hrozná patlanice, která když na kroužcích uschla (a to už vůbec nevypadaly jako kroužky, když byly obalené tou hmotou), byla tvrdá a odpadávala. Možná jsem něco udělala špatně...zkoušela jsem je i obalovat v rumu a pak v cukru, ale výsledek jen o maličko lepší...:-(

    Odpovědět

  • Kristy Kristy(neregistrovaný)

    jsou super! jsem nadmíru spokojená :) děkuji mnohokrát za recept!

    Odpovědět

  • ellla ellla(neregistrovaná)

    No, holky:) a anyzem opatrně, ať nejste překvapené jako já, ale třeba to vydejchá:) Zajímavá zkušenost, ale ani rodila mi to kladně neohodnotila:(

    Odpovědět

  • 89paja 89paja

    Zdravíčko, prosím, jaké ořechy se mohou do aninek použít, jaké nejlépe chutnají? Děkuji za odpověď:-8

    Odpovědět

  • amalia amalia

    Marunda, recept nie je železná košeľa, však?;-) Ale tento ma mimoriadne potešil, pamätám si tieto koláčiky z detstva, len mi mama zomrela skôr, ako som ho stihla od nej odkukať. Takže som Hele22 zaň naozaj vďačná.

    Odpovědět

  • marunda marunda

    aha, a co je teda lepší.
    amalia: je to dobré i po tom Tvým způsobu?

    Odpovědět

  • amalia amalia

    marunda, trošku som zmenila zdobenie hely22, podľa jej receptu by sa koláčiky mali najprv potrieť bielkom a potom obaliť v cukre. Lenže ja som lenivá, tak som si to zjednodušila: vymiešala som bielky s cukrom.

    Odpovědět

  • marunda marunda

    to vůbec neznám, že bych taky zkusila? Po vychladnutí pomažem kroužek bílkem a nechat zaschnout, nebo hned do cukru?

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: podvodnice recept podvodníci recept cukroví podvodníci cukroví podvodnice vánoční cukroví podvodnice staročeské cukroví podvodnice cukroví podvodníci cukroví vánoční cukroví podvodníci cukroví aninky podvodnické cukroví recept podvodníci levne cukrovi vánoční cukroví aninky recept na podvodníky recept podvodnice americké koblížky recept na podvodnice aninky cukroví staročeské vánoční cukroví

Zapomněl/a jsem heslo