Jemne korenene orientalni sezamky

Cukroví Pečené Doba přípravy: 1 hodina 14 názorů

Cukroví Pečené Doba přípravy: 1 hodina 14 názorů

Suroviny 40 ks

200 g Halawi (více druhů, ale dají se použít všechny varianty)
200 g másla
2 sklenice hladké mouky
špetka mletého anýzu
špetka mleté skořice
špetka mletého hřebíčků
bílý sezam na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, halawi a koreni utvorime zmolenku, pridame na kousky nakrajene maslo a spojime v hmotu. Nechame v lednici 1/2 hodiny odpocinout.

  2. Pote rukou tvorime male kulicky, ktere obalime v sezamu, dame na plech a dnem sklenice malicko primackneme (sezamky se pri peceni mirne roztecou, proto opravdu zlehka).
    Ja mam kazdou sezamku pred pecenim zhruba 2 cm vysokou a 3 cm sirokou.

  3. Peceme 15 minut pri 150 stupnich (ja pouzivam horky vzduch). Nechame na plechu vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Podavame v kruhu pratel se salkem dobre arabske kavy. Sezamky jsou opravdu velmi jemne a krehke, kdo ma rad sezam, bude spokojen.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Chalva

Komentáře k receptu Jemne korenene orientalni sezamky

  • Lena Lena(neregistrovaná)

    Tak jsem pekla jiz 3x a osvedcilo se mi nechat testo v lednici dele nez tech 30 minut. Alespon hodinu a pul, je pak pekne tuhe a dobre se s nim pracuje!:yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    Lena: Tekute? :-O:-O..To se mi nikdy nestalo. Mouky davam celkem 250 g..hladke mouky, coz odpovida 2 sklenicim, ktere uvadim v receptu. Testo by melo byt jemne mazlave..;-)

    Odpovědět

  • Lena Lena(neregistrovaná)

    Tak jsem susenky vyzkousela, jsou moc dobre a i hezky vypadaji. Mela jsem pistaciovou halvu- u nas se tomu rika chamia. Jen jsem mela trochu problem s testem. Delala jsem vse dle navodu, ale testo bylo jakoby tekute, musela jsem pridat o dost vice mouky, tak se to trosku zlepsilo. Po vychlazeni byla hmota pevnejsi, ale jeste trochu mouky by to asi chtelo. Mohla byste prosim napsat v gramech, kolik mouky dat? A dava se hladka mouka? Jinak doporucuji k vyzkouseni, az na ten boj s testem jsou moc dobre a snadne k priprave. Dik za recept!

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Danca Danca

    Tak tohle bych mohla:-! Sezam miluju, hlavně mírně opražený, což v sušenkách určitě bude:-p:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tak ty teda jsou:-*:-KA jak to máš hezky naaranžované:-K+5:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    No tak tohle se mi po vsech certech libi:-p a toho sisámu:-p to zaradim do vanocniho cukrovi;-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • IvanaLK IvanaLK

  • senky senky

    Znám:-K manžel nám je vozíval v plechových dárkových krabičkách:yes: chalvu samotnou moc nemusím, ale v pečivu:yes::yes: máš krásnou barvu bougenvilei:yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Irrena:mívají v Lidlu, kdykoliv je řecký týden

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    Irrena: V Cechach se da sehnat ve vetsich supermarketech, obchodech se zdravou vyzivou nebo orientalnich obchodech..;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Jsou k nakousnutí:yes::yes::yes::yes:Ale chalvu tady u nás neseženu, takže nemám možnost vyzkoušet:-(

    Odpovědět

  • sveti79 sveti79

    Ty vypadají luxusně - určitě někdy vyzkouším. Posílám bodíka.

    Odpovědět

Tématické fráze: orientální cukroví domácí sezamky halva chamia sezamky cukroví recepty na orientální cukroví recka halva recept cukroví sezamky chamia halva chamia recepty recka chalva ochucena pouziti recepty? chalva cukroví recepty jak no co použít chalvu cukroví z halvy více druhů halawi sušenky sezamky cizrnová chalva recept sezamky a zdraví recka chalva recept zdravé sezamky jak pouzit halvu