Koprová omáčka s hovězím masem a vajíčkem
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso dejte do hrnce. Zalijte vodou a přiveďte k mírnému varu (na mírném plameni). Takto nechte maso táhnout asi 1 hodinu a v závěru seberte z povrchu všechnu pěnu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí maso dejte do hrnce. Zalijte vodou a přiveďte k mírnému varu (na mírném plameni). Takto nechte maso táhnout asi 1 hodinu a v závěru seberte z povrchu všechnu pěnu…
Univerzální kakaový korpus se skvěle hodí na dorty i na řezy. Jeho příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Připravte si něco na zub k odpolední kávě, plnit můžete…
Upečte tento úžasně sladký a voňavý chléb, který zmizí, než se nadějete. Slazený je nejen cukrem, ale i přezrálými banány. Vylepšit ho můžete nahrubo nasekanými ořechy a…
Moučník, patřící mezi první, který upečou i úplní začátečníci. Řeč je o klasické mramorové bábovce, vonící po rumu. Recept je v hrníčkové úpravě, takže se obejdete bez…
Koláčky s tvarohovou či makovou náplní patří mezi nejoblíbenější klasiku, kterou nám s láskou pečou babičky i maminky. My pro vás máme rychlou verzi z těsta, které…
Vláčná a kyprá bábovka k odpolední kávě vždy vykouzlí úsměv na tváři. Tvarohovo-pudinková bábovka, provoněná vanilkou a ochucená hořkou čokoládou, je příjemně sladká,…
Dobrý recept, když potřebujete zužitkovat větší množství čerstvého ananasu. Ale můžete si tuto dobrotu připravit i s ananasem jen kompotovaným i s podstatně menším…
Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme…
Bábovka, co rozvoní domov. Klasický recept na "margotkovou" bábovku je vylepšen nastrouhaným jablkem. To jí dodá vláčnost a šťavnatost. Se šálkem dobré kávy nebo čaje…
Díky domácí pekárně můžete připravit kynuté těsto téměř bez práce. Využijte toho a upečte skvělé koláče s jablečnou náplní ovoněnou skořicí, posypané křupavou drobenkou.…
Snad nejjednodušší jablečný koláč, jaký si dokážete představit. Stačí jen smíchat sypké suroviny a vzniklou směs v pekáči prokládat strouhanými jablky. Nakonec zasypete…
Pokud máte rádi sladké obědy, bramborové šišky na sladko patří jistě mezi vaše oblíbená jídla. Hotové jsou během chvilky, stačí připravit jednoduché těsto z vařených…
V české kuchyni se těší veliké oblibě holandský řízek z mletého masa se strouhaným sýrem, obalený v trojobalu a dozlatova usmažený. Pokud k obědu zvolíte tento šťavnatý…
Pokud máte rádi vláčné a jednoduché moučníky, tento recept je přesně pro vás. Mramorová bratislavská buchta je prolévaná pudinkem a dozdobená zakysanou smetanou, která…
Lehký piškotový korpus, sladkokyselé meruňky a jemná vrstva vanilkového pudinku – to je osvědčená kombinace, která nikdy nezklame. Tento jednoduchý a vláčný moučník je…
Dostali jste chuť na ovocný koláč, ale ten klasický nespadá do vašich výživových tabulek a zdravého životního stylu? Nebojte se, máme pro vás úžasný recept na celozrnný…
Tento výborný koláč snadno připravíte z kynutého těsta, na které pokladete čerstvé borůvky a vše bohatě posypete drobenkou. Pak už jen stačí počkat, až se koláč upeče,…
Švestkový koláč s drobenkou z jogurtového těsta vám zaručeně zpříjemní den. Příprava je tak snadná a rychlá, že když si přivstanete, stihnete pro rodinku vykouzlit…
Dostali jste chuť na sladký oběd, nebo vám zbyly brambory z předešlého dne? Skvělý recept, kterým uspokojíte chuťové buňky a jistě oživíte rodinný jídelníček. Těsto je…
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou jsou skvělé jídlo, které vypadá slavnostně, ale zvládnete ho snadno doma. Domácí gnocchi s parmezánem, obalené jemnou…
Tradiční mramorovaná bábovka má díky přidané dýni krásnou barvu a je úžasně vláčná. Dýně se přidává do těsta čerstvě nastrouhaná, takže se nemusíte zdržovat přípravou…
Medový dort promazaný karamelovým krémem je skutečná pochoutka, která se hodí na všechny slavnostní příležitosti. Prořezávání dortu na pláty sice vyžaduje trochu…
Medový dort promazaný karamelovým krémem je skutečná pochoutka, která se hodí na všechny slavnostní příležitosti. Prořezávání dortu na pláty sice vyžaduje trochu…
Do teplého mléka přidejte 1 PL cukru a rozdrobte kostku kvasnic, nechte narůst, (pozor na teplotu mléka, abyste nespařili kvasnice).V míse smíchejte obě mouky a přidejte…