Pelmeně s petrželkovou omáčkou

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Těstoviny 15 názorů

Suroviny

250 g hrubé mouky
1 žloutek
voda
250 g mletého masa
1 lžíce másla
1 cibule
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
1 cibule
100 ml bílého vína
100 ml mléka
200 ml smetany ke šlehání
1 bylinková kostka (Vitana Natur)
1 svazek zelené petrželky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na náplň osmažíme mleté maso s jemně nakrájenou cibulí na másle, osolíme a necháme vychladnout.

  2. Z mouky, žloutku, soli a vody vypracujeme tužší těsto a necháme ho 1-2 hodiny odpočinout. Potom vyválíme, vykrojíme kolečka o průměru cca 6 cm, doprostřed položíme lžičku mletého masa, přehneme, okraje stlačíme a cípy spojíme k sobě. Vhodíme do osolené vařící vody a vaříme asi 10 minut.

  3. Na másle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a česnek, posypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vínem. Necháme částečně odpařit a přilijeme mléko, šlehačku a přidáme bylinkovou kostku. Provaříme asi 10 minut, přidáme jemně nasekanou petrželku, dosolíme a už jen prohřejeme. Můžeme dochutit pár kapkami citrónové šťávy.

  4. Pelmeně přelijeme omáčkou a posypeme drceným pepřem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pelmeně s petrželkovou omáčkou

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Packa::-K:-8 děkuji...nasladko je také dobrý nápad, někdy udělám pro dceru...:-p

    Odpovědět

  • Packa Packa

    Uvařeno,snědeno s velkou pochvalou pro Vás :-K od celé naší přejedené rodiny.Poslední várku jsem uvařila na sladko s marmeládou a byla taky super.Posílá bodík:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

  • aranosi aranosi

    :-K5 bodík:yes:

    Odpovědět

  • jajine jajine

    to musí být určitě bašta:-p:-pještě jsem se do nich nikdy nepustila,tak to budu muset dohnat,páč vypadají dost svůdně:yes::yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Nádhera - foto TOP a chuť jisto jistě mňamózní;-);-);-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Solí, jako na každé těstoviny. Raději to tam doplním.;-)

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Voda na pelmene se nesolí?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Eli, ty fakt umíš dělat člověku chutě :-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Veroly Veroly

    Pelmeně jsou dobrá bašta. Já je znám se zakysanou smetanou posypaný paprikou, ale tyhle jsou lakavý taky :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    magdalenko, díky za upozornění, samozřejmě ne, už jsem to opravila...
    Díky za body, také je máme moc rádi. :-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Hned bych si dala :-p+:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veľmi pekné! Ešte dotaz - aj do cesta dávaš maslo? Hore v surovinách je uvedené. Ja dávam iba vajce a vodu.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Elí, ty mi ale děláš chutě, já na nich úplně ulítávám a snad bych si je udělala i v noci;-)zrovna je plánuju na víkendovou večeři, ale já nejraději s citronovou šťávou a máslem. Pro mne jasnej bodík:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliz - mňam :-p:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pelmeně pelmeně recept petrželková omáčka pelmeni recepty pelmeně - recept recept na pelmeně pelmeně recepty recept na petrželkovou omáčkou bylinkové máslo recept na na pelmeně recepty pelmeně recept pelmeně smetanová omáčka na pelmeně perrzelkova omacka sibiřské pelmeně se sýrovou omáčkou pelmene recep t omácka k pelmením těstoviny pelmeně petrželková omáčka na těstoviny pelmeně na sladko sýrové pelmeně v rajčatové omáčce