Maso na divoko s jalovcem

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Doba přípravy: cca 0,5 hod (podle druhu vaření. - hrnec, papiňák) Dle množství surovin (masa) Omáčky 6 názorů

Suroviny

Maso (může být různé - vepřové, telecí, drůbeží)
cibule jako na guláš
sůl
hrubá mouka
Masox
trošku zakysané smetany (není nutná)
Koření:
Dobré je rozdrtit v hmoždíři, aby se pak nemuselo hledat v omáčce (mimo bobkového listu)
bobkový list
celý pepř
nové koření
tymián
muškátový oříšek
hřebíček
jalovec
zázvor
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na osmaženou cibulku dáme kostky masa - můžeme nechat případně i kost, necháme zatáhnout a přidáme koření, aby se pouze rozvinula vůně a chuť a zalijeme teplou vodou podle toho, kolik chceme omáčky.

  2. Dáme Masox a dosolíme. Vaříme, dokud není maso měkké. Rozkvedláme mouku v trošce vody a omáčku zahustíme. Dochutíme, a je možné (ale ne nutné), přidat pro zjemnění menší množství zakysané nebo sladké smetany.

Poznámka

U nás podáváme s houskovým knedlíkem, ale dá se jíst i s těstovinami, rýží nebo bramborem. My máme rádi i trošku rajčátek. Záleží na každém.

Velice jednoduché, rychlé a opravdu dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Maso na divoko s jalovcem

  • Ivana79 Ivana79

    Tiež som trošku zmenila,pridala som horčicu a trochu bieleho vína,ale omáčka bola dobrá aj bez toho :yes:len som to chcela trochu pikantnejšie ;-)Naozaj jednoduché a lahodné,Vašku dávam tretí bod a fotku :-))

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Spravila som to dnes na obed,bolo to výborné.Síce trošičku som to obmenila,ale super:yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Uznávám, že dát koření do vajíčka na čaj dobrý nápad. Taky se váže do takové gázy (nebo pytlíčku),. Moje maminka ho vařila v trošce vody zvlášť a pak přilejvala a nikdy nepřekořenila. Ale všechny tyto metody ( pouze podle mého pozorování) nevyprovokují správnou vůni a chuť a nevnikne chuť koření do ze začátku obdělávaného masa podobně ( s nadsázkou)jako když nedáme při guláži papriku na maso, ale až do vody. Já jak začal používat hmoždíř (koupený takový šedý mramor) jsem nadmíru spokojený. Mám už množství v ruce. A když je nějaké trochu vyčichlé PAK TEPRVE JEŠTĚ DODATEČNĚ DODÁM. Ale záleží na tom, jak je kdo zvyklý.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Vašku, ač bych vlastně neměla, tak se přiznám, jsem omáčková a tuhle omáčku si nedám ujít. Ten nápad od Jolky, koření do vajíčka není vůbec špatný. Já ho sice nemám, ale babička určitě;-):yes:

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Určite vyskúšam,vyzerá to zaujímavo:yes:

    Odpovědět

  • jollka jollka

    Koření dávám do vajíčka na sypký čaj pak rozšroubuji a vyhodím je to praktické a jednoduché;-):-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z ovčího masa ovce recept omáčka na divoko ovčí maso-recept ovce recepty recepty z ovce jehněčí na divoko telecí na divoko krůtí maso na divoko krkovice na divoko ovci gulas doba vaření v papiňáku recepty ovce hovězí na jalovci recept ovce vepřové na jalovci gulaš z ovčiho masa guláš na divoko omacky na divoko zajic.na.divoko

Zapomněl/a jsem heslo