Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bryndzové pirohy

Pirohy z klasického nudlového těsta, plněné směsí ze šťouchaných brambor a slané brynzy, patří mezi ta jednoduchá a prostá jídla, u kterých se ale budete olizovat až za ušima. Stačí pár surovin a večeře pro celou rodinu je na světě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MajaBaci

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, uvaříme do měkka a slijeme. Krok 2: Najemno nakrájenou cibuli na oleji opražíme dozlatova. Uvařené brambory pomačkáme, přidáme opraženou cibuli, brynzu a pepř. Důkladně prošťoucháme. Krok 3: Do druhé misky nasypeme polohrubou mouku a osolíme. Přidáme vajíčko a vlažnou vodu. Na vále vypracujeme tvárné a vláčné těsto, které podsypávame hrubou moukou. Dle potřeby můžeme přidat mouku či vodu. Krok 4: Těsto vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Čtverečky naplníme bramborovo-bryndzovou směsí. Lepíme do trojúhelníku. Krok 5: Vaříme v osolené vodě asi pět minut od bodu varu. Když pirohy vyplavou nahoru, jsou uvařené. Krok 6: Pirohy vybereme cedníkem do větší mísy, přidáme máslo, trochu vývaru z pirohů, osolíme a jemně promícháme.

TIP: Pirohy - přehled druhů

Zveřejněno 15. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bryndzové pirohy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxME0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bryndzové pirohy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxME0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, cibule, brynza, pepř mletý, olej, vejce, mouka polohrubá, voda, sůl, mouka hrubá, máslo

Přidat fotografie receptu