Zdravý koláč s muchovníkem a rybízem
Recept ještě nebyl hodnocenZapneme troubu na 180 °C, ovoce opláchneme a necháme na sítku okapat. Polovinu ovesných vloček (50 g) rozmixujeme na mouku. Do mísy prosejeme všechny mouky na těsto,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapneme troubu na 180 °C, ovoce opláchneme a necháme na sítku okapat. Polovinu ovesných vloček (50 g) rozmixujeme na mouku. Do mísy prosejeme všechny mouky na těsto,…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici.Přes nástavec v masovém mlýnku vytlačujeme kousky těsta, které krájíme na stejné…
Bílky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme jeden žloutek po druhém a pořádně vyšleháme. Přidáme prosáté kakao, smíchané s práškem do pečiva a moukou. Promícháme vařečkou…
Nejdříve připravíme kvásek: Rozdrobíme droždí, dáme do něj lžíci cukru, zalijeme vlažným mlékem, lehce promícháme, přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout kvásek…
V míse vyšleháme tuk, vanilkovou dřeň a cukr (raději umletý najemno) do světlé pěny. V další míse smícháme prosátou mouku s mletými mandlemi. Moučnou směs přidáme do…
Z droždí, cukru a mléka uděláme kvásek.Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, přidáme kvásek, máslo, cukr, žloutky rozšlehané v mléce, pomerančovou kůru, mandle a…
do vykynutého rozkvásku přidáme ostatní suroviny (banán naškrábeme) a vymísíme řidší těsto. Po kratším odpočinku ho urovnáme do vymazané formy (teflonová forma remosky…
Dýni omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme i se slupkou.Všechny suroviny dáme do mísy k nastrouhané dýni a metlou ušleháme. Kvalitní pánev vymažeme olejem a lžicí…
Obě mouky smíchejte s větší špetkou soli a kypřicím práškem. Přidejte změklé máslo, žloutek a prsty začněte zpracovávat. Až se vám vytvoří žmolenka, přidejte vodu a…
Obě mouky smíchejte s větší špetkou soli a kypřicím práškem. Přidejte změklé máslo, žloutek a prsty začněte zpracovávat. Až se vám vytvoří žmolenka, přidejte vodu a…
Těsto ze špaldové mouky dobře kyne, takže je velmi vhodnou náhražkou za bílou mouku. Tato mouka se vyrábí z nešlechtěného druhu pšenice, bez použití pesticidů a je lépe…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami