Preclíkové pečivo

MiskaM Kuchařka: MiskaM

10 - 15 ks podle velikosti bochánků Slané pečivo 2 názory

Suroviny

400 g špaldové hladké mouky
100 g másla
200 ml mléka (nebo smetany)
1 lžička cukru krupice
1/2 kostky droždí
špetka soli
hrubozrnná sůl na posypání
Dále:
nasekaný medvědí česnek
vejce
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme kvásek. Do mísy s mlékem dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí, lehce zamícháme a necháme vzejít kvásek.

  2. V míse smícháme mouku se solí, rukou promícháme, přidáme rozpuštěné máslo a kvásek. Vše řádně vypracujeme na hladké těsto, které dáme na teplé místo kynout.

  3. Poté z těsta odebíráme stejně velké kousky, ze kterých uděláme bochánky. Každý bochánek potřeme rozšlehaným vejcem s medvědím česnekem a posypeme solí. Lehce nařízneme, dáme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15-20 minut při teplotě 180°C.

Poznámka

Doba pečení záleží na typu trouby, každá peče jinak.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Preclíkové pečivo

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    cathleen: no inspirovala jsem se nějaký receptem který jsem někde viděla ale preclíkové to moc není ale chuť je dobrá moc

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Moni, proč se to jmenuje preclíkové pečivo, když to s preclíkem nemá (na první pohled) nic společného:-? Do těsta přijde opravdu jen špetka soli? Na tolik mouky - lžička cukru a špetka soli? Na chuti nebude poznat ani jedno a tou hrubozurnnou solí se slanost už nedožene...

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo