Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční věnec (Hot cross buns)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 4. 2014 09:45

Suroviny

Porce: 12ks

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 425 kJ / 4 643 kcal
Bílkoviny126,36 g
Tuky156,23 g
Vláknina84,36 g
Cholesterol 901 mg
Sodík 1,96 g
Sůl4,42 g
Sacharidy640,62 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872...

Tradiční kříž na těchto velikonočních bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích a pravděpodobně symbolizuje 4 roční období. Teprve později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky jsou anglickou obdobou našich jidášů a říká se jim hot cross buns.

(Projekt: Albert)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

satelit

5. 4. 2021 14:31

Tento věnec je pěknější bez těch křížů.

zizala zizala

29. 3. 2015 12:55

Použila jsem normální mléko a kandovanou pomerančovou kůru, měla jsem tu zbytek, který bylo potřeba zpracovat. Taky jsem nedělala věnec, ale udělala jsem klasicky buchtičky na plech. Moc dobré, voňavé :-p:yes::yes:

A teď koukám, že jsem zapomněla na glazuru :-8

MishkaCZ

14. 4. 2014 14:12

Jackie79: Já ho mám z loňska, tak třeba oprášili starší recept :-// :-)

Jackie79

14. 4. 2014 13:49

Recept je zajímavý, nicméně vyšel až teď v dubnovém Albertu 2014. Ale je docela možné, že byl už v nějakém předchozím vydání. Věnec je moc pěkný :yes::-)

MishkaCZ

14. 4. 2014 05:17

Majkaa: hurááá :D konečně ten recept někdo poznal :yes: mám ho tu napsaný už od loňska v sešítku, ale jaksi jsem si blbec nepoznamenala, odkud ho mám. Zkoušela jsem teď najít odkaz na netu, ale nemohu ho najít, tak kdybyste ho našla, můžete ho sem napsat?
Jen pro upřesnění: je to inspirované, nikoliv stejné ;-)

Majkaa

13. 4. 2014 21:03

Tento recept je v časopise Albert:-O

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skořicový věnec ládi hrušky skořicový věnec od ládi hrušky skořicový věnec recept od ládi hrušky láda hruška skořicový věnec video postup na velikonoční bochánky recept na velikonoční věnec skořicový venec lada hruska velikonoční věněc recept velikonocni venec ladi hrusky recepty ládi hrušky skořicový věnec láda hruška skořicoví věnec lada hruska skořicový věnec video recepty velikonoční věnec skořicový věnec od ládí hrušky video pečený věnec od ládi hrušky věnec z listového těsta láda hruška skořicový věnec ládi hrušky video velikonoční věnec se skořicí skořicový věnec albert láda hruška recepty skořicový věnec

Suroviny: droždí, mléko rostlinné, vejce, mouka špaldová hladká, cukr třtinový, máslo, rozinky, pomeranče, skořice, koření do perníku, sůl, mouka špaldová hladká, voda, cukr třtinový, mléko rostlinné, med, máslo, med, skořice

TopRecepty.cz

Velikonoční věnec (Hot cross buns)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p6wm