Špaldové bagety se sezamem

cathleen Kuchařka: cathleen

4 bagety Slané pečivo 9 názorů

Suroviny

250 ml vody
lžička sladěnky nebo sladovitu
3 lžíce sezamového semínka
1,5-2 lžičky soli
60 g změklého sádla
200 g hladké mouky
250 g špaldové hladké mouky
21 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto můžeme dělat ručně (robotem) nebo v pekárně. Ručně: Ze 100 ml vlažné vody, sladěnky, droždí a 130 g hladké mouky (vše bereme z nachystaného, odváženého množství) umícháme v míse omládek a v zakryté (např.utěrkou) pak 45 minut nakynout. Pak přidáme zbytek surovin a vařečkou (nebo robotem) vymísíme hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout.

  2. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého umotáme bagetu. Všechny bagety necháme dobře vykynout v bagetovém plechu nebo na obyčejném plechu s pečicím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě (200-210°C/asi 25 minut - každá trouba peče jinak, je možné, že budete péct o chvíli méně nebo naopak déle). Chcete-li mít bagetky lesklé, můžete je před pečením potřít trochou vejce, rozšlehaného s vodou.

  3. V pekárně: ze 100 ml vlažné vody, sladěnky, droždí a 130 g hladké mouky (vše bereme z nachystaného, odváženého množství) necháme pekárnu bez předehřívání umíchat omládek a v zavřené pak 45 minut nakynout.

  4. Dosypeme zbytek surovin a znovu bez předehřevu necháme těsto umíchat a vykynout (kyne asi hodinu).

  5. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 4 díly a dále pokračujeme podle postupu, popsaného výše.

Poznámka

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Bagety nádherně "naskočí", jsou lehounké, vevnitř tečkované špaldovou moukou a opravdu trochu oříškově chutnají. Zároveň je v nich na jazyku lehce cítit i chuť sezamového semínka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špaldové bagety se sezamem

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Zdena z JM: :-8 to mě těší, Zdeni...

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Vynikající bagetky.Snědly se ještě za tepla.:-p

    Odpovědět

  • senky senky

    :-O A zase ta Lucie.....vlastně Iva;-):-D a její lákadla:-D:-D Uložila jsem a protože mě čeká dlouhý víkend, určitě vyzkouším:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    špaldovku ještě mám, asi zítra udělám..:yes::yes::yes:
    zrovna bodík dám, páč tvé rcp dobře znám a i úplnému pekařskému ignorantovi, jako mě, podařit se musí.. ať to každý zkusí;-):-D
    ovšem vše do puntíku dodržet se musí;-):yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Teď mě něco napadlo, holky, co myslíte, jak by to dopadlo v mikrovlnce na crispu? Jasně, musela bych volit kratší tvar, ale mohlo by to jít ne?

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    špalda :yes: - bagetky :yes: 1*

    Odpovědět

  • zizala zizala

  • luckaaa luckaaa

  • spagetka spagetka

    Ze špaldovky dělám nejraději, takže ihned ukládám k realizaci. Musím jen pro droždí. Jediný problém bude ta moje nemožná trouba, ale snad ty knoflíky na teplotu uhlídám ;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bagety ze spaldove mouky bageta ze špaldove mouky špaldové bagetky bagetky ze spaldove mouky domácí bageta ze špaldové mouky domácí bagety ze špaldové mouky jak se peče ze špaldové mouky špaldové bagetky recept špaldová domácí bageta špaldová mouka bagety špaldová mouka recepty recept na bagety z špaldové mouky veka ze špaldy spaldove bagety z pekarny bagety ze špaldový mouky veka z špaldové mouky domácí veka ze špaldy bagety se spaldove mouky bez pekarny recepty na kvaskove spaldove bagety špandová bageta