Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnný kefírový chleba s dýní

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 601 kJ /
2 534 kcal
Bílkoviny81,07 g
Tuky50,52 g
Vláknina28,26 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 6,50 g
Sůl16,23 g
Sacharidy424,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup: Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Kyprý nebo Celozrnný (s delším kynutím). Krok 2: Sušenou mletou cibuli jsem do těsta přidala proto, aby voněl trochu jinak, než jindy. A voní opravdu úžasně :-)

Zveřejněno 15. 12. 2009

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnný kefírový chleba s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X7R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnný kefírový chleba s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X7R

Marie

Komentáře (46)

Elivet: je moc fajn, že jste si takhle poradila :-) a chleba dotáhla k vaší naprosté spokojenosti :yes: Děkuji za zprávu!

výborný chleba :-) sušené mleté cibule jsem dala lžičku a přidala ještě slunečnicové semínko, všem moc chutná, děkuji za inspiraci :-) :-K

Zdena z JM: nebo vody, Zdeni - pokud máš kefír koupený, bude možná maličko řidší než ten domácí, co používám.;-)

Vynikající chlebíček.Vláčný a kyprý.Akorát moc nakynul,takže se mi přilepil na sklo a potom se propadnul.Takže příště míň droždí.Ale chuť i konzistence výborná.

cathleen: Dobře, děkuju moc! Tobě já věřím, jsi moje pečivová guru ;-) Příště to vyzkouším a dám vědět! Ještě jednou velký dík! :-K

mekkejla: pokud budeš chleba ještě zkoušet, dej o 2-3 lžíce méně vody (asi 20-30 g) - to by mohlo stačit. Nemyslím, že by uškodila délka kynutí, nebývá nějak výrazně delší, než ta u klasického programu.

Recept jsem výjimečně dodržela opravdu poctivě "na gram", ale je fakt, že kefír jsem měla koupený, i když hustý mi připadal docela dost... A tak myslíš, že v délce kynutí to nebylo? :-O Jinak moc děkuju za rychlou reakci! :-K

mekkejla: jujda, uši! To znamená, že v něm bylo hodně vody nebo droždí. Dalas všechno podle receptu? A kefír jsi měla domácí nebo koupený? Používám domácí a ten je hustší, než koupený....

Chleba je moc dobrý a krásně křupavý! Akorát ho příště bude péct na klasický program, protože mi na prog. celozrnný málem vyskočil z pekárny :-D a při pečení tak udělal uši :-( Ale jde jen o estetiku, takže to nic nemění na tom, že ho zdlábneme :-D Posílám bodík :yes:

Veronika: Verčo, těsto vyrobíš podle tohoto návodu http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob..., jen myslím, že bude řidší, že z něj bochník neuděláš. Tak buď ho upeč v nějaké formě, vymazané tukem, nebo při zadělávání dej o 50-70 ml vody méně.;-)

Ahoj.muzu delat chleba i v troube?nemam totiz pekarnu:-(

bystrouska: I za to díky :-)

Chlebíček byl výborný:yes:, stačila jsem vyfotit jen zbytek:-D.

jo jo jo :yes: tak ten tedy je... nadýchaný, jako obláček :-8 Neměla jsem kefír, dala jsem 180g zak. smetany, místo kmínu lžičku koření na chleba, přidala slunečnici a lněné semínko a 2 PL kvásku. Bez cibule, tu jsem neměla. Těsto jsem si musela ohlídat. Pekla jsem v ŘH 15 min při 200°C a 50 min při 18O°C. Vynikající !!!

spagetka: ...i bez dovolení;-) Máš ho:yes::yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
chléb s kefírem, kefírový chléb z trouby, chleba s kefírem, kefirovy chleb z pekarny recept, kefírový chléb z domácí pekárny, celozrnný chléb recept, domaci chleba s kefirem, domácí celozrnný chleba do trouby, domácí chleba z kefíru, domácí celozrnný chleba recept do trouby, domácí chléb s kefírem, kefírový chléb z pekárny, domácí kefírový chleba, kváskový chleba pšenično-žitný upeč třeba chleba recepty, domácí chléb z kefíru, chléb z drcených zrn, domácí chléb se semínky, kefírový chlebíček, kefírový chleba z domácí pekárny, celozrnný chléb s kefírem

Suroviny:
kefír, voda, sůl, cukr, olej, kmín celý, mouka žitná chlebová, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, semínka dýňová, droždí,

Přidat fotografie receptu