Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka Žitná chlebová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Škvarkovník

Škvarkovník

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chléb je lehounký a voňavý. Pokud se potřebujete svým chlebem "vytáhnout", tento úžasně voňavý bochníček s kousky škvarků ve střídě vděčně uvítají téměř všichni. Zcela…

cathleen

200 min

Makový chléb

Makový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Máte-li rádi mák, zkuste ho někdy přidat do chleba. Makový chléb je poměrně hodně nadýchaný, s křupavou kůrkou a měkkou a pružnou tečkovanou střídou. Mák při jídle mezi…

cathleen

215 min

Rolovaný perníkový chlebíček

Rolovaný perníkový chlebíček

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Peníkový chlebíček je vlastně závin. Měkounký, kyprý a nádherně voňavý perníkem, skořicí a citronovou kůrou, efektní pro oko našich strávníků. Velice měkký vydrží velmi…

cathleen

190 min

Moravský cibulář

Moravský cibulář

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Světlejší pšenično-žitný kváskový chleba je voňavý smaženou cibulí a vhodný jako příloha ke guláši nebo na jakékoliv grilování. Bude-li při grilu společnost větší,…

cathleen

80 min

Šumavské dalamánky

Šumavské dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Složení dalamánků je podobné tolik oblíbenému chlebu šumava, nejjednoduššímu a možná i proto nejchutnějšímu. Bílý jogurt v klasickém chlebovém těstě sice nenajdete, v…

cathleen

200 min

„Žitné“ rohlíky s omládkem

„Žitné“ rohlíky s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Velké, tmavé a voňavé rohlíky se semínky jsou příjemně syté. Jaké ještě jsou? Pěkně pórovité a v ruce docela lehké; výborné, nadýchané, střídu se semínky mají poměrně…

cathleen

50 min

Kynutý chléb

Kynutý chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kynutý chléb je tradiční pečivo, které potěší svou měkkou střídou a křupavou kůrkou. Kynutý chléb je nejen výživný, ale také plný vůně, která provoní vaši kuchyň a…

alekli

135 min

Světlý kvasový chléb

Světlý kvasový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kvasový chléb s přehnutým "listem" je netradiční svým provedením. Vyzkoušejte tentokrát upéct bochník podle tohoto receptu, potřeba je jen silný a aktivní kvásek, trocha…

cathleen

65 min

1 12 13 14