Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka Žitná chlebová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Žitno-pšeničné dalamánky I

Žitno-pšeničné dalamánky I

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Tyto dalamánky obsahují větší podíl žitné mouky a proto plně nahradí chleba. Dobře chutnají s různými pomazánkami a nebo se můžou podávat jako přílohové pečivo ke všem…

Merylas

50 min

Rolovaný perníkový chlebíček

Rolovaný perníkový chlebíček

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Peníkový chlebíček je vlastně závin. Měkounký, kyprý a nádherně voňavý perníkem, skořicí a citronovou kůrou, efektní pro oko našich strávníků. Velice měkký vydrží velmi…

cathleen

190 min

Moravský cibulář

Moravský cibulář

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Světlejší pšenično-žitný kváskový chleba je voňavý smaženou cibulí a vhodný jako příloha ke guláši nebo na jakékoliv grilování. Bude-li při grilu společnost větší,…

cathleen

80 min

Kváskové placky pana hajného

Kváskové placky pana hajného

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné,…

cathleen

80 min

Šťastný škvarkový chléb

Šťastný škvarkový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Škvarkový chléb se od jiných bochníků liší. Nejen svou chutí a vůní! Obyčejné chleby neobsahují tuk, ale v tomto jsou přimíchány mleté (nebo drobně sekané) škvarky.…

cathleen

75 min

Světlý kvasový chléb

Světlý kvasový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kvasový chléb s přehnutým "listem" je netradiční svým provedením. Vyzkoušejte tentokrát upéct bochník podle tohoto receptu, potřeba je jen silný a aktivní kvásek, trocha…

cathleen

65 min

1 12 13 14

Naposledy jste si prohlédli