Pšenično - žitný kváskový chléb
Recept ještě nebyl hodnocenLžíci kvásku, vlažnou vodu a mouku smícháme, misku zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin zrát.V míse smícháme mouky, sůl a koření. Přidáme zralý kvásek a vlažnou vodu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lžíci kvásku, vlažnou vodu a mouku smícháme, misku zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin zrát.V míse smícháme mouky, sůl a koření. Přidáme zralý kvásek a vlažnou vodu.…
Lžíci kvásku, vlažnou vodu a mouku smícháme, misku zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin zrát.V míse smícháme mouky, sůl a koření. Přidáme zralý kvásek a vlažnou vodu.…
Uděláme kvásek, vymícháme těsto a necháme vykynout. Pak vytvarujeme velké housky jako na hamburger a necháme 15 min kynout na plechu. Potřeme vajíčkem a dáme péct na…
Do vykvašeného prefermentu přidáme zbytek surovin a dobře vymísíme řídké těsto. Hned poté ho vyškrábneme na pomoučený stůl, pomocí stěrky popřekládáme a uložíme kynout…
K hotovému rozkvasu přidáme všechny ostatní suroviny a vymícháme volnější (měkčí) těsto, které omoučené necháme v zakryté míse v teple nakynout (1-3 hodiny). Pak těsto…
Asi dvě hodiny před zaděláním těsta bigu vytáhneme z lednice, aby se ohřála na okolní teplotu. Přidáme všechny zbylé suroviny a vymísíme řidší těsto. Vyškrábneme ho…
Nejprve si očistíme a utřeme česnek. Do misky si dáme mouky, droždí, sůl, cukr, kmín, česnek a na sucho promícháme. Přidáme sádlo, mleté škvarky, vodu a vypracujeme…
Tento slaný kynutý koláč pochází ze Slovenska a kombinuje chuť kysaného zelí a voňavého uzeného bůčku. Meteník chutná skvěle teplý i zastudena a můžeme ho nabídnout…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme pracovat v teple místnosti asi 12 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a dobře…
Kyprý a měkký gazdovský chléb vonící smaženou cibulí a slaninou můžete upéct jako klasický bochník. Nebo si trochu pohrát a dát těstu tvar velkého šneka, jako je u…
Chcete vymazlit slavnostní chlebíčky? Kupovanou veku vyměňte za krásně nadýchanou domácí veku. Jejich příprava není tak složitá jak se na první pohled může zdát.…
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sádlem vymazané chlebové formy (délka formy je asi 30 cm) vykynout.Po 1-3…
Těsto můžeme udělat v domácí pekárně nebo jak jsme zvyklí. Vykynuté ne moc tuhé těsto odebíráme po částech, každý kousek od prostředka ke krajům rozválíme na tenkou…
Přibližně den předem umícháme staré těsto (pâte fermentée). Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme mouku a sůl a dobře uhněteme hladké těsto, které zakryjeme a necháme asi…
První tři dny použijeme šťávu (měla jsem z vymačkaného pomeranče) a celozrnnou žitnou mouku. Šťávu proto, že přirozeně okyselí prostředí a zabrání tak množení…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Základní. Po dopečení chleba z formy vyklepneme a necháme vychladnout na mřížce.Dost…
Vykvašený preferment (viz suroviny) smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10…
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme Základní program.
Suroviny na omládek dobře promícháme a necháme 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout.Vykynuté propracujeme, rozdělíme na díly (9…
Návodů na chlebový kvásek je víc. Zkuste tento autorčin osvědčený, na přípravu kvásku ve třech krocích. Postup vylaďte - každá domácnost má trochu jiné teplotní poměry a…
Naházet v pořadí do pekárny, dát těsto a po vykynutí zpracovat. Těsto má tendeci být lepivé, takže dopracovat podsypáním. Je křehčí konzistence. Já udělala takové…
Dobře promícháme všechnu mouku, 300 g ledové vody a zakryté dáme na 12 h do lednice (= autolýza). Promíchání by nemělo být dlouhé, stačí minuta. Ráno do těsta vmícháme…
Nejprve občerstvíme kvásek (suroviny smícháme a zakryté necháme asi 10-12 hodin v teple kvasit), pak umícháme rozkvas - všechny suroviny na rozkvas (včetně občerstveného…
Pokud milujete česnek, pak musíte vyzkoušet tyto kynuté chlebové placky, které po česneku krásně voní a i chutnají. Na povrchu jsou posypané hrubozrnnou solí a kmínem.…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Velký povánoční úklid jídla aneb Ze zbylého chleba připravíme panádu, z brambor lívanečky, zelenina se hodí do omelety
„Ryby nejím, protože smrdí.“ Vyvraťte dětem častý argument pomocí jednoduchého triku
Jednoduchá tvarohová štola: Voní máslem, rozinkami a rumem a podle názorného videa ji zvládne připravit každý