Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý chléb z formy (bez hnětení)

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 45 min

125 min (80 min příprava + 45 min tepelná úprava)

2. 12. 2022 18:20

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 547 kJ / 1 326 kcal
Bílkoviny42,25 g
Tuky7,70 g
Vláknina17,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,23 g
Sůl8,00 g
Sacharidy263,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chlieb je pórovitý, pružný, zvonku chrumkavý. Použila som formu 10 cm x 25 cm, výška 7 cm. Je chutný aj bez semienok, samozrejme.

Semienka som dala ľanové a slnečnicové, mám vyskúšané aj iba zo samotnej pšeničnej múky. Cesto je dosť hydratované, ale forma podrží tvar.

Výhodou tohto chleba je jeho nenáročná príprava, odpadá miesenie, dlhšie čakanie na vykysnutie. Zvládne ho aj začiatočník. Iba zamiešame a sledujeme si čas a teplotu rúry.

Doba kysnutia závisí aj od teploty okolia, môžu byť mierne odchýlky od doby, ako uvádzam.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Gabina

21. 3. 2023 00:52

magdalenka: super, díky. Ten chleba je fakt bomba. Dnes jsem použila celozrnnou špaldovou mouku a všem moc chutnal

magdalenka magdalenka

20. 3. 2023 20:33

Gabina: Nie, nepreratúvam - funguje to tiež -1 sáčok sušeného droždia dám na 500 g múky (100 žitná a 400 pšeničná) a vody dám 500 ml. Časy už ani nesledujem, proste to rastie vo forme a keď sa mi zdá už dosť nakysnuté, dám obidve formy naraz do rúry.

Gabina

20. 3. 2023 17:35

magdalenka: takže si to poměrově rozpočítáš na 500 g mouky?

magdalenka magdalenka

20. 3. 2023 15:19

Gabina: obycajne robim z 500 g muky a peciem naraz v dvoch formach, cely sacok suseneho drozdia.

Gabina

20. 3. 2023 14:23

Už je po něm 😁. Pro velký úspěch zadělávam na další

magdalenka magdalenka

19. 3. 2023 17:21

Gabina: Vďaka, skvelá správa, naozaj ma potešilo, že si skúsila podľa mňa piecť chlieb. Ja momentálne kváskujem, ale ak rýchlo potrebujem mať chlieb na stole, siahnem po tomto recepte. A chutí nám.

Gabina

18. 3. 2023 22:09

Vyborny měkký chlebík s minimem prace. Moc děkuju za recept :-K pekla jsem v silikonové formě na chlebicek, přidala jsem dýňová, chia a slunečnicová seminka

magdalenka magdalenka

23. 2. 2023 08:01

Veronika.Hrozna: toto by som s omladkom urcite nerobila. Iny princip.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 2. 2023 22:54

magdalenka: Aha, to me nenapadlo. Zkusim s omladkem, pisnu,jaky byl.

magdalenka magdalenka

22. 2. 2023 20:54

Veronika.Hrozna: myslim, ze zrejme kvoli chuti, aby pripominal kvaskovy chlieb.:-8

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 2. 2023 20:45

magdalenka: Proč je v některých receptech přidáván do chleba ocet?

magdalenka magdalenka

18. 1. 2023 16:30

maris: :-D:-D:-D

maris maris

18. 1. 2023 16:14

magdalenka: u Tvých receptů není potřeba odvaha;-):-), můžu jen doporučit:yes::-):-K

magdalenka magdalenka

18. 1. 2023 14:39

maris: Teší ma, že si našla odvahu a vyskúšala. Už som myslela, že recept prejde v podstate bez povšimnutia, nikto nenájde odvahu na vyskúšanie. Pritom je to také jednoduché...:-8 Na fotke vidno, že sa ti chlieb vydaril a že chutí - to je pocta. Vďaka.

maris maris

18. 1. 2023 12:33

Dnes jsem se konečně dostala k vyzkoušení. Chleba je výborný.:yes::yes: Semínka jsem použila taky lněná a slunečnicová. Určitě jsem nedělala naposledy :-8. Dovolila jsem si přidat fotky:-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: voda, droždí sušené, cukr, sůl, kmín drcený, mouka hladká, mouka žitná chlebová,

TopRecepty.cz

Rychlý chléb z formy (bez hnětení)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBoZQ