Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skvělý chléb z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KubaKrtek KubaKrtek

Snadný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 120 min

125 min (5 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Příprava zdravého domácího chleba není při použití domácí pekárny žádná věda. Chléb je provoněný anýzem, česnekem a bylinným octem a obsahuje lněná semínka. Společně s tvarohovou pomazánkou vytvoří plnohodnotnou snídani či svačinu nejen do práce.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 604 kJ /
2 295 kcal
Bílkoviny70,23 g
Tuky44,77 g
Vláknina40,75 g
Cholesterol 21 mg
Sodík 6,55 g
Sůl16,36 g
Sacharidy382,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve dáme do pekárny všechny tekuté suroviny. Poté mouky a nakonec všechno ostatní. Krok 2: Zapneme pekárnu na program - celozrnný, váha - 1000 g a stupeň propečení kůrky - střední. Krok 3: Po upečení čerstvý chléb přesuneme na mřížku a necháme vychladnout.

Zveřejněno 27. 10. 2022

Poznámka autora KubaKrtek

Poměr mouky lze různě kombinovat, ovšem doporučuji nejméně 180 g hladké mouky. Kdo dává odložený start na ráno, tak doporučuji dát droždí doprostřed do důlku v mouce, tak aby byl v suchu a sůl do jednoho rohu a cukr do protějšího. Samozřejmě, lze přidat i dýňová semena, kdo má rád. Mouky lze kombinovat a někdy místo špaldové přidávám i rýžovou mouku a nebo místo celozrnné žitné lze dát i pšeničnou. Celozrnné mouky dáváme maximálně 200 g, při více gramech je už hodně hutný chléb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skvělý chléb z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkDoN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skvělý chléb z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkDoN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

arrefeena: ahoj píši jen čtvrt kostky droždí, dvě lžičky soli. Mě se nepropadá, nevím v čem je problém.

Blevajz, nechutna mi to vubec

Ahojky muzu se zeptat zda ten recept jste vymyslel sam a proc je v nem tedy tolik drozdi a soli? Predpokladam ze je to duvod proc je tak propadnuty. Music byt hrozne prekynuty na program celozrny chleb. Zkusila bych ubrat drozdi a sul anebo ho pect na rychly program.

Danielchlebamaster: také nám chutná :-8

Hodně v TOPU chleba !!

Marie Svarcova: děkuji a určitě pošlete :-8

:-)<3:yes: líbí se mi hlavně foto- řez , nemám pekárnu ale díky recept pošlu dceři :-K

Suroviny:
mléko, olej olivový, olej sezamový, ocet, sůl, cukr, mouka hladká, mouka žitná chlebová, mouka špaldová hladká, mouka celozrnná žitná, kmín drcený, anýz, semínka lněná, česnek sušený, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu