Patizonřízky s česnekem a bílým jogurtem
Recept ještě nebyl hodnocenOmytý patizon nakrájíme na plátky asi 1 cm silné (já krájela neloupaný i s pecičkami, ale někdo slupku okrajuje i pecičky dává pryč), poté jednu stranu posolím, druhou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omytý patizon nakrájíme na plátky asi 1 cm silné (já krájela neloupaný i s pecičkami, ale někdo slupku okrajuje i pecičky dává pryč), poté jednu stranu posolím, druhou…
Polský salám nakrájíme na kolečka, klobásy na poloviny a jejich povrch nařežeme, bůček na plátky, tloušťky stejné jako klobásy a polský salám (aby výška všeho pod…
Připravit klasické tenké palačinky. Přidávám tyhle náplně kvůli spestření, aby to nebyl jen klasický džem v palačinkách.Všechny ingredience na každou náplň se vždy…
Nastrouháme cuketu, sýr, klobásku nakrájíme na menší kousky (pokud dáváte kabanos, můžete taky nastrouhat). Okořeníme dle chuti a vše promícháme s vejcem a moukou. Moc…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme jogurt, vanilkový cukr a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Plech vymažeme a vysypeme kokosem. Těsto nalijeme na…
Maso nakrájejte na proužky, v míse smíchejte s polovinou sójové omáčky, kořením pěti vůní, solí, zázvorem, tapioka moukou, glutamanem. Nechte marinovat minimálne 1/2…
Velmi neobvyklá roláda se zvláštním pracovním postupem. Naprosto ideální pro ty kuchařinky, které rádi zkoušejí stále něco nového. Jestlipak se vám také povede umotat…
Bábovka, jako tradiční moučník, má u nás své jisté místo na stole. Z nepřeberného množství variant a chutí si jistě každý vybere tu svoji oblíbenou. Vyzkoušejte i tuto,…
Tento koláč získá po citronové kůře svou krásně žlutou barvu a vůni, po šťávě pak příjemnou nakyslou chuť. Tento koláč stačí jen ozdobně pocukrovat, žádná poleva již…
Hrách provoněný uzeným vývarem a libečkem chutná skvěle. Stačí ho namočit přes noc a druhý den ochutit a uvařit. Na závěr ho zahustíme jíškou. Podávat ho můžeme…
Dušené zelí je klasická příloha, kterou podáváme například ke kachně či vepřovému masu. Místo něj můžeme použít i toto cibulovo-kapustové zelí, které oblíbenému jídlu…
Ovocné knedlíky, které jsou hnedle hotové a přitom jsou velmi chutné, připravíte jen ze tří surovin a špetky soli. Naplňte je jahodami, ať již čerstvými, nebo mraženými.…
Tento tradiční koláč se vyznačuje nadýchaným kynutým těstem, které je pokryto šťavnatými plody rybízu a angreštu a navíc zasypáno sladkou drobenkou. Kyselost rybízu a…
Bábovka je mezi moučníky opravdová klasika. Můžeme ji připravit na mnoho způsobů, je ale důležité, aby byla vláčná a dobře dochucená. Tato bábovka skrývá v dobrém těstě…
Kombinace ořechů a čokolády dodává buchtě bohatou vůni i chuť. Přitom je její příprava jednoduchá a rychlá. Těsto je lehké a nadýchané. Moučník bude skvělý jako dezert…
Tvarohový dort s hruškami a oříšky je lahodný dezert, který zaujme jemností tvarohového krému, šťavnatostí hrušek a křupavostí oříšků. Spojení těchto ingrediencí vytváří…
Kuře nakrájíme na plátky, vyskládáme do pekáčku, posypeme nivou a přelijeme smetanou smíchanou s moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů, přibližně 40 minut. …
Droždí rozpustíme ve vlažném mléce, přidáme trochu cukru a necháme nakynout.Mezitím ve vhodné nádobě smícháme prosátou mouku, rozpuštěné máslo, vejce, cukr, špetku soli…
Přísady na omáčku smíchejte a nakonec vetřete křen. Podle chuti dosolte. Porce lososa osolte, lehce balte v mouce a dejte na rozpálený olej. Zvolna opečte po obou…
Rychlý koláč s třešněmi je ideální volbou pro ty, kteří chtějí připravit lahodný dezert bez zdlouhavé přípravy. Tento koláč spojuje šťavnaté třešně s jemným a vláčným…
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji. Potom plátky naskládáme na pekáček a pokryjeme…
Mrkev a petržel nakrájíme a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, podlijeme hrnkem vody, přidáme koření, dusíme.Před dovařením…
V míse smíchejte mouku se solí. Pomalu přidávejte vodu a vytvářejte měkké těsto. Těsto přeneste na vál a dobře je válejte 6 až 8 minut, dokud není hladké a tuhé. Kouli…
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj žloutky a vmícháme hrášek a mouku. Menší formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Rozetřeme do ní těsto a…