Jablečné vdolky
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchané jablečné vdolky jsou dokonalým spojením jemného kynutého těsta a šťavnatých kořeněných kousků jablek. Sladká pochoutka, nenáročná na přípravu, která nikdy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nadýchané jablečné vdolky jsou dokonalým spojením jemného kynutého těsta a šťavnatých kořeněných kousků jablek. Sladká pochoutka, nenáročná na přípravu, která nikdy…
Tento koláč spojuje to nejlepší z podzimu – sladká jablka, jemný tvaroh a křehké drobivé těsto. Střapatý vzhled mu dodává půvab a jeho chuť vás dostane už po prvním…
Propíchněte pomeranč špejlí a vařte přibližně 30 minut. Poté ho celý v kuchyňském robotu rozdrťte na kaši.Rozmíchejte vejce, cukr a olej. Postupně přidávejte rozmixovaný…
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto.Na plech s pečícím papírem hned děláme stejně velké kuličky, které omoučenou sklenkou zmáčkneme do tvaru kulatého…
Nejprve si připravíme těsto. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny - čím více bílá, tím lepší. Pak postupně všleháváme vodu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a…
Klasické nadýchané těsto, vaše oblíbené ovoce a nečekaně hravý způsob podávání. Tato verze bublaniny se peče přímo v hrnečku, takže je každá porce originál. Moučník,…
Pečenou nádivku z cukety, doplněnou o strouhanou nebo drobně pokrájenou uzeninu, můžeme podávat s bramborem nebo jen se zeleninovým salátem. Dobře okořeněná a vonící…
Spojení dýně, medu a voňavého perníkového koření dává tomuto koláči jedinečnou chuť i vůni. Je krásně vláčný, jemně nasládlý a voní po skořici a hřebíčku – ideální…
Maso ze hřbetů opatrně sejmeme, okrájíme na silnější plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme, proložíme plátky cibule a zakapeme olejem. Necháme v chladu uležet. Pak…
V hrnci rozpustíme lžíci másla, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Přilijeme k ní chladný vývar, rozšleháme a přivedeme k varu. Vložíme oloupané a na kostky…
Smícháme vejce, mouku, pivo, koření do rybích salátů, provensálské koření (nebo jiné, které nám chutná) nastrouhaný eidam a vytvoříme hustější hmotu. Nerozmražené…
Všechny ingredience smícháme. Do roztopeného oleje lžící tvarujeme bramboráčky a pečeme po obou stranách. Mají jemně navinulou tvarohovou příchuť.
V hlubší míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, xanthan, citronovou kůru a vlákninu. Přidáme olej a vodu a metličkou nebo ručním šlehačem umícháme těsto.…
Surové držky namočím do studenej vody, prepieram, vodu mením. Pridám ocot, nechám stáť asi 30 minút, potom premyjem a dám variť, prvú vodu z varenia zlejem, až potom…
Dáme vařit 1,5 litru vody nebo vývaru, do kterého dáme dva prolisované stroužky česneku a osolíme dle chuti.Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sójového…
Tento známý recept mi posloužil pouze jako záminka k propagaci strouhanky PANKO a její uvedení v širší známost. Kdo nezkusí k obalovaní PANKO, tak neuvěří, až jak dokáže…
Všechny suroviny dáme do misky a uhněteme vše do hladkého těsta. Potom vytvarujeme těsto do válečku a naplníme jím lis na těsto (pokud nemáte lis, tak těsto lze nakrájet…
Vyšleháme vejce, přidáme cottage sýr, pokud chcete, tak i cukr.Zahustíme moukou, aby vzniklo polotekuté těstíčko.Přidáme prášek do pečiva,Smažíme na rozpálené pánvi.
Nejdříve necháme vykynout kvásek. Přidáme k mouce spolu s vejcem, olejem a solí. Vypracujeme těsto , které posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
Kapusta je v naší kuchyni dost opomíjená, přestože má vysoký obsah vitaminu C a mnoho dalších zdraví prospěšných látek. Pokud z ní uvaříte pikantní polévku s bramborami…
I bez lepku si můžete užít mlsání dobrého vánočního cukroví. Ochutnejte toto křehké a voňavé linecké cukroví z bezlepkové mouky a jistě si ho také oblíbíte. Můžete ho…
Sladkou tečkou za francouzskou štědrovečerní večeří bývá lahodný dezert Bûche de Noël, tedy vánoční polínko. Jde o lahodnou roládu s krémem z čokoládového pudinku. Navíc…