Omáčka s mrkví a smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji osmažíme cibule nakrájené na půlkolečka. Pak přidáme salám nakrájený na kostičky a mrkev na kolečka. Zalijeme vývarem, osolíme, opeříme a povaříme, aby mrkev…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji osmažíme cibule nakrájené na půlkolečka. Pak přidáme salám nakrájený na kostičky a mrkev na kolečka. Zalijeme vývarem, osolíme, opeříme a povaříme, aby mrkev…
Lilek pokrájíme na kolečka, posolíme a necháme alespoň hodinu na tácu vypotit. Na pánvi na lžíci oleje osmažíme dorůžova jemně pokrájenou cibuli, přidáme sekaná…
Žloutky utřeme s cukrem a měkkou herou do pěny. Přidáme tvaroh a znovu třeme, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, rum nebo rumovou tresť, mléko, vmícháme mouku…
Žloutky utřeme s cukrem a měkkou herou do pěny. Přidáme tvaroh a znovu třeme, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, rum nebo rumovou tresť, mléko, vmícháme mouku…
Rozpusťte máslo a k němu vešlehejte olej (používám řepkový), poté také 2 celá vejce, xylitol nebo cukr a postupně pak zapracujte i kypřící prášek a oba druhy mouky.…
Maso umeleme nebo nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme nahrubo a cibuli nakrájíme najemno. Rohlík nakrájený na kostičky pokropíme smetanou nebo mlékem a necháme…
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Troubu předehřejeme na 200°C - horkovzdušnou na 180°C. Mouku smícháme v míse s kypřícím práškem, cukrem, vanilkovým…
Vyšleháme vejce, přidáme cottage sýr, pokud chcete, tak i cukr.Zahustíme moukou, aby vzniklo polotekuté těstíčko.Přidáme prášek do pečiva,Smažíme na rozpálené pánvi.
Kynuté buchty s ovocem patří k oblíbeným moučníkům snad všech domácností. V tomto receptu je velkým pomocníkem domácí pekárna, která připraví těsto i s kynutím. Na nás…
Kynuté buchty s ovocem patří k oblíbeným moučníkům snad všech domácností. V tomto receptu je velkým pomocníkem domácí pekárna, která připraví těsto i s kynutím. Na nás…
Na tuto jednoduchou omáčku stačí jen několik surovin. Pálivý křen zjemníme smetanou a povaříme spolu s hovězím vývarem. K dochucení použijeme pouze trochu soli. Podáváme…
Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem (uzeným pěkně prorostlým bůčkem nebo obojím) a kořením. Pokud je kysané zelí velmi kyselé, tak ho část…
Zelí scedíme, necháme okapat a pokud je dlouhé, tak ho překrájíme.Nakrájíme cibuli,necháme orestovat a přidáme maso nakrájené na kostičky.Podlijeme vodou a necháme…
mouku, máslo, cukr, prášek do pečiva, sůl zpracujeme se smetanou v tužší těsto. To rozdělíme na 2 díly, první rozválíme na půl prstu silně a položíme na plech, naklademe…
Těsto - buď vše vložíme do DP nebo pěkně ručně: uděláme kvásek z droždí, pár lžic cukru, trochu teplého mléka a cca čtvrtinu mouky.Potom na kvásek přidáme zbylé suroviny…
Zápara jsou spařená semínka, podrcená celá zrna (šrot), vločky nebo část recepturní mouky, která se po vychladnutí přidává do těsta na chleba nebo drobné pečivo.Semínka,…
V hlubší míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, xanthan, citronovou kůru a vlákninu. Přidáme olej a vodu a metličkou nebo ručním šlehačem umícháme těsto.…
Mrkev najemno nastrouhejte. Bílé a světlezelené části jarních cibulek nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a propasírujte. Tymián operte, osušte a lístky otrhejte.…
Kuřecí řízky nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Do středu položíme 1/4 sýru FETA nakrájeného na kostičky a 5 černých oliv pokrájených na plátky. Řízek přeložíme,…
Když se řekne "palačinky", každému z nás se asi vybaví ty nejlepší, které dělala maminka nebo babička, ať už klasicky s marmeládou nebo s čokoládou, či s borůvkami a…
Na části oleje (sádla) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, posypeme paprikou, dáme cca 2/3 zelí, podlijeme vodou,přidáme…
Bábovka, jako tradiční moučník, má u nás své jisté místo na stole. Z nepřeberného množství variant a chutí si jistě každý vybere tu svoji oblíbenou. Vyzkoušejte i tuto,…
Tento moučník je spojením jemného těsta s plody sezónního ovoce a šťavnatým drobenkovým křupáním. Drobenku můžeme dále vylepšovat podle druhu použitého ovoce přidáním…
Tento moučník je spojením jemného těsta s plody sezónního ovoce a šťavnatým drobenkovým křupáním. Drobenku můžeme dále vylepšovat podle druhu použitého ovoce přidáním…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Historie na talíři: Indiáni původně žili hlavně z kukuřice, fazolí a dýně. Bílí osadníci z Evropy přinesli sádlo, cukr a mouku a s tím i nemoci...
Top 3 klasické polévky pro rychlý a vydatný oběd
Výtečná čočková polévka: Provoněná majoránkou a dochucená zeleninou a párkem chutná fantasticky