Španělské ptáčky na pivě
Recept ještě nebyl hodnocenČtyři tenké plátky hovězího masa dobře naklepeme. Můžeme je na noc naložit do směsi ze 2 lžic oleje a lžíce sójové omáčky, ale není to nutné.Plátky osolíme, opepříme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čtyři tenké plátky hovězího masa dobře naklepeme. Můžeme je na noc naložit do směsi ze 2 lžic oleje a lžíce sójové omáčky, ale není to nutné.Plátky osolíme, opepříme,…
Obě špaldové mouky smícháme. Přidáme na jednu stranu droždí, na druhé sůl s cukrem. Promícháme a postupně vléváme vlažnou vodu. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto,…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, kapii na proužky. Přes cedník oddělíme šťávu od rajčat.Na oleji osmažíme cibulku a přidáme kapii. Asi tři minuty restujeme.…
Na rozehřátém sádle necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky a necháme ho zatáhnout. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikami, krátce…
Dáme vařit 1,5 litru vody nebo vývaru, do kterého dáme dva prolisované stroužky česneku a osolíme dle chuti.Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sójového…
Mléko v kastrolu spolu s máslem a solí svaříme. Vsypeme mouku a mícháme, aby vzniklo hutné těsto. Dobře propaříme a dáme schladnout.Do schladlé hmoty zapracujeme pomocí…
Sádlo rozehřejeme a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a krátce osmahneme, sejmeme z plotny a vmícháme mletou papriku. Po minutě zalijeme 200 ml…
Do mísy vložíme změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr, hnědý třtinový cukr a dvě polévkové lžíce polohrubé mouky. Ručním šlehačem našleháme do pěny. Dýni zbavíme slupky…
Tuk rozetřeme, postupně přidáváme cukr, pak žloutky a třeme do pěny.Střídavě do pěny po lžicích přidáváme mléko a prosátou mouku, ořechy a čokoládu. Hrst mouky…
Na máslo a sádlo dáme pokrájenou zeleninu a cibuli na hrubo, přidáme koření vodu a necháme dusit. Kuře se nechá jen mírně zapéct přendá se do hlubšího pekáče nebo…
Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme cukr a vejce, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem s rozpuštěným máslem. Zaděláme vláčné těsto, které se nelepí ke stěnám…
Mouku, cukr, prášek do pečiva smícháme v míse, přidáme žloutky, olej, rum a mléko.Nakonec vmícháme sníh z bílků.Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy,…
Večer před pečením připravíme rozkvas. Vezmeme kvásek, dáme do mísy, přidáme 150 g žitné mouky a přidáme stejne množství vody. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme v…
Představte si chuť těch nejjemnějších máslových sušenek. Máte? A teď je spojte s lískooříškovou chutí Nutelly. Jestli se vám sbíhají sliny, tak vytáhněte máslo a pusťte…
Kakaový korpus potřeme lehkým krémem z jogurtu a rostlinné šlehačky. Krém dochutíme strouhanou čokoládou a sójovou tyčinkou Margot. Na závěr celý dort posypeme…
Ovocné knedlíky, které jsou hnedle hotové a přitom jsou velmi chutné, připravíte jen ze tří surovin a špetky soli. Naplňte je jahodami, ať již čerstvými, nebo mraženými.…
Piškotová kakaová roláda je lahodný dezert, který spojuje jemnou kakaovou chuť piškotového těsta s osvěžujícími jahodami a šlehačkovou náplní. Piškotové těsto je lehké a…
Nadýchané a vláčné máslové těsto se směsí šťavnatého čerstvého ovoce chutná výborně. Jak už to u bublaniny bývá, příprava je snadná a rychlá. Podávat ji můžeme…
Kynuté těsto, ovocná náplň a drobenka. Takhle má vzpomínky na léto u prarodičů uloženo asi spousta z nás. Přeneste si tuto atmosféru také k sobě domů a upečte tyto…
Bublaniny s ovocem jsou stálicí mezi moučníky, jsou velmi snadné a rychlé na přípravu a můžeme do nich zužitkovat jakékoliv ovoce. Těsto můžeme vylepšit rozmixovaným…
Pokud chcete rychle upéct něco sladkého, tak drobenkový koláč je vždy sázka na jistotu. Suroviny máme většinou ve spíži, ovoce můžeme použít čerstvé i kompotované, tudíž…
Klasická voňavá bábovka, která je krásně vláčná a plná chutí, zpříjemní naše posezení u kávy. Do této bábovky přidáme skořici, jablka a mleté ořechy, díky tomu chutná…
Vyzkoušejte na přípravu lineckého koláče, nebo lineckého cukroví osvědčený recept používaný v cukrářské výrobně. Jeho univerzální použití se bude hodit. Ať již na…
K pivu patří drobnost k jídlu! Vypečené preclíky jsou tím pravým. Z těsta ovšem nemusíte motat preclíky, stejnou službu vám udělají i méně složité uzlíky nebo…