Bílý chléb - můj první z domácí pekárny

Nadja Kuchařka: Nadja

Doba přípravy: příprava surovin + 2:10 h v DP 1 ks cca 750 g Domácí pekárna 18 názorů

Suroviny

350 ml vody vlažné
2 polévkové lžíce oleje olivového
2 čajové lžičky soli
2 čajové lžičky kmínu celého
500 g mouky pšeničné hladké
15 g droždí čerstvého
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do míchací nádoby dát suroviny v uvedeném pořadí.

  2. U mé pekárny je třeba ručně vařečkou vše trochu promíchat, pak vložit nádobu do trouby a zapnout automatický program AU2 - klasický bílý chléb.

  3. Po 2:10 hod. je upečeno.

  4. V troubě je třeba nechat chléb ještě cca 10 minut, potom opatrně vyndat, chleba vyklopit, opatrně odstranit míchací lopatku a na mřížce nechat vychladnout.

Poznámka

Mám "Elektrickou pečící mini troubu De'Longhi Pangourmet EOB 2071",

která je spojením malé el. trouby a DP s kulatou pečící formou.

http://www.pangourmet.delonghi.com

Chléb je velmi chutný, jen se při krájení trochu více drobí.

---------------------

Při dalším pečení jsem 10% bílé mouky nahradila celozrnnou a 10% chlebovou pšeničnou (= 50 + 50 + 400 g)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bílý chléb - můj první z domácí pekárny

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    Franibald: Jani, to je mi líto, že Ti chleba nechutnal. Chceš-li dál zkoumat v oblasti chleba, podívej se tady k naší osvědčené a známé pekařce cathleen, nebo na její stránky Pekárnománie. Určitě si vybereš, co Ti bude vyhovovat. ;-)
    http://www.pekarnomanie.cz/, nebo tady: https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=c...

    Odpovědět

  • Franibald Franibald

    Bohužel chleba mi vůbec nechutnal.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    Inatorek: jsem ráda, že chutnal.:-K

    Odpovědět

  • Inatorek Inatorek

    Upečeno k opékání buřtů, snědl se tak rychle, že k buřtům málem nezbylo:-) opravdu moc dobrý , děkuji za recept :yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    pekař: proč svůj receptík nepřidáš sem, na topky?

    Odpovědět

  • pekař pekař(neregistrovaný)

    Omlouvám se paní autorce a jsem mile překvapen z nového typu pekárny pro pečení kulatéhbo chleba.To je ten správný stroj pro maminky k pečení chleba i ostatních pokrmů.Pokud bude kvalita stroje zaručena pro časté používání,potom je to super.Snad se najde i tuzemský výrobce pro snadnější zajišťování servisu a náhradních dílů.Míchání těsta na chleba je náročnější a proto bude muset stroj něco vydržet.Tak uvidíme:-) Kdo bude chtít odzkoušet můj recept na pšenično-žitný chleba s kváskem naší babičky,zašlu zdarma na Váš email.Adresa:
    kneslovi@seznam.cz
    :-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    BILKOVAI: :-K Iveto, děkuji, časem se ke kvásku také určitě propracuji, teď zatím jen zkouším, co pečka i trouba dokáže a který program na co bude nejlepší použít. Má programů přehršel a čert aby se v tom vyznal.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Pěkný chlebíček, takový buclatý :-) Já měla strašnou radost, když se mi povedl první bochník..... Teď mám strašnou radost, že se mi povedl první chleba ze žitného kvásku doma vypěstovaného. Doma mě ho snědli jen tak, bez ničeho, prý je škoda ho něčím kazit:-D Ta chuť je famózní, nenahraditelná .:-*:-*:-p:-p Zrovna teď mi kyne další kváskový chlebík v ošatce. Je to pro mně docela dobrodružství a kvásek je "tamagoči". Když ho nenakrmíš, tak umře hlady :-D A proč to píšu, jdi do toho, podle odkazů v komentáři už máš nastudováno ;-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    Jitkas: děkuji, už jsem studovala všechno možné, začala jsem tady na topkách a u Cathleen, ale také i jinde, např. zde:
    http://www.cuketka.cz/kvasek/kvasek.html
    www.pecempecen.cz
    www.pekarskyraj.cz
    Jsou tam také zajímavé rcp.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Zapomela jsem na to hlavni, tvuj chleba je opravdu povedeny!!

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Nadja: Zitneho kvasku se neboj. Neni to zase takova veda, povedl se mi hned, to co je dulezite, jeho uchovani. Tam se neda improvizovat, je nutne, ho dokrmovat a spravne ozivovat pred pouzitim. Prakticky jsem chodila na stranky cathleen kazdy den. Ale pak to uz prijde samo, chce to "ho"-(kvasek) tzv. poznat. Jednou jsam ho dokonce vyhodila a zacala znova, spatne jsem ho krmila a byl z nej acetonovy mismas. To vse najdes na cathleen strankach, cti hlavne v diskusi. Mam dojem, ze vsichni delame ty same chyby, a jak znamo, chybami se clovek uci.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    Všem děkuji za komentíky i za rady. Byla to první zkouška z nutnosti - zbytek chleba co byl doma zplesnivěl, tak mi nezbývalo nic jiného, než to vyzkoušet, i když se mi do toho moc nechtělo, měla jsem obavy, jak to dopadne. Tak jsem použila to, co bylo doma - jen pšeničná mouka. Ale zadařilo se, tak se určitě pustím i do experimentů - vždyť je tady rcp víc než stačím vyzkoušet.
    cathleen: ;-) děkuji za rady, kvásek zatím nemám, ale už jsem studovala různé rady a weby o chlebu vč.Tvých. A čím víc jsem toho přečetla, tím se mi to zdálo složitější. Ale je to hlavně o praktických zkušenostech.
    pekař (neregistrovaný/á): :-O přesto, že je kulatý, pekl se v pečce - podívej se na můj odkaz v poznámce. Také Tobě děkuji za cenné rady. V nákupním seznamu už mám i žitnou mouku.
    Když jsem psala, že se mi chleba trochu víc drobí, asi jsem se nevyjádřila zcela přesně - drobí se víc než kupovaný, ale vlastně jen ta křupavá, pěkně vypečená kůrka, střídka nikoliv. Do dneška už kůrka změkla a drobí se minimálně - drobky jsem sebrala jedním prstem. Takže v pohodě.
    :-p Přesto, že chléb byl pouze pšeničný, padla ho okamžitě víc než polovina, sotva vychladl. Moc nám chutnal a myslím, že kupovat chleba už nebudu.
    Kamila (neregistrovaný/á): :-? proč? Co Ti provedla nebo spíš neprovedla? Popiš své zkušenosti. Máš ten samý typ jako já (viz poznámka)?

    Odpovědět

  • Kamila Kamila(neregistrovaná)

    už nikdy pekárnu De Long-hi. Je to šílenost mluvím z vlastní zkušenosti, zbytečně vyhozené peníze.

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Pěkný chlebík :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    jsi šikulka - blahopřeji k prvnímu chlebíku:yes::-D prohlídla jsem si i tu tvoji troubu a musím říct, že je to dělo:yes: až mě opustí moje milovaná pekárna, budu uvažovat o koupi této novinky;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: chleba domácí pekárny recepty domácí chleba z pekárny recept recept na chleba z domaci pekarny chleba z domácí pekárny chléb z domácí pekárny recepty domaci chleba z pekarny chléb z domácí pekárny pšeničný chléb z domácí pekárny recept na chléb z domácí pekárny domácí chleba do pekarny domací chleb z pekarny recept na chleba v domácí pekárně recept na domácí chléb v pekárně recepty chleba domaci pekarna recept na domácí chleba v pekárně chleba s domácí pekárny recept recept na domácí chleba do pekárny recept domácí chleba z pekárny recepty chleba v domací pekárně recepty domácí chleba do domácí pekárny