Kořeněný květákový krém
Recept ještě nebyl hodnocenHusté a zahřívací polévky oceníme zejména v sychravém počasí. Jednou z takových polévek je i tato, kořeněná květáková. Zeleninu povaříme ve vývaru, doplníme česnekovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Husté a zahřívací polévky oceníme zejména v sychravém počasí. Jednou z takových polévek je i tato, kořeněná květáková. Zeleninu povaříme ve vývaru, doplníme česnekovou…
V chladnějších dnech přijde vhod skvělý teplý salát z pečené zeleniny. Pečením zelenině dodáme výraznější chuť, kterou ještě podpoříme medem. Po upečení zeleninu…
Vaječná omeleta patří mezi nejoblíbenější snídaně. Tentokrát ji připravíme ve formě rolek, které podáváme s jednoduchým jogurtovým dipem. Rolky jsou hotové během chvilky…
Pokud si z lesa nosíte plné košíky hub, hodí se každý nápad, jak je zpracovat. Chuť hříbků skvěle vynikne v této vydatné voňavé polévce s kroupami. Polévku na talíři…
Potřebujete-li uvařit pro človíčka některé z prvních "pořádných jídel", určitě vymýšlíte aby bylo lehce stravitelné a přitom hodnotné. Vyzkoušejte rýžové muffiny s…
Jednoduchá zeleninová polévka má krásnou barvu, příjemnou nasládlou chuť a krémovou konzistenci. Zajímavě vynikne i jablko, které vaříme spolu se zeleninou. Podáváme ji…
Vychutnejte si nezvyklou kombinaci pečeného kuřete, zeleniny a zajímavé makové omáčky, zjemněné rýžovou smetanou. Řepa, batát i mrkev získají pečením výraznější chuť a…
Lahodná bramborová polévka s rybím filé vás v chladných zimních dnech dokonale zahřeje. Je plná zeleniny a masa, ovoněná slaninou, a na závěr zjemněná smetanou. Čerstvá…
Tresčí maso v kabátku z kapustových listů se zeleninou, okouzlí vaše chuťové pohárky svojí příjemně nasládlou chutí. Takto připravený závitek můžeme podávat s dipem a…
Jemný a delikátní pstruh nepotřebuje výrazné koření a připravíme ho během chvilky na pánvi. Podáváme ho s kouskem pečiva a dobrým salátem z celeru a mrkve, ochuceného…
Hlavní roli v tomto jednoduchém jídle hraje obyčejná mrkev. Její sladká chuť se skvěle doplňuje se smetanovou omáčkou a jemně pikantní brynzou. Mrkev s omáčkou zapečeme…
Tradiční ovesná kaše je u nás známá zejména jako sladká snídaňová. Vyzkoušet však můžete i její slanou verzi. Ovesné vločky promíchané s výraznou brynzou doplní pečená…
Rizoto má nespočet různých variací a může být jak s masem, tak i bezmasé. Připravte si rizoto s ředkvičkami, hráškem a mrkví, které poslouží jako jednoduchý oběd pro…
Horký salát z pečené zeleniny, s omáčkou z bílého jogurtu a medvědího česneku, vás překvapí svojí netradiční a zajímavou chutí. Teplý salát podáváme jako samostatný…
Křupavé tousty obložené jemnými sýrovo-mrkvovými placičkami a obložené oblíbenou zeleninou podle chuti, potěší malé i velké. Výborný nápad na teplou večeři, originální…
Jednoduchým a výživným jídlem jsou pohankové kroupy s vařenou mrkví, kedlubnou a brokolicí. Pohanka je navíc přirozeně bezlepková a je dobře stravitelná. Zelenina pokrmu…
Mrkvové dorty jsou již stálicí na poli sladkých dobrot. Jemný, ale svěží korpus s nastrouhanou mrkví doplňují také kousky ořechů a chuť skořice. Po upečení potřeme…
Vydatná jarní polévka s pohankovou lámankou. V horké polévce lámanka změkne, nemusí se vařit a zachová si tak cenný rutin. Pokud polévku vaříme v době, kdy nerostou…
I z obyčejné bramborové kaše lze přidáním mrkve a medvědího česneku vykouzlit zajímavou přílohu. Je vhodná k masu i rybě, nebo ji můžeme podávat i samostatně se…
Mrkev nalezne své využití i ve sladké kuchyni. Řezy s mrkví a sušenými brusinkami jsou krásně vláčné, v ústech se příjemně rozplynou a navíc jsou nenáročné na přípravu.…
Objevte netradiční spojení křupavých toustových rolek a svěžího pampeliškového salátu. Tento jednoduchý, ale nápaditý recept vás okouzlí nejen svou chutí, ale i jarní…
Vodnice je stále ještě nedoceněná zelenina, lze ji ale skvěle použít všude místo kedluben. Nakrájenou na kolečka dáváme do zeleninových směsí i do polévky. V…
Rukolu si většinou představíme jako součást nejrůznějších salátů. Věděli jste ale, že se z ní dá vytvořit i velmi chutná polévka? Stačí ji jen doplnit o kořenovou…
Guláš je jedním z velmi oblíbených pokrmů nejen v naší kuchyni. Z kostek vepřového masa a koření připravíme lahodný základ, podlijeme pivem a podusíme doměkka. Na závěr…