Kančí plec na majoránce

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 90 minut + naložení masa 4 porce Jiné maso 12 názorů

Suroviny

1,5 kg kančí plece
1 velká mrkev
1 velká cibule
čerstvá majoránka cca 15 g
30 dkg uzeného špeku
vývar z kostí
Marináda:
do hmoždíře dáme:
1 KL tymiánu
1 KL jalovce (kuličky)
1 KL rozmarýnu
1 KL hrubé soli
2 lžičky plnotučné hořčice
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři vytvořenou marinádou.

  2. Maso následně potřeme hořčicovou marinádou a vložíme zakryté do chladna na 24 hodin. Maso následně zprudka orestujeme na pánvi a vložíme do hrnce.

  3. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a mrkev. Výpek z pánve samozřejmě naředíme trochou vody, necháme chvilku vyvařit a přidáme k masu do hrnce. Podlijeme cca 0,5 l vývaru z kostí, přikryjeme a dusíme pod pokličkou cca 1 1/2 hodiny.

  4. Po udušení maso vyjmeme a odstraníme ovázání a uložíme nakrájené v teple.

  5. Vývar s udušenou zeleninou propasírujeme do kastrolu včetně šťávy a ponorným mixérem rozmixujeme úplně do hladka.

  6. Do této vzniklé šťávy přidáme polovinu 30 g balení čerstvé majoránky, kterou obereme ze stonků a lehce posekáme. Vmícháme do šťávy a již jen dle potřeby dochutíme solí. Omáčku podáváme s houskovým nebo i bramborovým knedlíkem.

Poznámka

Podzim = zvěřina

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí plec na majoránce

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-ONo tohle musí být opravdu parádní pochoutka:-p+9:-K:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Luxusní záležitost:-*:-p...+1

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)kančí máme rádi:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    V lese se bojím, abych kanečka nepotkala, ale na pekáči a následně na talíři bych ho móóc ráda viděla:yes::-p+7

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Bibinka: :-)):-)) tak kance, jo? ;-):-)):-D :-K...

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, jak jinak, paráda a dobrota v jednom-já bych tak chtěla kance, až bych brečela;-(třeba se někdo slituje:-D a tobě dávám 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

  • Eliza Eliza

    Nechala bych se pozvat, kance mám v oblibě...:-p Stejně jako čerstvou majoránku a klasické suroviny k divočině....:yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Otto, jako vždy krásná fotka i recept.:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak to bych si dala, kance mám slíbeného už brzo, jen co soused trefí;-):-D a nebo bych to prubnula z jelena:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jo tak čerstvou majoránku bych měla, kance teda ne.
    Zvěřinu mám slíbenou, tak uvidím ;-):-p:yes:
    (Jo majoránka ti chybí v ingrediencích)

    Odpovědět

Tématické fráze: kančí plec pečená kančí plec kančí plecko kanci plec recept kančí plecko recepty plecko z divocaka kančí vývar kanci plec recepty kančí plec s kostí kančí plecko pečené recept na kančí plec pochotky s kance plec z kance selátko divočáka na majoránce plec z divočáka divočák na majoránce plecko z divocaka recepty pochoutky z kance kančí pochoutky co uvarit z kanci plece