Hovězí po provensálsku

Pomalý hrnec Doba přípravy: 1/2 hod. příprava + marinování a 7 hod. pomalení 9 názorů

Pomalý hrnec Doba přípravy: 1/2 hod. příprava + marinování a 7 hod. pomalení 9 názorů

Suroviny 4 porce

800 g hovězího zadního masa
200 ml bílého vína
250 g rajčat
250 g anglické slaniny
100 g černých oliv
4 mrkve
1 velká cibule
4 stroužky česneku
3 bobkové listy
4 snítky čerstvého tymiánu
4 snítky čerstvého rozmarýnu
pepř
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky (4x4cm).

  2. Česnek oloupáme a nakrájíme na plátky. Maso s česnekem vložíme do mísy, přidáme bobkové listy a lístky tymiánu a rozmarýnu. (Já nesehnal čerstvý, tak jsem dal sušený).

  3. Zakápneme olejem a přilijeme víno. Směs lehce osolíme a opepříme. Přikryjeme a necháme odležet. (podle toho jak pospícháte - nejlépe přes noc).

  4. Cibuli, rajčata a mrkev oloupeme.

  5. Olivy necháme okapat. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev na špalíky a rajčata s olivami na plátky. Slaninu na kostičky.

  6. Pokud máte PH, ve kterém je možná příprava na sporáku, tak ho rozehřejeme, potřeme olejem a osmažíme cibuli.

  7. Pak přidáme slaninu a necháme vypéct. Přidáme maso bez marinády a orestujeme. Přidáme mrkev,rajčata, olivy a přilijeme marinádu.

  8. Pokud máte PH, který není určen pro přípravu na sporáku je možné na pánvi a pak přendat.

  9. Pomalíme na st. 1 asi 7 hodin.

    Příloha - brambory na jakýkoliv způsob.

Komentáře k receptu Hovězí po provensálsku

Tématické fráze: hovězí po provensálsku maso po provensálsku hovězí maso po provensálsku vepřové maso po provensálsku vepřové po provensálsku hovezi platky po provensalsku po provensálsku hovězí po provansalsku hovězí zadní příprava hovězí pečeně po provensálsku hovězí zadní recept veprový kostka po provensalsku maso po provencálsku recept hovězí po provensálsku hovězí nudličky po provencálsku hovězí příprava hovězí po provencálsku hovězí na provensálsku vepřové kostky po provensálsku pomalý hrnec recepty