Sezamová prsíčka s kuskusem
Recept ještě nebyl hodnocenKuracie prsíčka okoreníme a osolíme z oboch strán.Zmiešame olej, med, sezam a prelisovaný cesnak a potrieme mäso z jednej strany.Na oleji opečieme mäso z oboch strán,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuracie prsíčka okoreníme a osolíme z oboch strán.Zmiešame olej, med, sezam a prelisovaný cesnak a potrieme mäso z jednej strany.Na oleji opečieme mäso z oboch strán,…
Luskom odrežeme konce, pokrájame a dáme variť s kockami zemiakov, varíme cca 10 min. v osolenej vode. Z 2 PL oleja trochu múky si pripravíme zásmažku, po odstavení…
Uhorky, papriku a paradajky nakrájame na malé kocky.Pridáme uvarenú sóju, sekanú vňať, jemne strúhaný chren, nadrobno nakrájanú cibuľu a premiešame.Olej premiešame s…
Z mlieka, droždia a trošky cukru pripravíme kvások. Vymiešame s múkou, cmarom a olejom a necháme vykysnúť.Tuková plnka: vyšľaháme všetky ingrediencie.Plnka z pečienok:…
Rybu umyjeme usušíme ,pokvapkáme citronovou šťavou, posypeme kmínom a poprášime múkou.Na grilovaciu panvicu dáme naplátky nakrájanú slaninu , trocha opečieme a pridáme…
Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme malé hlavičky žampionů. Větší hlavičky překrojíme na polovinu. Nikdy neloupeme.Na závěr přidáme víno, osolíme, opepříme. Šťava musí…
Václavky pokrájame na menšie kúsky, dobre umyjeme vo viacerých vodách, dáme variť. Medzitým si nachystáme nočky - halušky: Vajce rozšľaháme s olejom, pridávame krupicu…
Pohanku propláchneme, zalijeme horkou vodou a necháme stát zakrytou (např v hrníčku)1/2 - 1 hodinu. Dýni si oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci s cca 2 lžícemi…
Nakrájanú fazuľku v troche osolenej vody podusíme asi 10 minút. Zvyšok vody scedíme a necháme vychladnúť.Všetku zeleninu nakrájame na malé kocky a spolu s fazuľkami…
Cviklu ošúpeme a nakrájame na maličké kocôčky. Premiešame ju so soľou, mletou rascou a trochou korenia.Múku na obalenie zmiešame s korením, soľou a paprikou a filé v…
Stehna očistíme, prsty uděláme kapsu v horní části pod kůží. Osolíme a necháme odpočinout. Uděláme si nádivku - pokrájíme rohlík na malé kostičky, zalijeme smetanou,…
Listy vinné révy dvě minuty povaříme v osolené a okyselené vodě. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Pohanku zalijeme vývarem tak, aby sahal…
Omáčka: ovoce, víno, med a hřebíček přivedeme k varu a pak na mírnějším ohni asi 20 minut redukujeme - občas zamícháme, ke konci hlídáme. Když směs zhoustne, osolíme a…
Mouku nasypte do mělké misky nebo hlubokého talíře. Dochutíte ji solí a pepřem. V ochucené mouce obalíte důkladně steaky a přebytečnou mouku oklepte.Na lžící rozehřátého…
Vopred umyjeme kurča. Do misky dame peržlenovú vňať a vňať koriandra nakrajanu na drobno. Tajomstvo našej chute bude nastrúhana cibuľka. Nastúhame ju strúhatkom, aby…
Z mouky a vajec (pokud jsou malá, přidáme žloutek) vypracujeme nejlépe ručně pružné, měkké těsto, rozdělíme na 3 díly, zabalíme do fólie a necháme odpočinout v chladu…
Srvátku vylejeme do hrnca, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, rascu a soľ. Varíme asi 15 minút.Vložíme vopred uvarenú sóju a spolu ešte 5 minút povaríme.Polievku v…
Plátky mäsa naklepeme jemne päsťou. Osolíme, okoreníme, posypeme šafránom.Na oleji restujeme na kolieska nakrájanú cibuľu, len kým sa kolieska nerozpadnú.Potom cibuľu…
Mascarpone dobre prešľaháme so smotanou dohladka. Primiešame nastrúhané orechy, nasekanú vňať, osolíme a dochutíme octom. Dáme do chladničky odpočívať.Porcie filé…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme nasekaný cesnak a necháme rozvoňať.Vložíme nakrájané huby a na väčšie kusy narezané paradajky. Osolíme, okoreníme…
Rybacie filety osolíme, okoreníme a na každý uložíme silnejší plátok slaniny. Prehneme a zopneme ihlou.Na panvici na oleji orestujeme rýchlo filety z oboch strán.Potom…
Zemiaky nakrájame na hranolčeky.Pridáme kukuricu, hrášok, nasekanú vňať a na kocky nakrájané paradajky.Jogurt premiešame so strúhaným chrenom, korením, soľou a olejom. …
Všetky suroviny na marinádu dobre premiešame, filety v nej obalíme a necháme v chladničke odležať aspoň 2 hodiny.Potom filety na panvici na oleji z oboch strán opečieme…
Omyté maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vyndáme a necháme zchladnout. Z vývaru můžeme uvařit polévku.Rajčata nařízneme do kříže a vložíme na chvilku do vařící…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Pět nejoblíbenějších jídel britské královské rodiny: Princ William miluje sushi, Kate pro změnu neodolá indickému karí
Velikonoce na talíři: Co jíst na Zelený čtvrtek, který vlastně zelený být neměl?
„Spotřebujte do…“ nebo „minimální trvanlivost“. Víte, jaký je mezi tím rozdíl?