Tuňákové rizoto se šmakounem

danielle72 Kuchařka: danielle72

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Ryby 3 názory

Suroviny

1,5 hrnku rýže (1 hrnek = 230 ml)
200 g přírodního Šmakouna
1 menší konzerva tuňáka
2 lžíce nasekaných sušených rajčat
5 lžic kukuřice naložené
5 lžic sterilovaného hrášku
5 lžic jemně pokrájené jarní cibulky
1 stroužek česneku
čerstvá petrželová nať
horký zeleninový vývar podle potřeby
olivový olej podle potřeby
Parmazán
pepř
sůl
tymián
podle chuti lžíce studeného másla
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Suchou rýži osmahneme na dvou lžících olivového oleje, pak přidáme dvojnásobné množství vody, co je rýže, osolíme a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, rýži zakryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme, až bude na skus.

  2. Mezi tím na troše oleje zpěníme bílou část jarní cibulky, pak přidáme nastrouhaného šmakouna. Když se opeče, tak i sušená rajčata, tuňáka, ze kterého jsme slili tekutinu, a na plátky pokrájený česnek. Dochutíme tymiánem. Krátce osmahneme a odstavíme (udržujeme v teple).

  3. Do hotové rýže vmícháme směs šmakouna a kukuřičná zrna, podle potřeby přidáme trochu horkého zeleninového vývaru a osolíme.

  4. Úplně nakonec zasypeme petrželkou a vmícháme máslo. Opatrně zamícháme, až se se směs krásně spojí.

    Podáváme posypané parmazánem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 155 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tuňákové rizoto se šmakounem

Tématické fráze: recepty z tunáka v oleji rizoto s tunakem do trouby šmakoun recepty rizoto z tuňáka vaříme ze šmakouna recept na rizoto z tunaka recepty se šmakounem rizoto cuketa tunak rajce rýže s tunakem recepty ze šmakouna vaříme se šmakounem rizoto se šmakounem

Zapomněl/a jsem heslo