Špíz z mletého masa
Recept ještě nebyl hodnocenMäso dobre premiešame s majoránkou, sekanou petržlenovou vňaťou, korením a soľou.Z masy tvarujeme guľôčky s priemerom asi 3 cm a mierne ich sploštíme.Dyňu a papriku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mäso dobre premiešame s majoránkou, sekanou petržlenovou vňaťou, korením a soľou.Z masy tvarujeme guľôčky s priemerom asi 3 cm a mierne ich sploštíme.Dyňu a papriku…
Zralá avokáda rozpůlíme, vypeckujeme. Vydlabeme do větší misky dužinu a vidličkou důkladně rozmačkáme (nebo rozmělníme ručním mixérem).Rajčátka rozpůlíme a nakrájíme na…
Kuskus premiešame dobre s olejom. Zalejeme vriacou vodou a zakryté necháme 5 minút stáť. Potom načechráme vidličkou a opäť necháme stáť zakryté do vychladnutia.Ku…
Mascarpone dobre prešľaháme so smotanou dohladka. Primiešame nastrúhané orechy, nasekanú vňať, osolíme a dochutíme octom. Dáme do chladničky odpočívať.Porcie filé…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme nasekaný cesnak a necháme rozvoňať.Vložíme nakrájané huby a na väčšie kusy narezané paradajky. Osolíme, okoreníme…
Rybacie filety osolíme, okoreníme a na každý uložíme silnejší plátok slaniny. Prehneme a zopneme ihlou.Na panvici na oleji orestujeme rýchlo filety z oboch strán.Potom…
Cuketu, batáty, kurkumu a zemiaky nakrájame na malé kocôčky.Premiešame s nasekanou vňaťou, olejom a soľou. Zmes vysypeme do pekáča.Filety osolíme a okoreníme. …
Zemiaky nakrájame na hranolčeky.Pridáme kukuricu, hrášok, nasekanú vňať a na kocky nakrájané paradajky.Jogurt premiešame so strúhaným chrenom, korením, soľou a olejom. …
Sóju zalijeme vodou a necháme cca 12 hodin nabobtnat.Uzený ocásek uvaříme a doměkka uvaříme taktéž sóju. Sóju vaříme cca 60 minut v tlakovém hrnci a po uvaření ji…
Chren, vňať, olej a soľ rozmixujeme. Zmesou natrieme stehná z oboch strán a necháme 1 hodinu odležať.Očistené batáty a zemiaky nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé a…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je.Uzené maso i připravené brambory nakrájíme na kostičky.Do hlubší misky dáme lžíci dijonské hořčice a…
Rybí maso má urputné odpůrce i nadšené vyznavače. Leckterého z odmítajících může tato úprava přesvědčit, že rybí maso je kromě zdroje zdravotních benefitů i velmi chutné…
Cizrnu namočíme (nejlépe přes noc) a uvaříme podle návodu - cca 40 minut. Slijeme z ní vodu, osolíme ji a udržujeme v teple.Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme …
Sezona houbaření je s hezkým podzimem v plném proudu. Svůj bohatý úlovek tak můžete zpracovat za doprovodu tohoto receptu, kdy dušené houby orestujete s mletým masem a…
Dýni nakrájíme na menší kostky a na sucho v troubě opečeme doměkka. Necháme vychladnout.K vychladlé dýní přidáme na kolečka nakrájenou cibuli.Olej prošleháme se solí a…
Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu fazulu umyjeme pod tecucou vodou (dakdo nezleje a daktory ju daju do tlakoveho hrnca, kazdy podla svojho). Dame do…
Kuřecí prsa prořízneme, ale na konci nedořízneme, čímž nám vznikne tzv. „motýl“.Takto připravená kuřecí prsa lehce rozklepeme - opatrně, aby se maso neprotrhlo. Bohatě…
Snadná polévka, na kterou spotřebujete již předchystaný vývar. V něm uvaříte zeleninu, přidáte do něj maso z kuřete a také drobné nočky z droždí, vajíčka a mléka. Tahle…
Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její…
Masové kuličky připravíme, jak jsme zvyklí podle vlastního receptu na sekanou nebo karbanátky. Uděláme malé kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle nebo…
V tomto receptu najdeme inspiraci na velmi netradiční kus masa, a to hovězí vemeno. Nejprve jej uvaříme doměkka s kořením a poté jej zakomponujeme do směsi s vínem a…
Jehněčí plíčky nejsou zrovna obvyklá surovina, většinou se připravují na smetaně. Ochutnejme je tentokrát trochu jinak - ochucené houbovým kořením, dušené spolu s…
Chřest se žampiony je vynikající a zdravé jídlo, které v sobě spojuje jemnou chuť chřestu a výraznou chuť žampionů. Tento jednoduchý, ale výtečný pokrm je skvělou volbou…
Polévky jsou skvělým pokrmem v kteroukoliv denní dobu. S tímto receptem si doma můžete připravit jemnou a krémovou polévku z dvou druhů celerů a žampionů. Chuťově je pak…