Kubánské rolky se sýrovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso rozklepeme přes fólii z obou stran, osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme polovinu šunky nakrájené na tenké nudličky, přidáme sýr a obložíme omytou půlkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso rozklepeme přes fólii z obou stran, osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme polovinu šunky nakrájené na tenké nudličky, přidáme sýr a obložíme omytou půlkou…
Maso nakrájejte na větší kousky, očištěné žampiony na plátky a nať petrželky nadrobno.Nejprve na pánvi zprudka opečte kousky krůtího, aby se hezky zatáhlo. Pak teprve…
Plátky mäsa naklepeme jemne päsťou. Osolíme, okoreníme, posypeme šafránom.Na oleji restujeme na kolieska nakrájanú cibuľu, len kým sa kolieska nerozpadnú.Potom cibuľu…
Mäso dobre premiešame s majoránkou, sekanou petržlenovou vňaťou, korením a soľou.Z masy tvarujeme guľôčky s priemerom asi 3 cm a mierne ich sploštíme.Dyňu a papriku…
Kuskus premiešame dobre s olejom. Zalejeme vriacou vodou a zakryté necháme 5 minút stáť. Potom načechráme vidličkou a opäť necháme stáť zakryté do vychladnutia.Ku…
Mascarpone dobre prešľaháme so smotanou dohladka. Primiešame nastrúhané orechy, nasekanú vňať, osolíme a dochutíme octom. Dáme do chladničky odpočívať.Porcie filé…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme nasekaný cesnak a necháme rozvoňať.Vložíme nakrájané huby a na väčšie kusy narezané paradajky. Osolíme, okoreníme…
Rybacie filety osolíme, okoreníme a na každý uložíme silnejší plátok slaniny. Prehneme a zopneme ihlou.Na panvici na oleji orestujeme rýchlo filety z oboch strán.Potom…
Cuketu, batáty, kurkumu a zemiaky nakrájame na malé kocôčky.Premiešame s nasekanou vňaťou, olejom a soľou. Zmes vysypeme do pekáča.Filety osolíme a okoreníme. …
Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky a rozdělíme na dva talíře.Posypeme drobně sekaným česnekem, krájenou natí, osolíme a pokapeme olejem,Doprostřed talířů…
Zemiaky nakrájame na hranolčeky.Pridáme kukuricu, hrášok, nasekanú vňať a na kocky nakrájané paradajky.Jogurt premiešame so strúhaným chrenom, korením, soľou a olejom. …
Sóju zalijeme vodou a necháme cca 12 hodin nabobtnat.Uzený ocásek uvaříme a doměkka uvaříme taktéž sóju. Sóju vaříme cca 60 minut v tlakovém hrnci a po uvaření ji…
Chren, vňať, olej a soľ rozmixujeme. Zmesou natrieme stehná z oboch strán a necháme 1 hodinu odležať.Očistené batáty a zemiaky nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé a…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je.Uzené maso i připravené brambory nakrájíme na kostičky.Do hlubší misky dáme lžíci dijonské hořčice a…
Rybí maso má urputné odpůrce i nadšené vyznavače. Leckterého z odmítajících může tato úprava přesvědčit, že rybí maso je kromě zdroje zdravotních benefitů i velmi chutné…
Cizrnu namočíme (nejlépe přes noc) a uvaříme podle návodu - cca 40 minut. Slijeme z ní vodu, osolíme ji a udržujeme v teple.Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme …
Kuchyňská úprava ryzců je omezená, nejvíce se nakládají do láku, naložené v oleji s kořením se považují za delikatesu. Ryzce mají tužší konzistenci, proto se jen pečou…
Sezona houbaření je s hezkým podzimem v plném proudu. Svůj bohatý úlovek tak můžete zpracovat za doprovodu tohoto receptu, kdy dušené houby orestujete s mletým masem a…
Bramborová kaše může být "majstrštyk", když ji ale umíte vymazlit. Zkuste to třeba podle šéfkuchaře Radka Kašpárka. Připravená kaše bude vonět a chutnat po škvařeném…
Dýni nakrájíme na menší kostky a na sucho v troubě opečeme doměkka. Necháme vychladnout.K vychladlé dýní přidáme na kolečka nakrájenou cibuli.Olej prošleháme se solí a…
Toto jednoduché a rychlé pohoštění bude mít u vašich hostů jistě úspěch. Listové těsto stačí potřít čerstvým sýrem, ochutit čerstvými bylinkami a papričkami jalapeňo,…
V chladném období je dobré vyhledávat pokrmy, které nás i vnitřně zahřejí. Takovým může být bezesporu tato zeleninová vegetariánská směs s cizrnou, zázvorem, mrkví a…
Plátky vepřové kýty lehce naklepeme, osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem.Na každý plátek kýty dáme dva plátky anglické krkovice a obalíme v hladké mouce. Z obou…
Kuřecí prsa prořízneme, ale na konci nedořízneme, čímž nám vznikne tzv. „motýl“.Takto připravená kuřecí prsa lehce rozklepeme - opatrně, aby se maso neprotrhlo. Bohatě…