Zeleninové ragú a jáhlové krokety
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěnou zeleninu překrájíme na tvary, které se nám líbí, brokolici rozebereme na růžičk. Vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus cca 7 minut. Zeleninu zcedíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěnou zeleninu překrájíme na tvary, které se nám líbí, brokolici rozebereme na růžičk. Vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus cca 7 minut. Zeleninu zcedíme…
Rukolu, hrášok, na rezance nakrájanú papriku a cibuľku na kolieska v miske premiešame.Jogurt premiešame s vínnym octom, olejom, kari, mletou paprikou, vňaťou,…
Cestoviny uvaríme a scedíme.Maslo rozpustíme, orestujeme na ňom dobleda múku, zalejeme smotanou, osolíme, okoreníme a povaríme, kým omáčka nezahustne (Omáčka nemá byť…
Nejprve uvařte těstoviny podle návodu na obale a sceďte.Maso nakrájejte na menší kousky, osolte, opepřete, okořeňte bazalkou a oreganem.Česnek nasekejte na malé kousky…
Mouku nasypte do mělké misky nebo hlubokého talíře. Dochutíte ji solí a pepřem. V ochucené mouce obalíte důkladně steaky a přebytečnou mouku oklepte.Na lžící rozehřátého…
V hrnci rozpustíme máslo, do rozehřátého másla vysypeme nakrájenou červenou cibuli, na kousky pokrájené houby a na kolečka posekaný kořínek mrkve. Přidáme na chuť trochu…
V hrnci rozpustíme máslo, do rozehřátého másla vysypeme nakrájenou červenou cibuli, na kousky pokrájené houby a na kolečka posekaný kořínek mrkve. Přidáme na chuť trochu…
Brambory nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody s trochou kmínu. Vaříme na mírném plameni.Květák rozebereme na malé růžičky. Pórek podélně přeřízneme na půlky…
Vopred umyjeme kurča. Do misky dame peržlenovú vňať a vňať koriandra nakrajanu na drobno. Tajomstvo našej chute bude nastrúhana cibuľka. Nastúhame ju strúhatkom, aby…
Srvátku vylejeme do hrnca, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, rascu a soľ. Varíme asi 15 minút.Vložíme vopred uvarenú sóju a spolu ešte 5 minút povaríme.Polievku v…
Maso rozklepeme přes fólii z obou stran, osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme polovinu šunky nakrájené na tenké nudličky, přidáme sýr a obložíme omytou půlkou…
Maso nakrájejte na větší kousky, očištěné žampiony na plátky a nať petrželky nadrobno.Nejprve na pánvi zprudka opečte kousky krůtího, aby se hezky zatáhlo. Pak teprve…
Plátky mäsa naklepeme jemne päsťou. Osolíme, okoreníme, posypeme šafránom.Na oleji restujeme na kolieska nakrájanú cibuľu, len kým sa kolieska nerozpadnú.Potom cibuľu…
Mäso dobre premiešame s majoránkou, sekanou petržlenovou vňaťou, korením a soľou.Z masy tvarujeme guľôčky s priemerom asi 3 cm a mierne ich sploštíme.Dyňu a papriku…
Zralá avokáda rozpůlíme, vypeckujeme. Vydlabeme do větší misky dužinu a vidličkou důkladně rozmačkáme (nebo rozmělníme ručním mixérem).Rajčátka rozpůlíme a nakrájíme na…
Mascarpone dobre prešľaháme so smotanou dohladka. Primiešame nastrúhané orechy, nasekanú vňať, osolíme a dochutíme octom. Dáme do chladničky odpočívať.Porcie filé…
Rybacie filety osolíme, okoreníme a na každý uložíme silnejší plátok slaniny. Prehneme a zopneme ihlou.Na panvici na oleji orestujeme rýchlo filety z oboch strán.Potom…
Zemiaky nakrájame na hranolčeky.Pridáme kukuricu, hrášok, nasekanú vňať a na kocky nakrájané paradajky.Jogurt premiešame so strúhaným chrenom, korením, soľou a olejom. …
Sóju zalijeme vodou a necháme cca 12 hodin nabobtnat.Uzený ocásek uvaříme a doměkka uvaříme taktéž sóju. Sóju vaříme cca 60 minut v tlakovém hrnci a po uvaření ji…
Chren, vňať, olej a soľ rozmixujeme. Zmesou natrieme stehná z oboch strán a necháme 1 hodinu odležať.Očistené batáty a zemiaky nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé a…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je.Uzené maso i připravené brambory nakrájíme na kostičky.Do hlubší misky dáme lžíci dijonské hořčice a…
Rybí maso má urputné odpůrce i nadšené vyznavače. Leckterého z odmítajících může tato úprava přesvědčit, že rybí maso je kromě zdroje zdravotních benefitů i velmi chutné…
Kuchyňská úprava ryzců je omezená, nejvíce se nakládají do láku, naložené v oleji s kořením se považují za delikatesu. Ryzce mají tužší konzistenci, proto se jen pečou…
Sezona houbaření je s hezkým podzimem v plném proudu. Svůj bohatý úlovek tak můžete zpracovat za doprovodu tohoto receptu, kdy dušené houby orestujete s mletým masem a…