Houbovo-slaninové knedlíky
Čerstvé lesní houby a opečená voňavá slanina udělají z houskových knedlíků naprostou lahůdku. Podávat je můžeme jen s jednoduše připraveným špenátem, případně je můžeme použít jako přílohu k našemu oblíbenému pokrmu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 636 kJ / 2 542 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,22 g |
Tuky | 207,88 g |
Vláknina | 30,56 g |
Cholesterol | 692 mg |
Sodík | 2,97 g |
Sůl | 7,57 g |
Sacharidy | 96,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle zpěníme oloupanou a nakrájenou cibuli a najemno nasekanou petrželku, k tomu přidáme na kostičky nakrájené žemle, dokřupava je osmažíme a necháme vychladnout.
Krok 2: V mléce rozkvedláme vejce, sůl a mletý pepř, směs nalijeme na osmažené žemle a necháme asi půl hodiny stát.
Krok 3: Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi ji opečeme. Přidáme k ní na kostičky nakrájené houby a krátce je podusíme.
Krok 4: Slaninu s houbami přidáme k vychladlým žemlím, přisypeme mouku, strouhanku a vše dobře promícháme. Z připravené směsi rukama namočenýma ve vodě uděláme menší kulaté knedlíky, které mačkáním zpevníme, aby se nerozvařily. Vložíme je do vroucí slané vody a asi 10 minut vaříme.
Krok 5: Nakrájíme oloupanou cibulku a na oleji ji dozlatova osmažíme. Přidáme mražený listový špenát a dusíme tak dlouho, až špenát změkne. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme dva prolisované stroužky česneku. Ještě 5 minut povaříme.
Zveřejněno 24. 9. 2024 08:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbovo-slaninové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w98V
Moje poznámka
Houbovo-slaninové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w98V
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 10 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 17 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí s brambory, cuketou a žampiony
KatuleF před 1 hodinou
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
KatuleF před 1 hodinou
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
KatuleF před 1 hodinou
Katův šleh po mém
KatuleF před 1 hodinou
Roštěná na cibuli
KatuleF před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
KatuleF před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
KatuleF před 1 hodinou
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
KatuleF před 1 hodinou
Kuřecí stehenní řízky na jižanský způsob
KatuleF před 1 hodinou
Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
KatuleF před 1 hodinou
Suroviny:
sádlo,
cibule,
nať petrželová,
žemle,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
slanina,
houby čerstvé,
mouka hladká,
strouhanka,
cibule,
olej,
špenát listový mražený,
sůl,
pepř mletý,
česnek
Komentáře