Králičí játra s domácí klobáskou a cibulí

Minutky Doba přípravy: 15 minut 4 názory

Minutky Doba přípravy: 15 minut 4 názory

Suroviny 1-2 porce

játra z 1 králíka
1 domácí klobáska
1 velká cibule
2 dl vývaru (z králíka hlava, žebra)
1 stroužek česneku
petrželová nať (plocholistá)
sůl
mletý pepř
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Králičí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Klobásku nakrájíme na půl centimetrová kolečka. Do pánve dáme malou lžičku sádla a necháme rozpálit.

  2. Mezitím si játra osolíme a opepříme. Jakmile je sádlo rozpálené, vložíme nakrájená játra i s nakrájenou klobáskou a vše za stálého míchání restujeme ze všech stran.

  3. Poté přidáme na plátky nakrájený stroužek česneku a na měsíčky nakrájenou cibuli. Vše zamícháme, společně krátce orestujeme a podlijeme vývarem, ve kterém rozmícháme lžičku bramborového škrobu na lehké zahuštění.

  4. Vaříme asi minutu, po vypnutí přidáme nasekanou petrželovou nať, a vše dobře promícháme. Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým chlebem.

Poznámka od kuchařky

Pokud nemáte domácí klobásku, nahraďte svoji oblíbenou.

Komentáře k receptu Králičí játra s domácí klobáskou a cibulí

Tématické fráze: králičí játra na cibulce králičí játra kraličí játra recept kuřecí játra s klobásou top recepty kraliči jatra králičí játra recepty králičí sádlo recept na kralici klobasy játra na cibulce krličí játra na cibulce jatra kralici recept játra na cibulce recept na králíci jatra jatra do klobásky? recepty králíci klobasy recepty na králičí játra recept králíčí játra recept králičí klobásky králičí játra s klobásou restovaná kuřecí játra s klobásou