Fazolový Coleslaw
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájené zelí a cibuli mírně osolíme a necháme chvíli zkřehnout. Jakmile pustí šťávu, přidáme fazolky, mrkev, nakrájený mangold, petrželovou nať, vařené vajíčko a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájené zelí a cibuli mírně osolíme a necháme chvíli zkřehnout. Jakmile pustí šťávu, přidáme fazolky, mrkev, nakrájený mangold, petrželovou nať, vařené vajíčko a…
Nejprve si rozdělíme zeleninu na 2 půlky. První necháme vcelku, druhou nakrájíme nadrobno. Očištěné maso vložíme do studené vody, přidáme zeleninu vcelku, houby (namáčet…
Omyté rybí filé potřeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí a necháme na chladném místě 30 minut uležet. Poté filé přendáme do hrnce, podlijeme vínem a dusíme…
Těstoviny uvaříne dle návodu, scedíme je a polijeme rozpuštěným máslem smíchaným se solí a nasekanou natí. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme na…
Mleté krůtí maso dáme do misky a smícháme s najemno nasekanou petrželovou natí, rozetřeným stroužkem česneku, bílým pepře, a solí. Vše dobře promícháme a necháme chvilku…
Múku, mlieko a vajcia vyšľaháme a pomocou elektrického šľahača všľaháme narezaný syr. Osolíme, okoreníme a necháme 15 minút postáť. Paradajky a papriku nadrobnúčko…
Do vývaru dáme vařit na kousky nakrájené maso, zeleninu v celku bez brokolice, koření a bylinky (já kromě bobkového listu ho dala do „vajíčka na čaj“) a 2 cherry…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente, scedíme, ihneď prelejeme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať.Fazuľku uvaríme tak, aby bola chrumkavá. Scedíme, prelejeme…
Troubu jsem si dala vyhřát na 170°C. 2 remekiny o průměru 9cm jsem si vymazala máslem. V míse jsem pomocí šlehače smíchala všechny ingredience až na vejce. Až byla…
Slaninu nakrájíme na kostky cca 1x1 cm, cibuli taktéž na podobnou velikost. Na pánvi rozpustíme lžíci másla (jiný tuk) a restujeme na něm cibuli a slaninu. Necháme jen…
Hovädzie mäso som umyla, osušila kuchynským papierom a nakrájala na plátky. Bravčovú masť som rozohriala na panvici a mäso som opiekla z oboch strán. Mäso som vybrala do…
Filé nakrájíme na menší silnější porce, které vložíme do porcelánové misky a marinujeme asi 3 hodiny v láku, který připravíme smícháním octu, citronové šťávy, koření,…
Kuřecí prsa nakrájíme na malé špalíky a vetřeme do nich koření. Pórek a mrkev každého kousek cca 10 cm nakrájíme na jemné nudličky a lehce osolíme. Do pánve Wok vložíme…
Do vroucí osolené vody vložíme linguini a zakápneme slunečnicovým olejem. Občas promícháme, aby se těstoviny neslepily a vaříme asi 8 minut. Během vaření linguin si…
Na troche oleja orestujeme na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme plátky šampiňónov a krátko, asi 2 min, restujeme. Vložíme na štvrťky narezané jablká, zalejeme mliekom,…
Pripravíme si zo všetkých ingrediencií cesto, ktoré necháme v mikrotenovom sáčku odpočívať pri izbovej teplote, nedávame do chladu. Fazuľu zmiešame s varenými zemiakmi…
Kedlubny oloupeme, omyjeme a nastrouháme spolu s očištěnými karotkami na hrubém struhadle (v robotu). Zakápneme několika kapkami olivového oleje, Přidáme jemně…
Postup: 1. Nejdříve si připravíme srdíčkové krutony: Plátky toastového chleba trochu rozválíme válečkem a srdcovým vykrajovátkem vykrajujeme malá srdíčka (na 1 plátek…
Z uzeného uděláme vývar, vyndáme maso, vložíme zeleninu, kterou uvaříme do měkka. Zeleninu rozmixujeme, vložíme maso rozkrájené na kousky, vločky, bujony, chvíli…
Na filmovou zelňačku, kterou vařil Louis de Funés, budete určitě potřebovat větší hrnec. Středně velkou hlávku zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme. Cibuli…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Nepreplachujeme ! Otečené cestoviny dáme do vymazanej bábovkovej formy a jemne pritlačíme. Vložíme do rúry a 15 minút…
Plátky filé důkladně osušíme, pokapeme citronem, osolíme z obou stran a opepříme. Potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické a sýru a zavineme do rolky, zajistíme…
Vepřové nakrájíme na plátečky (něco jako panenka - čili menší), naklepeme, nasolíme, opepříme, posypeme slabě sladkou paprikou, a obalíme v mouce, rozpálíme olej a poté…
Oba druhy masa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmahneme, až změkne. Podle potřeby trochu podlijeme vodou. Ve vyšší pánvičce, nebo hrnci na másle…