

Rybí filé s lečem
Suroviny 6 porcí
- 6 ks rybího filé
- 1 malé lečo ( nebo rajčata a paprika)
- 1 kelímek sladké smetany
- 1/2 citronu,
- 3 stroužky česneku
- 50 g másla
- hladká mouka
- sůl
- zelená petrželová nať
Postup přípravy receptu
Filé pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 1 hod odležať.
Do zapekacej misy vložíme lečo zmiešané so smotanou a soľou.
Filé potrieme prelisovaným cesnakom, trošku osolíme, obalíme v hladkej múke, opečieme na masle a uložíme na lečo.
Poukladáme naň plátky masla. Pečieme v rúre na 180°C asi 15-20 minut. Podávame posypané sekanou petržlenovou vňaťou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rybí filé s lečem
-
Može To být dobrý.
-
Tak rybu s lecem jsem jeste nedelala, ale urcite by mi chutnala, takze bod
. Delala jsem v troube podobnou, s mrkvi, cesnekem, paprikou a rajcetem bez smetany, a bylo to skvele, dokonce moje mama to pochvalila, i kdyz jinak chvalou hrozne setri
-
Zapečené rybí filé
+
-
Já se na mou duši nechci ani trošku hádat.
Podle mne a spousty jiných jsou recepty inspirací a obměňují se podle okamžité nálady. Nic není zákon a pevně stanoveno pro lidi kteří se vařením zabývají a leccos už zkusili i zkazily, zkrátka nejsou nováčky.
Pro ty ostatní může být převratnou novinkou, že se to může upéct, nebo udělat na pánvi. Proto jsou tady recepty podobné.
Ale znovu opakuju, že tohle je jen a jen můj názor a nikomu ho nechci vnucovat. -
tejaja: Terezko, také si myslím, že v tomto připadě by mohl být v Podobných recept s jinou připravou. Pokud mám stejné (podobné) suroviny jako ty v tomto receptu, můžu se jinými inspirovat a udělat rybu trochu jinak, byť s podobnými surovinami
-
MajaV: Súhlasím, ale podobné podľa mňa neznamená úplne odlišné technológiou prípravy.
Za podobný povaťujem ten druhý recept, ktorý je teraz pridaný : http://www.toprecepty.cz/recept/14914-zapeceny-pan...
Ryba sa pečie.
-
Vypadá jedle, ráda vyzkouším
Tady je zvykem dávat do podobných vlastně jen totožné recepty, ale pro hledající kuchtíky může být jiný recept s podobnými surovinami přínosem, nemyslíte? -
Drobek: Podľa mňa tvoj recept veľmi podobný nie je. Už v technológii prípravy, je rozdiel, či pečiem, alebo dusím, opekám, príp. varím ( píšem teraz všeobecne ). To, že je použitá paradajka ( aj to v úplne inej forme ) nepovažujem za podobné.
-
Drobek: V záhlaví receptu pod fotkou je několik ikonek, mezi nimi i Podobné recepty. Na tu klikneš, do rámečku zkopíruješ adresu toho podobného receptu a odešleš
-
Toto paří do podobných receptů, ale nevím jak se to dělá. Kdo to upraví ať prosím smaže toto. Dík. http://www.toprecepty.cz/recept/40875-ryba-stylu-v...