Gulášovka z točeňáku
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci osmahneme na sádle na drobno nakrájenou cibuli, na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, divoké koření a obě papriky pokrájené na kostičky.Přidáme na malé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci osmahneme na sádle na drobno nakrájenou cibuli, na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, divoké koření a obě papriky pokrájené na kostičky.Přidáme na malé…
Ve větší míse smícháme na malé kostičky nakrájené vejce, cibulku, žervé, petrželovou nať, přidáme hořčici, česnek a dle vlastní chutí osolíme, opepříme. Necháme alespoň…
Recept mám od mojí skvělé potencionální tchýně. Jsou to v podstatě holandské řízky, akorát že v Přerově si je ještě vylepšují petrželkou. Já jsem na ně použila směs…
Z tuňáka slijeme šťávu a dáme do misky, rozmačkáme ho vidličkou, přidáme mozzarellu, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle.Dále přidáme vejce, hořčici, prolisovaný…
Omáčka: ovoce, víno, med a hřebíček přivedeme k varu a pak na mírnějším ohni asi 20 minut redukujeme - občas zamícháme, ke konci hlídáme. Když směs zhoustne, osolíme a…
Sýrová roláda je dokonalou kombinací jemného sýra, lahodné náplně a atraktivního vzhledu, který zaujme na první pohled. Tento snadný a rychlý recept je ideální na oslavy…
K přípravě zapečeného květáku podle tohoto receptu nám stačí jen několik surovin. Předvařený a rozmačkaný květák smícháme s ostatními přísadami a zapečeme dorůžova.…
Petrželovou nať dejte do sekáčku a nasekejte (pokud sekáček nemáte nakrájejte na jemno).Přidejte česnek a ořechyNakonec vmíchejte olej a je hotovo.Dejte do sklenic, v…
Léty ozkoušené recepty našich babiček jsou rodinnými poklady. Recept na výtečnou čočkovou polévku, která krásně zasytí a v sychravém počasí příjemně zahřeje, se hodí…
Mrkev a petržel nakrájíme a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, podlijeme hrnkem vody, přidáme koření, dusíme.Před dovařením…
Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso…
Z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme zeleninovým vývarem a povaříme.Přidáme pohanku, petrželovou nať, osolíme a vaříme do změknutí pohanky.Můžeme dochutit Vegetou.
Jednoduchou, rychlou a sytou polévku plnou pěkně barevné zeleniny podáváme posypanou čerstvými voňavými bylinkami. K zahuštění postačí ovesné vločky, nepřidáváme do ní…
Připravte si křupavé placky s cuketou, bramborem a mrkví, které spojují jemnost čerstvé zeleniny s dokonale vyváženou chutí. Tyto lahodné a výživné placičky jsou moc…
Polévkové koření je jedním ze základů dobré polévky. Můžete použít kupované, ale proč si neudělat domácí, když je to tak snadné? Domácí bude vždy voňavější, z čerstvých…
Kuře osolíme a upečeme na lžíci másla. Vychladlé jemně usekáme. Ze zbylého másla a másla z pečeného kuřete uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme na…
Špagety dáme do vroucí osolené vody s lžící oleje a vaříme dle návodu.Slaninu nakrájíme na malé kostičky, dáme do pánve a necháme ji opéct (max. můžeme přidat lžíci…
Mleté maso dáme do mísy, k němu přidáme oloupanou a nahrubo nastrouhanou cuketu, nahrubo nastrouhaný sýr, vejce, prolisovaný česnek, sůl a pepřVše ručně promícháme,…
Kuchyňská úprava ryzců je omezená, nejvíce se nakládají do láku, naložené v oleji s kořením se považují za delikatesu. Ryzce mají tužší konzistenci, proto se jen pečou…
Nejen že hrách obsahuje spoustu důležitých látek, navíc také skvěle chutná. Uvařený hrách smícháme s osmaženou cibulí, rajčaty, strouhankou, vejci a kapary. Ochutíme ho…
Zdravé a tučné avokádo je ideální surovinou pro přípravu jednoduché pomazánky. Stačí ho rozmačkat, smíchat s uvařenými vejci, jarní cibulkou a petrželkou a je hotovo.…
Placičky jsou skvělým prostředkem, jak svým blízkým dopřát alespoň trochu zeleniny, kterou do nich lehko schováme. Tyto na povrchu křupavé a uvnitř vláčné bezvaječné…
Cuketové knedlíčky nebo nočky jsou odlehčenou alternativou klasických moučných či bramborových knedlíčků. Podávat je můžete k jakékoliv omáčce, k pečenému či dušenému…
Do zadělávací mísy nasypeme mouku, lžičku soli a přidáme odvážené sádlo. Oběma rukama sádlo mneme s moukou. Do směsi postupně přiléváme vlažnou vodu a rukou promícháváme…