Pekelné dršťky
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Vložíme dvě kostky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí drštky dáme do hrnce a zprudka přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Následně tento rychlý vývar slijeme a přelijeme dršťky čistou novou vodou. Vložíme dvě kostky…
Špagety dáme do vroucí osolené vody s lžící oleje a vaříme dle návodu.Slaninu nakrájíme na malé kostičky, dáme do pánve a necháme ji opéct (max. můžeme přidat lžíci…
Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na 2minuty osmažit na nudličky nakrájený špek. Přidáme na půlměsíčky nakrájené cibule a restujeme 5minut. Pak přidáme nakrájené…
Vaření s různými kuchyňskými pomocníky je takřka bez starostí. Přesvědčit se o tom můžete při přípravě vepřového paprikáše s pomocí pomalého hrnce. Maso v něm necháme…
Tento recept vykouzlí vaší rodině na tváři úsměv. Vychutnají si totiž velmi jemné maso ve smetanové omáčce, která chutná naprosto božsky! Vyzkoušejte tento nový recept…
Kachní játra po vybalení opláchneme a uložíme před přípravou v lednici. Zeleninovou přílohu připravíme tak, že nakrájíme kedlubnu na kostičky, polovinu karotek nakrájíme…
Kuřecí prsa přeříznemé na větší plátek, naklepeme, osolíme, opepříme,potřeme rozetřeným česnekem, promázneme hořčicí, použila jsem Dijonskou a potřeme připravenou náplní…
Nejdříve vyloupeme hrášek, pokrájíme na jemno polovinu cibule a nakrájíme na kolečka mladou mrkev a petržel.Na pánvičce rozpustíme asi 80 g másla. Na opravdu malé…
Správně připravená čočka je výborným vydatným obědem. Spolu s osmaženou slaninou a cibulí, kořenovou zeleninou a kečupem chutná skvěle. Můžeme ji podávat s vejcem,…
Zemiaky nakrájame na štvrťky,kurča naporcujeme.Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky,cesnak len ošúpeme,necháme v celku.Do plechu dáme zemiaky,cibuľu,cesnak,hojne posypeme…
Hovězí falešnou svíčkovou převážeme motouzem, abychom po uvaření zachovali kulatý tvar masa na řezu. Do hmoždíře dáme lžičku rozmarýnu, tymiánu, hrubozrnné soli, bílého…
Čočku uvaříme s novým kořením a bobkovým listem do měkka. Ke konci přidáme žitnou mouku, pět minut provaříme a dochutíme octem, tymiánem, sušeným česnekem, pepřem a…
Slepici dáme vařit s cibulí a kořením do studené vody. Vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Potom ho z polévky vyndáme, obereme, nakrájíme a spolu s nakrájenou koř.…
Tato tradiční marocká polévka je velmi výživná a krásně voní. Připravíme ji z rajčat, zeleniny, masa, luštěnin a čerstvých bylinek. Můžeme do ní přidat i vejce nebo…
Jen pár surovin stačí k přípravě výborné svačiny. Stroužky česneku krátce povaříme, pak osmažíme na másle a nakonec je rozetřeme na opečené tousty. Česnek na másle se…
Maso nakrájíme jako na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme.Na každý kousek masa položíme šunku a zatočíme do roládky.Roládky na oleji zprudka ze všech stran osmažíme…
Maso umeleme. Žloutky utřeme s máslem, vmícháme do masa, můžeme přidat i trochu mléka, je-li směs hodně hustá. Osolíme a opeříme, přidáme sekanou petrželovou nať,…
Očištěné kuře naporcujeme na čtvrtiny a opláchneme je. Pak kuřecí díly osolíme, opepříme a opečeme na hlubší pánvi, na horkém oleji ze všech stran. Opečené maso vyjmeme…
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky hned je osolíme, opepříme, promícháme a dáme zatím stranou.Mezitím nakrájíme uzené maso na kostičky, dáme ho do misky, dále na…
3 krajíčky toustového chleba jako základ, 5 řad nad sebou, 3 řady postupně se zužující, obmazané křenovým pomazánkovým máslem a na něj přilepená střecha. Bazén je…
Baklažány si vydlabeme tak, aby nám ostal, čo najtenší obal z nich. Spravíme si mahshi nasledovne: 1. ryžu umyjeme, prípadne preberieme a dáme do nádobky/hrnca 2.…
Sumčeka nakrájame na porcie. Osolíme, okoreníme a na oleji opečieme z oboch strán. Vyberieme rybu von a na výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme na kocky…
Náplň: Do 4 vyšších misek položím na dno list zelí, pokryji plátky salámů. Na salám nanesu bramborový salát. Na salát položím další vrstvu salámů vytvarovaných do…
Na oleji speníme múku, miešame, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a varíme cca 15 minút.Kyslú smotanu v miske zahrejeme…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 24. 5. 2024 09:00
Přidáno 23. 5. 2024 19:46
Přidáno 23. 5. 2024 12:30
Císař František Josef I. miloval obyčejný chléb a kyselé mléko, neodolal vařenému hovězímu masu „tafelspitz“
Známé české hospody: Kde je dnes konec Jedové chýši, jež byla kdysi sídlem neřesti?
Jak na smažené zelí podle Aničky z MasterChefa: Odkoukala jsem ho od jednoho českého kuchaře, přiznává soutěžící