Zapečené brambory ve šlehačce se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a nakrájíme na tenoučké půlměsíčky. Omyjeme je a usušíme v utěrce. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji.Malý plech na pečení vymažeme olejem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenoučké půlměsíčky. Omyjeme je a usušíme v utěrce. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji.Malý plech na pečení vymažeme olejem…
Rozehřejme si máslo, na másle opečeme vločky přidáme nastrouhanou mrkev s celerem, které také necháme orestovat. Zalejeme vodou a až začne voda vařit přidáme brambory…
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu na kolečka. Všechno opečeme, zaprášíme moukou, osmahneme,…
Hovězí falešnou svíčkovou převážeme motouzem, abychom po uvaření zachovali kulatý tvar masa na řezu. Do hmoždíře dáme lžičku rozmarýnu, tymiánu, hrubozrnné soli, bílého…
Fazole si přes noc namočíme, slijeme vodu a uvaříme. Kořenovou zeleninu si očistíme, nakrájíme na menší kusy a zalijeme 1 litrem vody. Přidáme nové koření, bobkový list,…
Slepici dáme vařit s cibulí a kořením do studené vody. Vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Potom ho z polévky vyndáme, obereme, nakrájíme a spolu s nakrájenou koř.…
Dozlatova upečená nádivka, která je díky sněhu z bílků nadýchaná, by o Velikonoce neměla na stole chybět. Příjemně voní po uzeném mase a zelený špenát a petrželová nať…
Vepřové plecko naklepeme na tenké plátky, osolíme je a opepříme.V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, cibuli osmažíme dohněda, pak teprve vložíme plátky masa a necháme je…
Z másla, mouky a mléka uvaříme bešamel.Ochutíme majoránkou, česnekem, případně "zeleným", osolíme, přidáme nastrouhaná, nebo drobně nakrájená vajíčka.Ze směsky…
Na olivovém oleji zpěníme na kousky nakrájenou papriku, poté přidáme na půl kolečka nakrájenou červenou cibuli a hrst žampionů. Vše osmahneme do hněda a přidáme sekaná…
Na olivový olej dáme na štvťky nakrájanú cibuľu, pridáme kapary a orestujeme do sklovita. Pridáme šampiňóny, cukety a hrášok - opražíme, 3 min podusíme, pridáme tofu a…
Připravíme misku. Do ní dáme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na malé kousky. K masu přidáme ostatní sypké a tekuté přísady.Nakonec přidáme prolisovaný česnek a ostatní…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, česnek i feferonky nakrájíme na střední, až menší kousky.V pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme feferonku a krátce…
Recept mám od mojí skvělé potencionální tchýně. Jsou to v podstatě holandské řízky, akorát že v Přerově si je ještě vylepšují petrželkou. Já jsem na ně použila směs…
Nejprve v hrnci se 100 ml vody uvaříme pohanku do měkka.Zeleninu očistíme, oloupeme. Mrkev nastrouháme na jemno, cibulku nakrájíme na kolečka, česnek utřeme a…
K přípravě zapečeného květáku podle tohoto receptu nám stačí jen několik surovin. Předvařený a rozmačkaný květák smícháme s ostatními přísadami a zapečeme dorůžova.…
Těstovinovou rýži uvaříme na skus a scedíme. Horkou promícháme se smetanou a celým množstvím jemně nastrouhaného sýra. Mícháme, dokud sýr neobalí všechna zrnka rýže. …
Na pánvi opečeme cibulku do sklovita, přidáme nasekaný česnek, na plátky nakrájené žampiony a opékáme.Později přidáme misku předem namočených hub a podlijeme vodou,…
Deň vopred - večer namočíme fazuľu, druhý deň vodu zlejeme, pridáme čerstvú studenú vodu a privedieme do varu. Prvú vodu z varenia zlejeme a doplníme čerstvou vodou. Ked…
Kedlubny oloupeme, omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do mísy. Přidáme jemně nakrájenou petrželku, na kolečka nakrájenou cibulovou nať, jemně nakrájená…
Z másla a krupice osmahneme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a při mírné teplotě za občasného…
Starši rohliky nakrajime na kosticky, hrst kosticek osmahneme kratce na panvicce na masle a pridame k ostatnym kostickam. Pridame nakrajenou petrzelovou nať,…
Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky, které naložime do marinády a dáme do ledničky. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky a slijeme fazole. Asi po 30…
Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přilejeme těstíčko ze žloutků, zbytku mléka, soli, mouky, petrželové natě a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. …
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39