Jednohubky s pomazánkou z nivy a srdíčkem
Recept ještě nebyl hodnocenJednohubky vhodné nejen pro romantický večer si připravíte velmi snadno a rychle. Niva je typická svou výraznou chutí, která je v pomazánce zjemněna tvarohem a majonézou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednohubky vhodné nejen pro romantický večer si připravíte velmi snadno a rychle. Niva je typická svou výraznou chutí, která je v pomazánce zjemněna tvarohem a majonézou…
Uzenina v kombinaci se sýrem, ředkvičkami a nakládanou okurkou, spolu s octovou zálivkou, vás svou kombinací chutí vtáhne do prostředí Bavorska. Pro doplnění správné…
Mleté vepřové maso, nastrouhaný čedar a čerstvá petrželka jsou základními surovinami pro šťavnatý a dozlatova smažený sekaný řízek plný chuti. Každý milovník řízků by…
Petržlen očistíme, nakrájame na menšie kusy, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou (množstvo vody dáme tak, aby sme dostali krémovú polievku). Varíme cca 15 minút. Potom…
Zemiaky aj bobkovým listom dáme variť do osolenej vody. Pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu a petržlen. K polomäkkým zemiakom pridáme zásmažku, ktorú sme si pripravili z…
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a přidáme mouku, kterou opražíme do světle růžova. Zalijeme 1,5 litrem studeného bujonu a přivedeme k varu.Přidáme fazolky,…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, česnek i feferonky nakrájíme na střední, až menší kousky.V pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme feferonku a krátce…
Ve větší míse smícháme na malé kostičky nakrájené vejce, cibulku, žervé, petrželovou nať, přidáme hořčici, česnek a dle vlastní chutí osolíme, opepříme. Necháme alespoň…
Na oleji s máslem orestujeme nadrobno nakrájený česnek (nebojte se toho množství). Přidáme nakrájenou mrkev a zarestujeme. Přidáme kostku bujónu nebo jen osolíme a…
Rybí maso omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Máslo rozpustíme s olejem a opečeme na něm maso dorůžova, aby byla kůžička křupavá. Pak je přeložíme do pekáčku…
Tradičním tureckým pokrmem je gözleme, placka, kterou můžete naplnit jak nasladko, tak i naslano. Náš recept nabízí rovnou tři varianty náplní. Příprava není nijak…
Drůbeží polévka příjemně zahřeje a posílí. Stačí orestovat mrkev na másle, zalít ji vývarem a na závěr přidat nudle nebo kapání, aby byla polévka dostatečně sytá.…
Pokud s čínskou kuchyní začínáte, zkuste uvařit napřed jednodušší jídla. Toto ocení především milovníci pikantních jídel. Na oleji minutkově připravené orestované…
Běžným způsobem uvaříme rýži a necháme ji vychladnout.Papriky omyjeme, odstraníme semeník a nakrájíme na kostičky. Drobně nakrájíme cibulkou a petrželku. a fazolemi bez…
Vepřová panenka je křehké maso, které si zaslouží jemné a zároveň výrazné doplnění. Tato verze s cuketou a sušenými rajčaty v krémové omáčce spojuje svěží letní zeleninu…
Mlíčí vaříme v cca 1,5 l vody 10 minut. Uvařené rozmačkáme vidličkou a vložíme zpět do vývaru.Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme. Opečeme nasucho na nepřilnavé…
Čerstvé houby podusíme na oleji (sušené nejdříve namočíme na 15 minut do vody). Přidáme pórek nakrájený na kolečka a zalijeme 300 ml vody, přidáme koření podle chuti a…
Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, přidáme jemně nasekanou cibuli a petrželovou nať, citrónovou šťávu. Na to položíme porce ryby, které osolíme,…
Na sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Hrnec potom odstavíme bokem a vmícháme papriku a moukou. Vzniklou zásmažku zalijeme 1,5 - 2 litry vody, přidáme…
Zemiaky nakrájame na menšie kocky, pridáme sušené alebo čerstvé nakrájané huby, zalejemwe vodou, osolíme a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké.Na oleji opražíme nakrájanú…
Z tuňáka slijeme šťávu a dáme do misky, rozmačkáme ho vidličkou, přidáme mozzarellu, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle.Dále přidáme vejce, hořčici, prolisovaný…
Hovězí kližku si nakrájíme na silnější plátky a lehce na okraji nakrojíme, aby se nám příliš při dušení nekroutila. Plátky kližky potřeme olejem, opepříme a bohatě…
Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso…
Játra omyjte, zbavte blan a nakrájejte na proužky, opepřete, posypejte kmínem, osmažte na oleji a vyndejte na předehřátý talíř. Ve výpeku osmažte cibuli nakrájenou na…