Krůtí frikasé
Recept ještě nebyl hodnocenNa tuku vyškvaříme drobně nakrájenou uzenou slaninu.Naporcované maso opečeme po obou stranách na slanině a odložíme na teplé místo.Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na tuku vyškvaříme drobně nakrájenou uzenou slaninu.Naporcované maso opečeme po obou stranách na slanině a odložíme na teplé místo.Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou…
Telecí kosti se solí a mrkví uvaříme. Čím déle vaříme, tím bude vývar silnější. Vývar přecedíme, sebereme všechen tuk.Do vývaru rozmačkáme vidličkou mrkev, přidáme na…
Zeleninu pomeleme, cibuli pokrájíme a na tuku podusíme asi 5 minut. Přidáme sůl, odstavíme a trochu zchladlé natlačíme do sklenic a uzavřeme. Hodí se do polévek, pod…
Na kostičky nakrájené tofu dáme do hlubší uzavíratelné nádoby, přidáme cca 70 ml smetany a ponorným mixérem rozmixujeme. K rozmixovanému tofu přidáme na drobné kostičky…
Lilkové závitky s kuřecím masem, voňavým česnekem, rozpuštěným sýrem a čerstvou petrželkou jsou skvělou volbou pro lehký a lahodný oběd či večeři. Vytváří kombinaci…
Kedlubna je všestranná a pro zdraví velmi prospěšná zelenina. Na másle připravená kedlubna je výborná sama o sobě, zkuste si ji ale připravit s opečenou krkovičkou…
Na rozehřáté máslo položíme plátky šunky, které zlehka opečeme. Na opečenou šunku rozklepneme 3 vejce opatrně tak, aby se bílky nesmíchaly se žloutky. Lehce osolíme,…
Maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a vše osolíme a opepříme a necháme chvilku odležet. Do hrnce si dáme asi 2 lžíce oleje a opečeme na něm do zlatova…
Recepty podle ČSN mají stále své kouzlo. Inspirujte se a připravte tento skvělý holandský salát. Je skvělou kombinací sýru, salámu, vajíček, nakládané papriky a zálivky…
Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špičku) dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná…
Srdce pečlivě očistíme a nakrájíme na tenké plátky.Slaninu nakrájíme na menší špalíčky, dáme ji do kastrolu a pomalu škvaříme.Když je do sklovita, přidáme máslo a olej …
Maso smícháme se všemi ingrediencemi, podle potřeby zahustíme strouhankou. Mokrýma rukama tvoříme placičky, které smažíme na oleji dorůžova. Podáváme s opečenými…
Mražené mušle nechat rozmrazit, propláchnout studenou vodou a nechat v sítu okapat.Zeleninu nakrájet, cibuli nadrobno, česnek na plátky, papriky na proužky, mrkev a…
Drůbeží polévka příjemně zahřeje a posílí. Stačí orestovat mrkev na másle, zalít ji vývarem a na závěr přidat nudle nebo kapání, aby byla polévka dostatečně sytá.…
Tento recept vykouzlí vaší rodině na tváři úsměv. Vychutnají si totiž velmi jemné maso ve smetanové omáčce, která chutná naprosto božsky! Vyzkoušejte tento nový recept…
Z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme zeleninovým vývarem a povaříme.Přidáme pohanku, petrželovou nať, osolíme a vaříme do změknutí pohanky.Můžeme dochutit Vegetou.
Hledáte recept na vydatnou večeři, hotovou během chvilky? Připravte si šumavskou topinku. Dobře očesnekovaná topinka, s míchanými vajíčky, šunkou a hojně posypaná…
Zbyl vám hrnek vařené rýže? Připravte ji s restovanou zeleninou. Pikantní cuketa, rajčata a papriky doplní rýži a vytvoří nový, plnohodnotný pokrm, který můžete podávat…
Šťavnaté jehněčí maso pomalu pečené se sladkými švestkami vytváří dokonale vyváženou kombinaci chutí. Tento slavnostní pokrm potěší gurmány i při výjimečných…
Připravíme, maso které zatím nakrájíme na kusy. Na pánvi smažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli spolu s česnekem, který jsme oloupali a najemno nasekali.V míse…
Veškerou očištěnou zeleninu pomeleme na masovém strojku. Pomletou směs důkladně ve velké míse promícháme se solí a dáme na 24 hodin do chladna uležet.Pak směs plníme do…
Srnčí odblaníme, osolíme, opepříme, přelijeme ze všech stran olejem a necháme odležet 2 hodiny(u kýty to stačí).Mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme. Na másle…
Rozpustíme si v kastrůlku máslo a přidáme mouku. Mícháme a smažíme cca 3 minuty. Pak přilejeme mléko, petželku, špetku muškátového oříšku, sůl, pepř a metlou rozšleháme,…