Fazolky s rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenParadajky sparíme a ošúpeme, pokrájame, fazuľové struky očistíme, zbavíme prípadných fúzikov a pokrájame. Cibuľu pokrájame na kocky a dáme na olej speniť, pridáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Paradajky sparíme a ošúpeme, pokrájame, fazuľové struky očistíme, zbavíme prípadných fúzikov a pokrájame. Cibuľu pokrájame na kocky a dáme na olej speniť, pridáme…
Krůtí řízky mírně naklepeme, nařízneme, osolíme a vložíme do marinády z výše uvedených surovin, necháme odležet přes noc. Smažíme na rozpáleném oleji, nejprve zprudka,…
Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody a cukr. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi300 ml…
Pripravíme si zo všetkých ingrediencií cesto, ktoré necháme v mikrotenovom sáčku odpočívať pri izbovej teplote, nedávame do chladu. Fazuľu zmiešame s varenými zemiakmi…
Palce odblaníme, bohatě osolíme a opepříme. Potřeme každý palec lehce rozpuštěným sádlem a posypeme velmi jemně nasekaným rozmarýnem. Každou porci takto ochuceného palce…
Tento recept vykouzlí vaší rodině na tváři úsměv. Vychutnají si totiž velmi jemné maso ve smetanové omáčce, která chutná naprosto božsky! Vyzkoušejte tento nový recept…
Kedlubna je všestranná a pro zdraví velmi prospěšná zelenina. Na másle připravená kedlubna je výborná sama o sobě, zkuste si ji ale připravit s opečenou krkovičkou…
Oloupané brambory uvaříme téměř do měkka. Nasekáme na drobné kousky.Dáme nahrubo nasekanou cibuli na pánev, přidáme brambory a na sádle smažíme.Osolíme, opepříme.Přidáme…
Omáčka: ovoce, víno, med a hřebíček přivedeme k varu a pak na mírnějším ohni asi 20 minut redukujeme - občas zamícháme, ke konci hlídáme. Když směs zhoustne, osolíme a…
Vo velkom kastrole na strednom ohni rozohrejeme maslo a 150ml smotany. Znizime teplotu a slabo varime asi 1 1/2 minuty, kym zmes trochu nezhustne.Medzitym dame do…
Kachna po šumavsku je pečená ve vlastní šťávě a přelitá omáčkou z restovaných žampionů, cibulek a šunky. Tato úprava kachny může být vhodnou variantou pro ty, kteří…
Z kuřecího masa můžeme vykouzlit spoustu skvělých pokrmů. Směs kuřecího masa na karí se zázvorem a kokosovým mlékem má jemně pikantní chuť, která je typická pro indickou…
Zemiaky nakrájame na menšie kocky, pridáme sušené alebo čerstvé nakrájané huby, zalejemwe vodou, osolíme a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké.Na oleji opražíme nakrájanú…
Ve větší míse smícháme na malé kostičky nakrájené vejce, cibulku, žervé, petrželovou nať, přidáme hořčici, česnek a dle vlastní chutí osolíme, opepříme. Necháme alespoň…
Náplň: Do 4 vyšších misek položím na dno list zelí, pokryji plátky salámů. Na salám nanesu bramborový salát. Na salát položím další vrstvu salámů vytvarovaných do…
Starši rohliky nakrajime na kosticky, hrst kosticek osmahneme kratce na panvicce na masle a pridame k ostatnym kostickam. Pridame nakrajenou petrzelovou nať,…
Zdravé a tučné avokádo je ideální surovinou pro přípravu jednoduché pomazánky. Stačí ho rozmačkat, smíchat s uvařenými vejci, jarní cibulkou a petrželkou a je hotovo.…
Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova vypečená. Taková by měla být perfektní velikonoční nádivka s vůní uzeného masa a spoustou zelených bylinek. Tradičně se peče na…
Máslová krupková polévka je tradiční česká polévka, která spojuje jemnost másla s výživností krup. Tento pokrm je oblíbený pro svou jednoduchost a sytost, kdy kroupy…
Klasickou českou bramboračku připravíme ze zásmažky zalité vývarem, do kterého přidáme dostatek zeleniny a houby. Polévku ochutíme kmínem, česnekem, majoránkou a…
Lahodná voňavá provensálská polévka s majonézovou omáčkou Rouille, sýrem a bagetovými krutony vás překvapí dokonalou, lehce pikantní chutí. Jako základ poslouží silný…
Lahodná voňavá provensálská polévka s majonézovou omáčkou Rouille, sýrem a bagetovými krutony vás překvapí dokonalou, lehce pikantní chutí. Jako základ poslouží silný…
Ruzickovy kel predvarime v osolenej vode. Zlejeme vodu a dame vychladnut. Mlete maso zmiesame s vajickom ochutime sol , korenie, na drobno nakrajany petrzlen a jeden…