Hovězí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí polévka je nepostradatelnou součástí slavnostních obědů i pomocníkem a zázračným lékem v době nemocí z nachlazení. A již celá léta patří právem mezi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 402 kJ / 335 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 0,60 g |
–– mononenasycené | 0,30 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hovězí polévka je nepostradatelnou součástí slavnostních obědů i pomocníkem a zázračným lékem v době nemocí z nachlazení. A již celá léta patří právem mezi…
Vydatná a hustá polévka plná zeleniny vás rozhodně zahřeje a zasytí. Její příprava je velmi snadná a zvládne ji tak i začátečník. Na vůni i chuť přidáme sušené houby a…
Talíř horkého slepičího vývaru nejen zasytí, ale dovede i léčit - pomůže nám od rýmy a nachlazení, dodá sílu a skvěle zahřeje. Aby byl vývar správně silný, je důležité…
Kosti dáme vařit do studené vody s cibulí, česnekem a kořením. Vaříme pomalu (táhneme) asi 1,5 hodiny.Mezitím v osolené vodě uvaříme polévkové nudle (sypeme je do vařící…
Drůbeží polévka příjemně zahřeje a posílí. Stačí orestovat mrkev na másle, zalít ji vývarem a na závěr přidat nudle nebo kapání, aby byla polévka dostatečně sytá.…
Silný slepičí vývar s nudlemi je tradiční pokrm, který nabízí bohatou a intenzivní chuť díky dlouhému vaření kvalitního slepičího masa a čerstvé zeleniny. Tento vývar je…
Toto je vydatná a aromatická polévka, která kombinuje bohatou chuť uzeného masa s jemnými nudlemi a lahodnými domácími knedlíčky. Tento tradiční pokrm je oblíbený pro…
Vepřové kosti a vepřové žebro vložíme do vody a necháme zavařit. Shora odstraníme pěnu a sraženiny, přidáme sůl, koření, očistěnou zeleninu, libeček a pozvolna dále…
Polévka má zlatavou barvu a s jemnými nudlemi je velmi dobrá. Pokud máme, můžeme přistrouhat k mrkvi i kousek petržele a celeru, nebo do talíře přidat i strouhaný sýr.
Tato tradiční marocká polévka je velmi výživná a krásně voní. Připravíme ji z rajčat, zeleniny, masa, luštěnin a čerstvých bylinek. Můžeme do ní přidat i vejce nebo…
Silný kuřecí vývar z křídel provoněný slaninou a divokým kořením chutná výtečně. Díky štědré porci nudliček tato polévka opravdu zasytí. Nudličky uvaříme zvlášť, aby…
Pro naše končiny je drůbeží vývar velmi tradiční polévkou. S tímto receptem se můžete přenést o kousek dál na východ, do exotické Asie a připravit si jednu z jejich…
Silný kuřecí vývar vás postaví na nohy v každé situaci. Dopřejte mu dostatek času a vařte jej velmi pomalu. Na výsledné chuti se to projeví. Čerstvé bylinky dají polévce…
Maso nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a špetkou pepře do měkka.Z vývaru odstraníme všechen přebytečný tuk.Přidáme na kostičky…
Nudle dáme uvařit na mírně osolené vody. Mezitím rozpustíme máslo a přidáme strouhanku., osmažíme (nepřipálit), přidáme med a pomalu necháme rozpustit (už nesmažíme ani…
Maso dáme do studené vody, přidáme koření, sůl, přivedeme k varu, vložíme kořenovou zeleninu a zvolna vaříme doměkka.Zhruba 20 minut před koncem přidáme ostatní zeleninu…
Kuřecí stehna omyjeme, vložíme do hlubokého hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkové listy, nové koření, sůl a vaříme minimálně 2 hodiny.Uvařené maso, bobkový…
Slepici omyjeme a dáme vařit se solí a kořením. Vaříme pomalým varem do měkka podle velikosti slepice. Když už je poloměkká přidáme zeleninu a dovaříme.Polévkové nudle…
Cuketu, očištěnou mrkev a brambory nakrájíme na kostky. Cibulku na kousky a zelenou část odložíme.Na másle orestujeme cibulku, mrkev a brambory. Zalijeme vývarem a…
Maso s kořením a solí vaříme ve vodě, k téměř měkkému přidáme rozpůlenou cibuli, česnek a zeleninu vcelku a dovaříme do měkka. Vývar scedíme a zavaříme do něj nudle a…
Slepici vaříme v osolené vodě, přidáme kuličky koření i bobkový list. Vaříme do změknutí masa, ale nepřeváříme, aby se maso dalo použít na další pokrmy. Já vařím v…
Červenou řepu předem uvaříme doměkka. Necháme vychladnout, oloupeme a polovinu nakrájíme na kousky. Druhou polovinu můžeme schovat do mrazničky na příště.Hovězí maso…
Hovězí maso dobře opláchneme a vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a na začátku, když dojde k varu, sebereme z hladiny sraženou…
Kuřecí skelety uvaříme ve vodě. Do vzniklého vývaru uděláme za pomocí dvou lžiček noky z polotovaru, který byl dochucen utřeným česnekem a majoránkou. Vaříme na mírném…