Hovězí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí polévka je nepostradatelnou součástí slavnostních obědů i pomocníkem a zázračným lékem v době nemocí z nachlazení. A již celá léta patří právem mezi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 402 kJ / 335 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 0,60 g |
–– mononenasycené | 0,30 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hovězí polévka je nepostradatelnou součástí slavnostních obědů i pomocníkem a zázračným lékem v době nemocí z nachlazení. A již celá léta patří právem mezi…
Vydatná polévka plná zeleniny a nudlí, která vás nikdy neomrzí. Její příprava je velmi snadná a zvládne ji tak i začátečník. Sušené houby ji navíc dodají výraznější chuť…
Talíř horkého slepičího vývaru nejen zasytí, ale dovede i léčit - pomůže nám od rýmy a nachlazení, dodá sílu a skvěle zahřeje. Aby byl vývar správně silný, je důležité…
Drůbeží polévka příjemně zahřeje a posílí. Stačí orestovat mrkev na másle, zalít ji vývarem a na závěr přidat nudle nebo kapání, aby byla polévka dostatečně sytá.…
Silný kuřecí vývar z křídel provoněný slaninou a divokým kořením chutná výtečně. Díky štědré porci nudliček tato polévka opravdu zasytí. Nudličky uvaříme zvlášť, aby…
Kosti dáme vařit do studené vody s cibulí, česnekem a kořením. Vaříme pomalu (táhneme) asi 1,5 hodiny.Mezitím v osolené vodě uvaříme polévkové nudle (sypeme je do vařící…
Vepřové kosti a vepřové žebro vložíme do vody a necháme zavařit. Shora odstraníme pěnu a sraženiny, přidáme sůl, koření, očistěnou zeleninu, libeček a pozvolna dále…
Polévka má zlatavou barvu a s jemnými nudlemi je velmi dobrá. Pokud máme, můžeme přistrouhat k mrkvi i kousek petržele a celeru, nebo do talíře přidat i strouhaný sýr.
Hřejivá, poctivá a plná zeleniny – taková polévka nikdy nezklame. Jednoduchý zeleninový vývar s mrkví a bramborami doplní křupavá cuketa, poctivé nudle a jemné…
Silný slepičí vývar s nudlemi je tradiční pokrm, který nabízí bohatou a intenzivní chuť díky dlouhému vaření kvalitního slepičího masa a čerstvé zeleniny. Tento vývar je…
Kuřecí skelety uvaříme ve vodě. Do vzniklého vývaru uděláme za pomocí dvou lžiček noky z polotovaru, který byl dochucen utřeným česnekem a majoránkou. Vaříme na mírném…
Toto je vydatná a aromatická polévka, která kombinuje bohatou chuť uzeného masa s jemnými nudlemi a lahodnými domácími knedlíčky. Tento tradiční pokrm je oblíbený pro…
Pro naše končiny je drůbeží vývar velmi tradiční polévkou. S tímto receptem se můžete přenést o kousek dál na východ, do exotické Asie a připravit si jednu z jejich…
Tato tradiční marocká polévka je velmi výživná a krásně voní. Připravíme ji z rajčat, zeleniny, masa, luštěnin a čerstvých bylinek. Můžeme do ní přidat i vejce nebo…
Nakrájenou cibulku zpěníme na 20 g másla, přidáme nakrájené houby a podusíme s kmínem.Ze zbývajícího másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem (ten může…
Maso s kořením a solí vaříme ve vodě, k téměř měkkému přidáme rozpůlenou cibuli, česnek a zeleninu vcelku a dovaříme do měkka. Vývar scedíme a zavaříme do něj nudle a…
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Pokud není čas, neloupeme, jen omyjeme a rovnou krájíme.Petržel omyjeme a svazek svážeme. Snažím se omotat jedním…
Slepici omyjeme a dáme vařit se solí a kořením. Vaříme pomalým varem do měkka podle velikosti slepice. Když už je poloměkká přidáme zeleninu a dovaříme.Polévkové nudle…
Maso dáme do studené vody, přidáme koření, sůl, přivedeme k varu, vložíme kořenovou zeleninu a zvolna vaříme doměkka.Zhruba 20 minut před koncem přidáme ostatní zeleninu…
Silný kuřecí vývar vás postaví na nohy v každé situaci. Dopřejte mu dostatek času a vařte jej velmi pomalu. Na výsledné chuti se to projeví. Čerstvé bylinky dají polévce…
Horký vývar s plnou chutí voní po divokém koření, hovězím mase a zelenině. Servírujte s uvařenými nudlemi a posypané sekanou petrželovou natí. Polévka, která vás zahřeje…
Nudle dáme uvařit na mírně osolené vody. Mezitím rozpustíme máslo a přidáme strouhanku., osmažíme (nepřipálit), přidáme med a pomalu necháme rozpustit (už nesmažíme ani…
Červenou řepu předem uvaříme doměkka. Necháme vychladnout, oloupeme a polovinu nakrájíme na kousky. Druhou polovinu můžeme schovat do mrazničky na příště.Hovězí maso…
Na pánvičku si dáme prolisovaný česnek s olejem, trošku opečeme. Hrnec odstavíme z ohně, přidáme hladkou mouku, vařečkou rozmícháme. Jíšku osmažíme dozlatova. Hrnec si…