Vydatný kuřecí vývar

Martina246 Kuchařka: Martina246

Doba přípravy: 4 hodiny Polévky 5 názorů

Suroviny

kuřecí skelet
3 mrkve
3 petržele
kousek celeru
1 větší cibule
6 stroužků česneku
libeček
hladkolistá petržel
celý pepř
kuličky nového koření
2 lžičky soli
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Skelet vložíme do studené vody a počkáme, než začne vařit. Sbíráme pěnu a před varem ihned stáhneme na nejmenší plamen, aby se vývar nezakalil.

  2. Poté přidáme veškerou zeleninu. Mrkev necháme vcelku a zbytek zeleniny překrájíme. Přidáme koření, sůl a vaříme takto pomalu klidně 3,5 hodiny.

  3. Polévku přecedíme, obereme maso, nakrájíme mrkev na kolečka a vrátíme do polévky. Nakonec do polévky zavaříme na drobno nakrájenou hladkolistou petržel. Polévku podávám s nudlemi.

Poznámka

A hlavně žádný masox.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vydatný kuřecí vývar

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Martina246: děkuji za odpověď.

    Odpovědět

  • Martina246 Martina246(autorka receptu)

    ivulinka: krásný vývar pro pět lidí

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Martina246: kolik litrů vydatného vývaru je z tohoto množství surovin?

    Odpovědět

  • Martina246 Martina246(autorka receptu)

    Petrželku nevařím. nakrájím a odstavím. vařím většinou sobotu nebo neděli. Tuto polévku takto milujeme a at si každý vaří jak chce. Já mám kuřecí skelet plný masa. Mám kuřata z domácího chovu tak si to naporcuji jak chci..Tak jeden uplně stačí, protože když jeětě oberu maso tak je pěkně hutna...přeji krásný den

    Odpovědět

  • casino casino

    "Vydatný kuřecí vývar"
    ...vařívám i 2x týdně: pro smečku, pro mražák, pro sebe :-)
    Vydatný??? No, nepíšete kolik těch ptačích kostřiček...
    Na množství zeleniny dávám MINIMÁLNĚ 3 skelety...
    Místo velké cibule dávám menší cibuličky (samozřejmě i se slupkou)...
    Česneku dávám polovic... zato přidávám bobek...
    Zeleninu (vyjma cibule) vyhazuji a když, tak ke konci přidám čerstvou, nakrájenou...
    ...a petrželku opravdu vaříte? :-O

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo