Slepičí vývar - pro nejmenší

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Pro děti 0 názorů

Suroviny

slepice
voda
sůl
2 menší mrkve
hrst petržele kořene
hrst celeru
hrst polévkových nudlí
petržel nať
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Slepici dáme do vody se solí a uvaříme do měkka, až se bude maso téměř rozpadat. Scedíme, vývar uschováme a maso obereme (můžeme ho např. použít na perkelt). Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kousky.

  2. Ze scezeného vývaru odebereme 1 naběračku do kastrůlku, přidáme 2 naběračky kojenecké vody, nakrájenou zeleninu, přivedeme k varu a vaříme, než je veškerá zelenina měkká.

  3. Do polévky dáme nudle a povaříme je, až budou hotové.

  4. Na závěr přidáme špetku petržele nati a necháme ještě pár minut povřít.

Poznámka

Vhodnost dle zavedených surovin.

Čirý vývar ředím, protože samotný by byl příliš silný - vařím farmářskou slepici, která je hodně masitá.

Soli podle velikosti slepice - na 1/2 velké slepice ve velkém kastrolu jsem dávala 1 čajovou lžičku.

Pokud máme uvařené nudle, můžeme je přidat do vývaru už hotové. Měla jsem nudle, které se vaří pár minut, tak jsem je ve vývaru rovnou uvařila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Slepičí vývar - pro nejmenší

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: slepičí vývar slepici čirý vývar čirý slepičí vývar slepičí vývar čirý

Zapomněl/a jsem heslo