Hovězí vývar s hráškem, masem a nudlemi

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 3 hodiny 6 porcí Polévky 8 názorů

Suroviny

700 g hovězího žebra nebo pupku
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
200 g mraženého mladého hrášku
nudle
nové koření
bobkový list
sůl
celý pepř
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso dobře opláchneme a vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a na začátku, když dojde k varu, sebereme z hladiny sraženou bílkovinu (šedá pěna).

  2. Poté co se už netvoří šedá pěna, vložíme k masu na hrubo nakrájenou kořenovou zeleninu, celou cibuli i s jednou vrstvou slupky, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.

  3. Vaříme na mírném ohni lehkým varem zakryté cca 2 -3 hodiny. Po hodině vaření vytáhneme z polévky kořenovou zeleninu, mrkev si nakrájíme na kostičky a ostatní zeleninu nepoužijeme.

  4. Hotový vývar přecedíme a nakrájíme do něj pěkné libové kousky uvařeného hovězího masa a přidáme na malé kousky si nakrájenou uvařenou mrkev a mražený hrášek. Necháme cca 2-3 minutu provařit a poté již jen vychutnáváme lahodný vývar.

  5. Tenké nudle si uvaříme dle návodu na obalu zvlášť a vložíme množství dle zvyku strávníka na dno talíře a přelijeme vřelým vývarem. Dozdobíme sekanou petrželovou natí.

Poznámka

Do podzimního počasí ideální polévka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 183 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí vývar s hráškem, masem a nudlemi

  • Pajaska Pajaska

    Nad hovězí vývar není,výborná polévka.Z oháňky je super.:yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Meszarosovabolya Meszarosovabolya

    To je vývar, ktorý zahreje kedykoľvek:-p+6:yes::-))

    Odpovědět

  • Moshe Moshe

    Hovadzí vývar robíme síce málo, skor zo špykových kostí s trochou masa, ale po slepacej polievke je to to najlahodnejsie co mam rad.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám taky, tyhle vývary jsou prostě :-p:-p:-p:yes::yes:
    Občas použiju i oháňku

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tento opravdu lahodný vývar:-psi vychutnáváme už hodně let a asi nikdy se nám neomrzí;-)Vidím,že dnes mělo Brno i Zlín stejné chutě:-))jen u nás s kapáním:-8+3:yes::yes:a fotka jako vždy na jedničku:-KMoje přidaná konkurovat nemůže:-*ale smazat se může:-))

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Omáčku? Zcela bez šance, vařené hovězí maso zbožňuje moje žena jen tak s chlebem a kremžskou hořčicí;-);-);-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, náhodička-teď jsem ho dovařila na zítřek, úplně stejně, jen místo hrášku v ní mám zelené fazolky a jen nudle zavařím až zítra;-)
    Z toho uvařeného masa budeš jistě dělat nějakou omáčku ne, já ano, jen ještě nejsem rozhodnutá jakou. Dávám 2.boda:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-D Jako by to tu přede mnou leželo naživo! Nádherná fotka:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí polévka s nudlemi vývar z hovězího masa jak uvařit hovězí vývar hovězí vývar recept vývar s nudlemi kuřecí vývar s hráškem hovězí polévka s masem hovězí polévka s hráškem hovězí nudlová polévka vývar bez masa hovězí vývar hovězí vývar z zeber hovezi vyvar s ryži a hraskem sýrová omáčka s nudlemi co uvařit z hovězího masa recepty hovězí pupek a žebro kureci vyvar s masem a nudlemi vyvar a zeleninovy vyvar s hraskem hovězí maso, vývar

Zapomněl/a jsem heslo