Hovězí vývar s hráškem, masem a nudlemi

Polévky Doba přípravy: 3 hodiny 10 názorů

Polévky Doba přípravy: 3 hodiny 10 názorů

Suroviny 6 porcí

700 g hovězího žebra nebo pupku
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
200 g mraženého mladého hrášku
nudle
nové koření
bobkový list
sůl
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso dobře opláchneme a vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a na začátku, když dojde k varu, sebereme z hladiny sraženou bílkovinu (šedá pěna).

  2. Poté co se už netvoří šedá pěna, vložíme k masu na hrubo nakrájenou kořenovou zeleninu, celou cibuli i s jednou vrstvou slupky, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.

  3. Vaříme na mírném ohni lehkým varem zakryté cca 2 -3 hodiny. Po hodině vaření vytáhneme z polévky kořenovou zeleninu, mrkev si nakrájíme na kostičky a ostatní zeleninu nepoužijeme.

  4. Hotový vývar přecedíme a nakrájíme do něj pěkné libové kousky uvařeného hovězího masa a přidáme na malé kousky si nakrájenou uvařenou mrkev a mražený hrášek. Necháme cca 2-3 minutu provařit a poté již jen vychutnáváme lahodný vývar.

  5. Tenké nudle si uvaříme dle návodu na obalu zvlášť a vložíme množství dle zvyku strávníka na dno talíře a přelijeme vřelým vývarem. Dozdobíme sekanou petrželovou natí.

Poznámka od kuchařky

Do podzimního počasí ideální polévka.

Komentáře k receptu Hovězí vývar s hráškem, masem a nudlemi

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    JosefZeravicky: " neb je dobře povrchove ošetřeno"...no, když si představím kolik tlapek na něj sahalo...omyji...

    Odpovědět

  • JosefZeravicky JosefZeravicky

    PŘEJU PĚKNÝ DEN.
    Jé to e pěkný receptík , a úplně sním souzím.
    Jenom když jsem ho podle receptiku zkoušel, tak mi toho hrášku přišlo dos, , tak až to příště budu dělat, dám tam jen asi třetinu. ( je mi jasné co je mladý hrášek a pokročilejší hrášek)
    Kdo hospodaří s doácím hráškem, tak třeba semnou bude souhlasit, že přináší krásnou sladkost, ale ta nemůže hovězí vývar překrýt.
    A plně souhlasím, kdo chce dorý vývar, je tu spolehlivý recept.
    JEN JSEM OD VÝROBCŮ MASA VYŠETL, ŽE NENÍ DOBRÉ MASO UMÝVAT, ŽE MU TO NAOPAK ,,NEVÍM PROČ NESEDÍ.. NEB JE DOBŘE POVRCHOVĚ OŠETŘENO.
    Dávám do placu diskusi a díky za dobrý návod na vývar.
    ,,TOŠ TAK ,,

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Nad hovězí vývar není,výborná polévka.Z oháňky je super.:yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Meszarosovabolya Meszarosovabolya

    To je vývar, ktorý zahreje kedykoľvek:-p+6:yes::-))

    Odpovědět

  • Moshe Moshe

    Hovadzí vývar robíme síce málo, skor zo špykových kostí s trochou masa, ale po slepacej polievke je to to najlahodnejsie co mam rad.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám taky, tyhle vývary jsou prostě :-p:-p:-p:yes::yes:
    Občas použiju i oháňku

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tento opravdu lahodný vývar:-psi vychutnáváme už hodně let a asi nikdy se nám neomrzí;-)Vidím,že dnes mělo Brno i Zlín stejné chutě:-))jen u nás s kapáním:-8+3:yes::yes:a fotka jako vždy na jedničku:-KMoje přidaná konkurovat nemůže:-*ale smazat se může:-))

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Omáčku? Zcela bez šance, vařené hovězí maso zbožňuje moje žena jen tak s chlebem a kremžskou hořčicí;-);-);-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Otíku, náhodička-teď jsem ho dovařila na zítřek, úplně stejně, jen místo hrášku v ní mám zelené fazolky a jen nudle zavařím až zítra;-)
    Z toho uvařeného masa budeš jistě dělat nějakou omáčku ne, já ano, jen ještě nejsem rozhodnutá jakou. Dávám 2.boda:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-D Jako by to tu přede mnou leželo naživo! Nádherná fotka:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí polévka s nudlemi vývar z hovězího masa jak uvařit hovězí vývar hovězí vývar recept vývar s nudlemi kuřecí vývar s hráškem hovězí polévka s masem hovězí polévka s hráškem co uvařit z hovězího masa hovězí nudlová polévka vývar bez masa hovězí vývar hovězí vývar z zeber hovezi vyvar s ryži a hraskem sýrová omáčka s nudlemi hovězí na hrášku recepty hovězí pupek a žebro kureci vyvar s masem a nudlemi vyvar a zeleninovy vyvar s hraskem