Sváteční slepičí polévka

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut 6 porcí Polévky 16 názorů

Suroviny

1 celá slepice
mrkev
petržel
celer
4 kuličky nové koření
2 ks bobkový list
4 kuličky celý pepř
jarní cibulka
nudle
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slepici pořádně očistíme a naporcujeme.

  2. Do hrnce dáme studenou vodu a vložíme díly slepice.

  3. Na malém plameni vývar táhneme k bodu varu.

  4. Jakmile se začne srážet bílkovina na povrchu vývaru tak ji odstraníme a vložíme na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř a osolíme.

  5. Nadále vaříme tak, že vývar jen probublává v zakrytém hrnci.

  6. Až je slepice uvařena (dle stáří slepice) cca 2 hodiny, tak vývar scedíme a do čistého vývaru vložíme mrkev, na kostičky nakrájená prsa ze slepice, pokrájenou jarní cibulku a nudle.

  7. Pomalu vaříme do změknutí nudlí a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sváteční slepičí polévka

  • chocolate chocolate

    Petra:Delam to stejne.
    Rychle lze tuk vysrazet i kostkou ledu zabalenou v gaze.

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Vývar dělám vždy den dopředu, přecedím ho, nechám zchladnout a poté dám do lednice, druhý den seberu tuk lžící, a dám vše ostatní - maso na kousky, zeleninu... Nemám ráda mastný vývar, takže to tak dělám pokaždé. :-)
    Papírovou utěrkou jsem to zkoušela jednou a není to ono... Navíc namáčet papírovou utěrku do polévky není nic moc :o)

  • casino casino

    majka-24:
    Zda bude moc mastná?
    Bude:-)

    No, tuk lze posbírat opatrně naběračkou (či PL). V užší nádobě se to dělá lépe.
    Nebo jak píše Petra: - toť nejefektivnější, avšak časově nejnáročnější způsob.
    Nebo tuk vyplavit;-)
    Ááá nééébo: někteří zoufalci "odsají" tuk pomocí papírových kuchyňských utěrek:-8

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    majka-24: já to dělám u vývarů tak, že po zchlazení vývaru seberu tuk, který se na povrchu usadil a ztuhnul.

  • majka-24 majka-24

    casino:nebude pak moc mastná?

  • casino casino

    Majka:
    4

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Kolik tak slepic budu potřebovat na 10-15 litrů polévky?

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Kolik slepic budu potřebovat na 15 litrů polévky?

  • miki miki(neregistrovaný)

    dobrý :yes:, akorát ty prsa a stehýnka použiju jinak - na slepici na paprice (mňam :-)), a do polévky nakrájím ostatním maso, které jsem obral z kostí - moje oblíbená polévka :-!

  • hazel hazel

    Slepici polevka je u nas velice oblibena. Tuto bych si hned dala ,tudiz jsem ji hned pridala na nas jidelnicek na pristi tyden.
    Dik za recepis

  • savlinka savlinka

    Zdena:také nudle vařím jako ty;-)

  • Zdena Zdena(neregistrovaná)

    Nudle doporučuji vařit zvlášť.;-) Nudle nikdy nevařím v polévce, protože nudle polévku "zamoučí". Nudle vařím v osolené vodě zvlášť - v jiném hrnci. A po uvaření je scedím a ještě propláchnu studenou vodou. Nechám na sitku okapat a až pak je vkládám do vývaru. A to je pak sváteční polévka se vším všude.:-p

  • Koubkova Koubkova

    :-p:yes:

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Proběhla výměna fotek ;-);-);-)

  • Irrena Irrena

    Otto na tu bych teď měla velikou chuť:yes::yes:

1 2

Tématické fráze: slepici polevka slepičí vývar slepičí polévka recept polevka ze slepice slepičí vývar recept sváteční polévky recept na slepici polevku sváteční polévka slepičí polévka videorecept vývar ze slepice polévka slepičí slepici polivka recept slepičí polévka silná slepičí polévka slepice na polévku slepici polevka recepty slepičípolévka slepičí polévka v pomalém hrnci vaříme slepici slepičí vývar pohlreich

Zapomněl/a jsem heslo