Sváteční slepičí polévka

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 120 minut 6 porcí Polévky 16 názorů

Suroviny

1 celá slepice
mrkev
petržel
celer
4 kuličky nové koření
2 ks bobkový list
4 kuličky celý pepř
jarní cibulka
nudle
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slepici pořádně očistíme a naporcujeme.

  2. Do hrnce dáme studenou vodu a vložíme díly slepice.

  3. Na malém plameni vývar táhneme k bodu varu.

  4. Jakmile se začne srážet bílkovina na povrchu vývaru tak ji odstraníme a vložíme na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, nové koření, bobkový list, celý pepř a osolíme.

  5. Nadále vaříme tak, že vývar jen probublává v zakrytém hrnci.

  6. Až je slepice uvařena (dle stáří slepice) cca 2 hodiny, tak vývar scedíme a do čistého vývaru vložíme mrkev, na kostičky nakrájená prsa ze slepice, pokrájenou jarní cibulku a nudle.

  7. Pomalu vaříme do změknutí nudlí a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sváteční slepičí polévka

  • chocolate chocolate

    Petra:Delam to stejne.
    Rychle lze tuk vysrazet i kostkou ledu zabalenou v gaze.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Vývar dělám vždy den dopředu, přecedím ho, nechám zchladnout a poté dám do lednice, druhý den seberu tuk lžící, a dám vše ostatní - maso na kousky, zeleninu... Nemám ráda mastný vývar, takže to tak dělám pokaždé. :-)
    Papírovou utěrkou jsem to zkoušela jednou a není to ono... Navíc namáčet papírovou utěrku do polévky není nic moc :o)

    Odpovědět

  • casino casino

    majka-24:
    Zda bude moc mastná?
    Bude:-)

    No, tuk lze posbírat opatrně naběračkou (či PL). V užší nádobě se to dělá lépe.
    Nebo jak píše Petra: - toť nejefektivnější, avšak časově nejnáročnější způsob.
    Nebo tuk vyplavit;-)
    Ááá nééébo: někteří zoufalci "odsají" tuk pomocí papírových kuchyňských utěrek:-8

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    majka-24: já to dělám u vývarů tak, že po zchlazení vývaru seberu tuk, který se na povrchu usadil a ztuhnul.

    Odpovědět

  • majka-24 majka-24

    casino:nebude pak moc mastná?

    Odpovědět

  • casino casino

    Majka:
    4

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Kolik tak slepic budu potřebovat na 10-15 litrů polévky?

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Kolik slepic budu potřebovat na 15 litrů polévky?

    Odpovědět

  • miki miki(neregistrovaný)

    dobrý :yes:, akorát ty prsa a stehýnka použiju jinak - na slepici na paprice (mňam :-)), a do polévky nakrájím ostatním maso, které jsem obral z kostí - moje oblíbená polévka :-!

    Odpovědět

  • hazel hazel

    Slepici polevka je u nas velice oblibena. Tuto bych si hned dala ,tudiz jsem ji hned pridala na nas jidelnicek na pristi tyden.
    Dik za recepis

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Zdena:také nudle vařím jako ty;-)

    Odpovědět

  • Zdena Zdena(neregistrovaná)

    Nudle doporučuji vařit zvlášť.;-) Nudle nikdy nevařím v polévce, protože nudle polévku "zamoučí". Nudle vařím v osolené vodě zvlášť - v jiném hrnci. A po uvaření je scedím a ještě propláchnu studenou vodou. Nechám na sitku okapat a až pak je vkládám do vývaru. A to je pak sváteční polévka se vším všude.:-p

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Proběhla výměna fotek ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Otto na tu bych teď měla velikou chuť:yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: slepici polevka slepičí vývar slepičí polévka recept polevka ze slepice slepičí vývar recept recept na slepici polevku sváteční polévka sváteční polévky slepičí polévka videorecept slepici polivka vývar ze slepice silná slepičí polévka polévka slepičí recept slepičí polévka slepice na polévku slepičí vývar pohlreich slepici polevka recepty slepičí polévka v pomalém hrnci slepičípolévka vaříme slepici