Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme si předem zálivku k závitkům: Do mističky nalijeme ½ lžíce sójové omáčky, zakápneme 10-ti kapkami citronové šťávy. Kousek jarní cibulky drobně nakrájíme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme si předem zálivku k závitkům: Do mističky nalijeme ½ lžíce sójové omáčky, zakápneme 10-ti kapkami citronové šťávy. Kousek jarní cibulky drobně nakrájíme a…
Kuřecí prsíčka jsem si naložila z pátka na sobotu na čínu, ale udělala jsem jich moc, tak mi trochu zbylo naložených do neděle - co s nimi? Tak mě napadlo tato…
Na oleji osmahneme cibulku, vložíme maso a zaprášíme kari (dle chuti). Dusíme doměkka.Až se bude zdát, že začíná být maso hotové, přidáme kukuřici, papriky a zelené…
V malé misce prošleháme všechny ingredience na omáčku a dáme stranou. Očistíme a omyjeme zeleninu, odstředíme nebo necháme okapat. Brokolici rozebereme na růžičky,…
Červenou cibuli (může být i normální) nakrájíme na větší kousky, pórek dle chuti (já zvolila půlku menšího pórku), žampiony také dle libosti. Kuřecí prsa nakrájíme na…
Kuřecí maso (měla jsem kousek 120 g pečeného) nakrájíme na drobné kostičky. Nudle zalijeme vodou a necháme stát stranou. Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky…
Nakrájíme zeleninu - mrkev na tenké nudličky, pak choi na proužky, jarní cibulku na kolečka, česnek nahrubo nasekat a chilli papričky najemno nasekat. Cibuli rozdělíme -…
Je pravdou, že jíme i očima. Belgická jemná rajčatová omáčka lehce nasládlé chuti na majonézovém základu ochucená smaženou cibulkou, může být i vhodným doplňkem k…
Asijská kuchyně je specifická používáním pro Evropany netradičního koření a legendami o použitých surovinách. Jak zázvor, tak tmavomasý kohout mají pověst životabudiče a…
Pálivost jídla v exotických zemích má prozaický důvod - ochranný a dezinfekční. Ostrá kuchyně s nezbytným pivem ale vyhovuje i našincům. Nezbytné dochucovací suroviny a…
Grilované vietnamské karbanátky z vepřového masa, ochucené rybí a ústřicovou omáčkou, udělají radost všem milovníkům asijské kuchyně. Podáváme je s limetkovou omáčkou a…
Pokud v létě neradi trávíte spoustu času u plotny a máte raději lehká jídla, určitě vyzkoušejte tyto nudle se zeleninou. Rýžové nudle s restovanou zeleninou podávejte…
Toto jídlo přinese na naše talíře trochu exotiky. Kuřecí kousky ochucené červenou kari pastou restujeme spolu se zeleninou a žampiony a poté krátce vaříme v kokosovém…
Maso nakrájíme na kostičky a obalíme je v mleté paprice, přidáme sůl a pepř a osmahneme na pánvi.Přidáme nakrájený česnek, hokkaido a papriku.Dochutíme lžičkou kurkumy a…
Veprove maso si nakrajime na mensi nudlicky, pokapeme sojovkou a nechame chvilku odlezet. Mezitim si nakrajime cibuli na pulmesicky. Do panve wok si dame trosku oleje a…
Cibuli a papriku nakrájíme na proužky, omytou brokolici rozebereme na růžičky (košťál jsem nepoužila, zůstal do polévky). Brokolici necháme na pařáčku téměř změknout a…
Uvařené zelí umeleme s bramborami a česnekem. Přidáme na kostičky šunku, vejce, strouhanku, sůl a okořeníme. Smícháme, vytvarujeme šišku, dáme do skleněného pekáčku,…
Maso naložíme do marinády (trochu Sojovky,Sukiyaki,Podravky). Marinujeme nejlépe 24h. Vlasové rýžové nudle připravíme dle návodu. Na wok pánvičce osmahneme maso-tak…
Nudle uvaříme podle návodu. Nakrájíme zelí na nudličky, cibuli a slaninu na kostky. Rozpustíme sádlo, opečeme slaninu a přidáme cibuli a česnek. Necháme zpěnit a…
V hluboké pánvi rozehřejeme kokosový olej. Přidáme na plátky nakrájený česnek, krevety, nakrájenou jarní cibulku a na nudličky nakrájenou červenou kapii. Vše restujeme…
Brokolicu a mrkvu umyjeme, nakrájame na menšie kúsky. Zeleninový vývar privedieme do varu a pridáme zeleninu. Po uvarni zeleniny vyberieme pár kuskov brokolice a mkvy a…
Do osolené vody dáme vařit rýžové nudle.Tofu rozmačkáme vidličkou, přilijeme trochou sojového mléka, (popř. vodu), pro jemnější konzistenci a dochutíme černou solí,…
Skôr ako začneme pripravíme si vývar z tuniaka. Vo vode uvaríme nasekaného tuniaka, nepridávame žiadne koreniny. Varíme až kým sa tuniak nerozpadne a po uvarení cez…
Vývar přivedeme k varu, přidáme Jidášovo ucho a vaříme 10 minut. Přisypeme nakrájený mangold a krátce společně povaříme, mangold nesmí být rozvařený. Do částečně…